Widok

Maraton w Gdyni 29 bm

Czesc i czolem,
ktos sie wybiera na ten maratonik?

Znacie trase, sume przewyzszen, poziom trudnosci?
Ktos objezdzal? Kto ukladal trase (Trek Gdynia?)? Bedzie 81 km?

O ktorej start i skad? Jaka srednia myslicie, ze sie da wykrecic - 28 czy 19 km/h?

Jakie prognozy pogodowe - i jakie oponki zalozyc?

z gory dzieki,

pozdrower
Peter
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Peter :: SK :: napisał(a):

> Jakie prognozy pogodowe - i jakie oponki zalozyc?
>

Prognozy???? 19 dni naprzód? He he. Prosze cie... nie do łez.

Mariusz
Zerknij tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=9&i=27750&t=27750
Co do pogody... :) Hehe
PozdROWER
Peter, trasa będzie fajna, będziesz miał gdzie rozkręcić łydke :) będzie 81km, opony raczej nie semislick, będzie troche pod góre.

www.trek.gd.pl
oki, koniec wrzesnia to moze byc troche blotka ale pewni3 SpeedKing powinien dac rade? Nie? Bo chyba Minoatury 380-tki beda za "lyse"....

wlasnie dlatego sie pytram,z eby mniej wiecej sie zorientowac czy bedzie duzo blotka czy nie i czy bedzie duzo szerokich odcinkow czy raczej singlowo...

co do pogody to nie wiem jak jest, wiec sie bede staral dowiadywac na biezaco - prognozy pogody rozne roznie mowia a "czasem" praktyka sie badzo rozni od teorii ;)

dzieki,
Peter
Giga 81
mega 42

Kilka stromizn do podjechania/podprowadzenia
sporo szerokich dróg, zero asfaltu kilka singli, podłoże ciapciowate :D ale tylko dla tego że jechałem w deszczu.
Parę fajnych zjazdów. Trasa szybka, wyprzedzać można w każdym miejscu bez problemu. Ciężko powiedzieć jakie opony - ja jade na IRC Mibro :)

dobra, no to jesli chorobsko zadne sie nie przypaleta to widzimy sie w pierwszej 30-sce na duzej... :-)

:) blat i tyle mnie widzieli ;)
Dla ścisłości...
Trasę układał GOSiR, została oznaczona na drzewach żółtymi znakami (start z SP 16 na Pustkach w stronę Koleczkowa). Niedługo powinna pojawić się mapa na ich stronie.

Trasa bardzo fajna, można się zmęczyć. Jest to pierwszy MTB Gdynia Maraton, ale w planie GOSiR ma rozszerzenie tej imprezy. Od przyszłego roku mają być naniesione ewentualne poprawki, zwiększone nagrody itp.
Dlatego zależy nam (Trekowi Gdynia), aby w tym roku była jak najlepsza frekwencja i jak najwyższy poziom, żeby były podstawy do kontynuowania tej imprezy.

Trek Gdynia będzie w komplecie i mamy nadzieję, że na starcie nie zabraknie maratończyków z Trójmiasta i okolic (w tym Elbląg) w szczególności Killersów!

Rafał
Co by tylko poziom nie odstraszyl tych slabszych:P, chociaz z drugiej strony BT juz od dawno dosc mocno podskoczylo poziomem, wiec to nic nowego nie powinno byc.

mnie tez pomineli :p
No to bedzie sciganko :)
hehehehehe
B-D
Przepraszam, chciałem wymienic wszystkich, ale pomyślałem, że jak kogoś pominę, to będzie afera. Wymieniłem zatem ekipę najliczniejszą.
Jeszcze raz przepraszam!

Tak czy inaczej zapraszam na maraton! Będzie poziom wysoki i niski, każdy znajdzie kogoś na swoim poziomie do rywalizacji. Trasa jest ciekawa, więc jeśli dopisze pogoda, będzie dobra zabawa!

Rafał
Ponoc Ziarno przyjedzie sklepac kolesi z treka co by sie do końca załamali.

Mariusz
ależ oni nie są ani trochę załamani:)
ziarno liczę na twoją obecność, tak sie składa że nasz brak formy może się przyczynić do twojego zwycięstwa.

Macias, za dużo nagród wygraleś ? Jeszcze przegrasz i co...:>
i nic, będę przegranym...
Rafał, czy trasa jest oznaczona w całości? Można próbować ją objechać? Jeśli tak proponuje zrobić objazd - sobota 10.30. Kto chętny?

www.sopotkillers.pl
sobota bike tour
To moze niedziela ? Tyle ze o 10.30 to sie w takie dni wstaje z wyra :)
to moze piatek ? :P
Niedziela 11.00.

www.sopotkillers.pl
Jak dla mnie niedziela o 11 może być :)
Jutro będę na 90%. Ktoś się jeszcze wybiera?

www.sopotkillers.pl
ja z roznych przycyzn na 50%. Ale w razie czego - jakies miejsce zbiorki jest ?
Na starcie: SP 16 na Pustkach.

www.sopotkillers.pl
i jak bylo?
Gdynia MTB Maraton 2007

W sobotę 29 września odbędzie się Gdynia MTB Maraton 2007. Start i meta zawodów mieścić się będzie na Pustkach Cisowskich w Gdyni przy Szkole Podstawowej nr 16 (ul. Chabrowa 43). Zawodnicy będą mogli rywalizować na dwóch dystansach: mega – 40 km i giga 80 km. Malownicza i wymagająca czterdziestokilometrowa pętla wyścigu biegnie ścieżkami Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego pomiędzy Gdynią, a Rumią. Pula nagród finansowych na dystansie giga wynosi 2500 zł. Do wygrania są również nagrody rzeczowe oraz trofea sportowe w 21 kategoriach wiekowych. Na każdego uczestnika maratonu na mecie czekać będzie ciepły posiłek, pamiątkowy medal oraz koszulka.
Więcej informacji na stronie www.gosirgdynia.pl

Rafał
Co do oplat startowych.
Jezeli ktos nie doczytal, bo informacje chyba pojawila sie nie tak dawno, to opłata startowa przed samym wyscigiem wynosi 45 zl. A jezeli dokona sie przelewu do wtorku do godz. 12 - 30 zł
do góry