Widok
Marek - ocena
Opinie kupujących mieszkanie od tego dewelopera potwierdzają wszystko. Ja chciałbym przestrzec jako sprzedający grunt. Dostałem propozycję zadatkowa z odroczonym terminem płatności 8 miesięcy na zapłatę reszty i się zgodziłem ale z góry powiedziałem że nie ma być w umowie żadnych punktów typu do pozwolenia na budowę ani żadnych innych (takie punkty pozwalaja na przeciąganie zapłaty przez długi czas i kupno gruntu za kilka lat za tą samą cenę. ),a jedynie ma być sztywny termin ostateczny na co pani prezessię zgodziła. Po jakimś czasie dostałem termin u notariusza i miałem czekać na umowę aby się zapoznać.Otrzymalem umowę uwaga :dzień wcześniej o godzinie 23.30 żebym nie zdążył się zapoznac. Mało tego notariusz potwierdził że wysłał im umowę 3 dni wcześniej.I oczywiście W umowie przedwstępnej wpisali sobie punkty że zapłata nastąpi po otrzymaniu pozwolenia na budowę :))) wpisali też niezgodnie z moim aktem nabycia który mówi jasno że grunt ma dostęp do drogi publicznej że : grunt nie ma dostępu do drogi publicznej :)))
wypowiedź zmoderowana ( 2026-06-17 07:47:57)