Widok

Marzec 2008 raz jeszcze i pytanie o kościół pw Sw Stanisława Kostki

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dwa pytania
czy jest tu ktoś na marzec lub okolice 2008
i czy ktoś brał ślub w kościele Św. Stanisława Kostki w Oliwie? Jakieś refleksje może? :D

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem i chyba mamy nawet tego samego dnia:)
29.03
opowiadaj, co "masz" juz załatwione jak i gdzie
plis bo mam dziś mega nerwa jakiś taki klimat mi się wkręcił

image
up

image
My mamy ale dopiero w czerwcu ;)) Jestescie z tej parafii?? Bylam tam na paru slubach i bylo wszystko ok.
my też marzec 2008 :)

image
mnie już dopada stresik.. jak odbiorę sukienkę to odetchnę, ale póki co... jeszcze nie zaczęłam jej szyć nawet.. jestem w poniedziałek umówiona z krawcową..

image
w sumie mamy kosciol, sale, dja, sukienke (do odbioru po Nowym Roku, kamerzyste, fotografa, hmm, ja mam makazystke i to wszytsko, tez troche stresuje, zwlaszcza detalami, ktorych zalatwienei swoj czas zajmuje:) no i nauki przedmalzenskie...ogolnie to sprawa troche stanela w meijscu ze wzgledu na smutne wydarzenia rodzinne, ale mysle, ze po nowym Roku juz pelna para ruszymy. ale staramy sie o ile to mozliwe na luzie to wszystko przyjac, bo nie po to chyba caly ten dzionek jest:)
A dlaczego taki termin wybraliscie wlasciwie:)??
My nie robimy wesela, tylko obiad. Miejsce już mamy "Restauracja w Pałacu Opatów", odpada więc DJ, i wiele innych. Sprawy kościelne w toku, od nowego roku nauki :) Zdjęcia będzie robić znajoma, jest fotografem, ale wcześniej nie robiła zdjęć ślubnych, więc będzie debiut. Suknia się szyję :) Wybrałam model z Madonny 2008, wkleiłabym zdjęcie ale nie mogę nigdzie znaleźć :( Obrączki wybierzemy na targach ślubnych. Samochód pożyczamy od wujka :) No a reszta też juz w miarę ogarnięta. Dla gości mamy takie migdałki w torebeczkach z tiulu, dla rodziców jeszcze nie wiemy. Zaproszenia juz też dawno mamy. Dla gości weselnych mamy takie robione na zamówienie na allegro
http://allegro.pl/item282574713_zaproszenia_slubne_zawiadomienia_slub_a_s.html
te zielone takie, a dla gości kościelnych takie zawiadomienia (też z allegro).
Teraz mam fazę nerwówki znowu, zaczęłam palić, jeść na potęgę i marazm mnie ogarnia, więc próbuje z sobą walczyć ale nie wiem już jak :( help ;)
pozdrawiam

image
oj, to jaki stres Cie dopadnie tuz przed tym dniem:) mysle, ze niepotrzebnie, ja zupelnie sie nie stresuje jeszcze ale moze wlasnie przyjdzie to pozniej.
zapomnialam dodac, ze my tez auto pozyczamy od wujka:) wiec kolejna wspolna sprawa oprocz terminu:)
zdjecia ze slubu i wesela beda tez nam robic znajomi-fotografowie najprawdopodobnej, ale na plener jedziemy do rodzinnego miasta mojego lubego:)
jedno jest pewne, czasu juz nie mamy duzo:)
malamuu byłam u księdza załatwić formalności i normalnie się załamałam. zapłaciłam 100 zł za wydanie tego pozwolenia na ślub w innej parafii, ksiądz zrobił błąd w dacie urodzin narzeczonego :-/ poszłam do drugiego proboszcza, musimy po świętach spisać protokół przedmałżeński a do tego są potrzebne dokumenty z USC, które mogę wziąć dopiero DOKLADNIE 29.12 i ani dnia wcześniej :-/ musiałam kserować świadectwo maturalne :D panie w dziekanacie nieźle się uśmiały :-P w czwartek jadę do krawcowej a przy okazji jeszcze studia, święta, rodzinka i caaaała masa spraw, głowa mi pęka, muszę wyluzować jakoś :D
co u Cieibe?

image
ja jestem w "okolicy", a dokładniej tydzień po Was. W sumie nie mam żadnego (prawie) nerwa związanego ze ślubem... za organizację wzieliśmy się jakiś max 1 mc temu,a mamy już lokal, dj, foto no i oczywiście Kosciół (a właściwie kaplicę). Jesteśmy zapisani na nauki (wieczory dla zakochanych w Gdańsku) i poradnictwo na styczeń. Ciekawe, ale w ostatnim czasie mój facet zrobił sie dziwnie stanowczy - i całe szczęscie bo mi tej cechy czasem brakuje jeśłi chodzi o imprezę i ślubik.

Paloma, a czemu spisujecie ten protokol tak szybko, tzn zaraz po swietach, chyba nie pali sie az tak mocno?? Nas ominęła sprawa ze swistkami potrzebnymi do innej parafii bo zostajemy w mojej:)
a jesli chodzi o te papierki z USC to fakt, sa wazne 3 miesiace i troche to ogranicza nam pole dzialania:)
Mam nadzieje,ze ze wzystkim zdazymy, tez mamy sporo na glowie oprocz tego wesela, ja pisze mgr,pracujemy, rodzina, urwanie glowy.
Czy na nauki trzeba sie duzo wczesniej zapisac?? Chcemy jechac do Matemblewa na weekendowe...
Glowa do gory, wszystko wyjdzie pieknie, jeszcze ponad 3 miesiace:)
Na nauki trzeba przeznaczyć około 3 miesiące, więc wychodzi na początek stycznia. W tym poradnictwo rodzinne.. my będziemy chodzić tam gdzie będą najszybciej i najbliżej, czyli do katedry pewnie. Ja mam takiego stresa, chyba dla tego, że aktualnie zostałam z przyczyn niezależnych sama w przygotowaniach i mam masę jeszcze innych stresujących okoliczności... obiecałam sobie, że nie dam się zwariować i robimy ślub i wesele na maksa minimalistyczne, co by forma nie przerastała treści.a może to gorączka przedświąteczna... chyba zacznę biegać :-)
Goździk a gdzie bierzecie ślub i gdzie wesele?
malamu jutro 100dniówka? :-D

image
3 miesiace na nauki?? kurs przedmałżeński to 4 spotkania czyli miesiąc, a nauki przedmałżeńskie to max 3 spotkania, my mieliśmy 2, jedno w srodę drugie w piątek :)

image
no właśnie Waris, kaaażdy mówi mi coś innego :-P
Brat się hajtał dwa lata temu i mówił, ze trzy miesiące mu to zajęło, ksiądz że w ogóle już prawie za późno jest, dla tego mi tak głowa pęka :-D
ty też marzec?

image
no prosze, nawet nie wiedzialm o 100 dniach:) moze dlatego ze nie mam suwaczka:)
zdazymy wszystko na spokojnie, bez obaw:)
no to studniówka :-*
biegam szukając prezentu i co się okazuje.. nie wiem jaki rozmiar koszuli ma móhj przyszły mąż :-D
jak tam świąteczne przygotowania"?

image
My też marzec :)) my chodzilismy caly listopad, byly 4 spotkania (we wtorki) i 2 osobne na poradnictwo. Ale poradnictwo możecie "załatwić" w trakcie tego samego tygodnia, np my mielismy nauki we wtorki a na pierwsze poradnictwo poszlismy w piatek :)

image
ech...cichutko na weselniku :-(
jestem wykończona przygotowaniami do świąt ale juz wszytsko zrobione, a to dla tego, że cały czaś myślałam, że wigilia jest w niedziele :-D
co u Was?
pozdro

image
up
hej hej, jak tam leci?
my dziś byliśmy w urzędzie :D:D:D:D:D a w poniedziałek uderzamy na spotkanie z księdzem i spisanie protokołu przedmałżeńskiego :D:D:D:D
jak tam przygotowania?
pozdrawiam

image
zamawiamy zaproszenia i uderzamy na nauki:)
zaczyna sie robic wesolo, czas ucieka:)
Pozdrowionka i powodzenia w kolejnych etapach:)
od kiedy macie nauki? ja mam nadzieje, ze w tym miesiącu też juz zaczniemy :D zaproszenia wysyłacie czy rozwozicie?

image
a może poszukamy się na naszej klasie jakoś?
:D:D:D:D

image
to wyslij mi na maila link do Twojego profilu:)
ja chcialam do Ciebie ale nie masz adresu udostępnionego w profilu:)
wysłałam meila :D

image
podnoszę temat :)
co tam słychac?
ja juz po protokole :D:D:D:D:D

image
halo halo, jak tam marcowe odliczanie, juz niewiele czasu nam zostalo:)
pozapinane juz wszystko na ostatni guzik?? widze, ze tez podoba Ci sie futerko tonyi:) chcialam takie samo kupic zima, ale nie wiedzialam jak bedzie wygladalo do sukienki slubnej i teraz zaluje, bo wyglada super:)
pozdrowienia
jakoś nie ciśnieniuje się jeszcze ślubem :-)
dopiero nauki zaczynam dziś, więc nie jestem zapięta na ostatni guzik ;-)
co ma być to będzie
jak u Cieibe>?

image
myy chodzimy na nauki wlasnie i w sumei jeszcze wiele spraw czeka, ale tez nie panikujemy bo tak jak mowisz, co ma byc to bedzie, nei am sensu nie spac po nocach z powodu jeszcze nie zamowionych kokardek na klamki przy samochodzie:)
widać w marcu bardziej wyluzowane panny wychodzą za mąż.
ja na początku trochę wpadłam w panikę, że tyle przygotowań, ale to jest tylko początek przecież (tzn wesele) ja raczej planuje życie już po ślubie. Tzn gruntownie sprzątam dom, uczę się gotować hahahaha ;-) no i staram się jak najwięcej spraw omówić z narzeczonym, rozmawiać, przemyśliwać, ustalać. No żeby być mniej zaskoczonym za pare lat. A wesele? My i tak robimy obiad weselny, więc nie jest dużo załatwiania i wszystko dokładnie minimalizujemy, co by treśc nie przerosła formy :-) Aaaa i jeszcze staram się olewać wszytskie tradycje weselno-ślubne i tak np. zamisat niebieskiej podwiązki będę miała czerwoną lateksową ze srebrnymi ćwiekami i trupią czaszką (allegro) :D:D:D
a tym co za bardzo przeżywają wesele polecam film pt "wesele"
pozdrawiam

image
wow:) podwiazka by sie spodobala mojej kolezance z roku:) chociaz preferuje polączenie czaszek i koloru wsciekle rozowego:)
podnosze :-)
co słychać??

image
la la la
juz niedługo
co słychać?

image
my bierzemy tam ślub we wrześniu a powiedzcie mi są tam organizowane nauki rodzinne bo przedmałżeńskiem mamy zaliczone na ujeścisku i ksiądz powiedział że jeśli parafia w której bierzemy slub nie organizuje takich nauk to możemy przyjść do niego
up
powiedzcie,ze pogoda sie poprawi....
pogoda poprostu musi być lepsza - wg prognoz ma byc cieplo i slonecznie, okolo 12 stopni i na to wlasnie licze :)

image
Waris ja czytałam, że ma padać i być 5 stopni i zastanawiam się czy nie kupić sobie awaryjnego futerka jakiegoś :-(
a poza tym, jak nastroje?
i powiedz mi gdzie te super njusy o pogodzie przeczytałaś?!

image
hej no powiedzcie mi jak to jest z tymi naukami rodzinnymi tej parafii, bo nie mogę się tam dodzwonić
up
up
poradnictwo rodzinne - Pani Lebiedź
nauki przedmałżeńskie - katedra

image
Paloma a możesz mi jeszcze podać numer telefonu do Pani Labedź
prognozy dlugoterminowe na tvn widzialam - zapowiadali ze teraz moze byc zimno, ale po niedzieli pogoda ma się poprawiać. Oby śniegu nie bylo a slonca duzo to bedzie dobrze, boje sie ze plener moze sie nie udac, jeśli nie bedzie pogody... ale jestem dobrej mysli. We wtorek ide na dopasowanie sukni to wtedy bede wybierac tez welon, i jeśli będzie taka potrzeba to również bolerko i ewentualnie futerko... trzeba myslec pozytywnie... a wam cos jeszcze zostalo do zalatwienia??

image
ja juz sukienke mam w domku, awaryjnie mam plaszczyk, ale mam nadzieje, ze sie obędzie i bolerko wystarczy.
Wczoraj dopiero wybralam fryzjera, bo zupelnie nie rozumialy mine poprzednie.
Jedyne czego brakuje to bus do rozwozenia gosci do domu w nocy. Macie jakies namiary oprocz tu oglaszajacych sie?? Ktos rzetelny i niedorgi??
podpinam się pod prośbę o busa :)
http://www.maxmodels.pl/poleczka.html wizaż makijaż

ja juz mam wszystko załatwione i teraz tylko czekam :-)
w piątek musze jechać na giełdę po kwiaty żeby je zawieść do kościoła :-)
nie wierzyłam, że zdążę ze wszystkim a tu proszę :-)
co do pogody to mam złe przeczucia! Oby tylko nie padało!!!!!!

image
Dobrucki - namiary znajdziesz w necie - polecam :)

image
jak nastroje? nerwy czy spokojne czekanie? :-)

image

Inne tematy z forum Oliwa

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry