Odpowiadasz na:

To specyfika franczyzy

Uruchomienie kawiarni to spory wydatek a z tym wiąże się ryzyko. A takie jest minimalizowane poprzez franczyzę - jak wczytasz sie w artykuł to dostrzeżesz to. Franczyza to dobry sposób na... rozwiń

Uruchomienie kawiarni to spory wydatek a z tym wiąże się ryzyko. A takie jest minimalizowane poprzez franczyzę - jak wczytasz sie w artykuł to dostrzeżesz to. Franczyza to dobry sposób na uruchomienie biznesu bo dostajesz od firmy gotowe rozwiązanie na to jak prowadzić lokal czyli minimalizujesz ryzyko, że ci biznes nie wypali. Jasne - będąc w sieci masz ograniczone możliwości jeśli chodzi o własne pomysły w menu. Ale taka już jest specyfika sieci. Tylko trzeba zdać sobie sprawę z tego, że inaczej sieć nie mogłaby działać gdyby każdy chciał robić wszyskto jak mu się podoba - czemu? To proste jeśli ktoś potruje klientów w punkcie A to smród się rozniesie na całą sieć. A tak - sieć dbając o standardy jest pewność, że niezależnie od tego gdzie się udasz do lokalu tej samej sieci dostaniesz gwarancję, że wszytko będzie podane tak jak należy. A kwestia klimatu i wyrazu to rzecz gustu.

zobacz wątek
5 lat temu
~ja

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry