Widok

Masakra.

Wypożyczyłem auto od tej firmy 12 marca . Potrzebowałem na jedną dobę ale musiałem nim przejechac około 500km. Ustalony odbiór na lotnisku w Gdańsku około godz 23:30. Auto otrzymałem około 23:45 na pobliskiej stacji benzynowej ale niestety z pustym bakiem ( dobra metoda bo zawsze coś wynajmujący zostawi ) Nie mogłem sie ruszyc ze stacji bo akurat o tej porze rozliczali kasę dobową i paliwo zalałem dopiero po 00.20 czyli już strata ponad pół godziny poza tym auto ( FORD Fiesta 2003) w opłakanym stanie brudna i prawie nic w niej nie działało poza silnikiem który jakoś sobie radził. Nawiew działał tylko na 4 prędkości i wiał tak głośno że nie słyszałem własnych myśli. Lusterek bocznych nie mogłem ustawic bo te cypelki do regulacji byłu uszkodzone . Spryskiwacz z przodu nie działał i jak próbowałem go urzyc tylko pogorszyłem sytuację i musiałem sie zatrzymac na pobliskiej stacji i umyc szybę . Zresztą szyby myłem rano wszystkie bo były tak zasyfiałe że prawie nic nie było widac
. Od środka to samo . Pozniej miałem jakis problem z oddaniem auta. Właściciel firmy dzwonil kilka razy ze przyjedzie na drugi dzien ale ostatecznie przysłał kolege po klucze i dowód rejestracyjny. Koszmar
Moja ocena
Auto-Cool kategoria: Wypożyczalnie samochodów
obsługa: 2

oferta: 2

jakość asortymentu: 1

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 2

2.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
też miałam niemiłą przygodę z tą wypożyczalnią i także fordem fiestą... niestety tak oni działają... nic się nie poradzi chociaż mają niską cenę to i tak się nie opłaca
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja także miałam nieprzyjemną sytuację z tą wypożyczalnią i także fiestą... teraz toczy się sprawa w sądzie:)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam
Mozna prosic jakies szczegóły?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chcialbym opisac swoje doswiadczenie z panem Kamilem z wypozyczalni Autocool.
Tydzien przed planowanym wypozyczeniem jakiegos nieduzego i taniego auta skontakotwalem sie z w/w firma. Udalo mi sie wynegocjowac cene auta na 2,5 dnia w wysokosci 200 PLN, wiec sie ucieszylem. Umawialismy sie na Clio, a miala byc fiesta, ale to nic, najwazniejsze, ze mialem samochod obiecany. Napisalem maila z prosba o potweirdzenie wynajmu ze strony Autocool. Dostalem odpowiedz od pana Kamila z prosba o podanie numeru telefonu. Numer wyslalem, ale potweirdzenie nie otrzymalem. Lekko sie niepokojac napisalem kolejnego maila z prosba o potweirdzenie wypozyczenia auta. W koncu otrzymalem lakoniczne potweirdzenie (potwierdzam) i kolejna prosbe o numer telefonu. Wyslalem ponownie, choc zaczalem sie niepokoic, poniewaz nigdy wczesniej nie wynajmowalem samochodu w taki sposob. Moje poprzednie doswiadczenia z Avisem lub podobnymi wypozyczalniami byly zupelnie inne. Mialem w pamieci opinie z tego forum niespecjalnie pochlebne, ale poniewaz one dotyczyly psujacych sie i brudnych samochodow, uznalem, ze moze bede mial szczescie i sie nie zepsuje, a brud mi nie przeskadza, w koncu potrzebowalem pojechac do koszalina i z powrotem....
Jakiez bylo moje zaskoczenie kiedy ok 20:00 (31 maja) w przeddzien wypozyczenia samochodu umowionego i potweirdzonego na 11:00 w GDN zadzwonil do mnie pan Kamil i powiedzial, ze jest problem, bo wlasnie mu pekla szyba we Fiescie, no i sie chyba nie uda mi auta wynajac. Jak to ujal, grzecznie mnie przeprosil, ze auta nie bedzie i moze mi podac kilka numerow, zebym sobie zadzwonil i poszukal auta na nadchodzacy poranek.
Hmm... po wymianie kilku zdan, w ktorych sugerowalem jakas pomoc pan Kamil przestal byc mily tylko powtarzal, juz troche mniej przyjaznie ze przeciez mnie przeprosil i co on ma jeszcze zrobic...

No coz, zrozumialem, ze kontynuacja rozmowy z panem Kamilem nie przyniesie zmiany i chocbym nie wiem jak przekonywal pana Kamila to on przeciez mi auta nie podstawi. Zasugerowalem, ze odpowiedni komentarz opisujacy wydarzenie poajwi sie w internecie... i w tym momencie pan Kamil kompletnie zatracil resztki pamieci w zakresie obslugi klienta i stwierdzil... UWAGA!!!  ze gdy tylko napisze opinie to on wytoczy mi sprawe i jak to ujal bedzie taki cwany, ze nie pojawi sie na pierwszej rozprawie, a ja bede musial dymac do GDN na kolejne przez co naraze sie na koszty... Dodal, ze juz sa prowadzone 3 lub 4 sprawy (nie pamietam dokladnie) i ze jak chce to prosze bardzo...
Prawda, ze subtelnie? 

Podsumowujac:
Na 15 godzin przed potwierdzonym z tygodniowym wyprzedzeniem wynajmem otrzymalem informacje, ze auta nie bedzie, bo sie zepsulo.
W zamian otrzymalem propozycje, ze moge sobie zadzownic do wypozyczalni do ktorych pan Kamil poda mi numery telefonow. (byla ok 20:00)
W reakcji na propozycje napisania odpowiedniego komentarza obietnice zalozenia sprawy w sadzie oraz obietnice obstrukcji postepowania sadowego.

Drodzy czytelnicy tego posta,
Wam pozostawiam decyzje o wspolpracy z firma Autocool.
W razie dodatkowych pytan lub tez dla uproszczenia poszukiwania mojej skromnej osoby przez pana Kamila podaje swoj adres mailowy yarek.yakubczak@gmail.com 

PS
Na szczescie dla mojej krotkiej eskapady udalo mi sie wypozyczyc samochod w GDN, ale to sprawa na inny post 
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie pan kamil tylko pan patryk
Celowo pisze z malej litery!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokladnie tak!!! to pan Patryk, a nie Kamil!!!
Pan Patryk z firmy Autocool.
Przepraszam wszystkich Kamilow :-)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
Owszem, sprawy w sądzie mają... Jedną nawet ze mną ! Powiem tak - SZCZYT WIEŚNIACTWA ! Zwykły menel spod sklepu jest bardziej kulturalny niż ten cały 'pan' patryk !
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam sie z ww opiniami. ja rowniez mialam i w zasadzie nadal mam nieprzyjemne doswiedaczenie z ta forma i z tym niekulturalnym Panem. mi auto dzisiaj odmowilo posluszenstwa - poprostu nie odpalil. dzownilam do wlasciciela ale uslyszalam tylko glupie cwaniackie teksty. nie wierze ze mozna tak traktowac klientow ktorzy przeciez powinni byc najwazniejsi!!!! probowano mi wmowic ze zostawilam wlaczone swiatla i dlatego akumulator padl jednak owy pan nie bierze pod uwagge ze alternator moze jest zepsuty. starszyl mnie ze jesli odpali auto na kable nie odda mi pieniedzy za pozostale dwie doby. szkoda tylko ze ten pan trafil na mnie bo mam bardzo dobre i ciekawe znajomosci wiec jesli tylko zacznie mnie straszyc za komentarze ja go postrasze tak ze juz nigdy nie obejdzie sie z klinetem jak z nami wszystkimi!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najgorsza wypożyczalnia o jakiej słyszałem i z jaką miałem nieprzyjemnosc współpracować. Odradzam wszystkim!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
tragedia, samochody w opłakanym stanie, brudne od środka a umowa śmieciowa - NIE POLECAM !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry