Widok
Masakra!!!
Trzy tygodnie temu bylam w tym salonie. Chcialam obstrzyc tylko grzywke ale zdecydowalam sie tez i na podciecie koncowek. Czego bardzo bardzo zaluje. Strzygla mnie brunetka o krotkich wlosach i tatuazu na plecach. Po jej wizerunku uwazalam ze sie nie zawiode. Dlaczego bylo inaczej? Otóż jej najgorszym bledem bylo to iz strzygla wlosy nie zdejmujac gumki z wlosow i nie naniosla ani kropli wody. Wszystko odbywalo sie na sucho. MASAKRA! Gdy chcialam tez i koncowki Łaskawa Pani zdjeła gumke z wlosow ( mam dlugie blond wlosy i przyszlam od razu po pracy. Wiec mialam koltunki*) UWAGA nie rozczesala ich!!! Do jasnej cholery dlugie wlosy trzeba czesac od gory i bardzo dokladnie wyrownac aby do czegokolwiek sie zabrac! Wziella w dlon moje koncowki i cos "obciela" Zazenowana wyszlam. Wziela 20 zlotych! Wrocilam do domu z Spier*olonymi wlosami. Koncowki byly tak nie rowne, ze chcialam tam wrocic. Ale nie! Bo nie wzielam paragonu i wszystko szlak trafil!!!! Kogo oni tam zatrudnili. Ten zawod nie jest za kare i robieniu komus krzywdy. To jest Pasja!!! Powinna kochac to co robi. Mam nadzieje, ze ja wyrzuca!
Moja ocena
* maksymalna ocena 6
Generalną zasadą jest, że strzyżenia wykonuje się na mokro. Jest to spowodowane większą precyzją i łatwością pracy stylistów. Kiedy włosy są mokre łatwiej wydzielić poszczególne sekcje włosów, wybrać dokładne pasma, dokonać precyzyjnego cięcia. Zdecydowanie łatwiej jest również uniknąć nierównych linii przy cięciu i połączyć ze sobą podczas strzyżenia poszczególne sekcje. Mokre włosy tracą swoją objętość i naturalną puszystość, co zdecydowanie ułatwia pracę i daje pewność uzyskania pożądanych efektów. Są jednak techniki strzyżeń, które można zastosować przy włosach suchych, ale są one wykorzystywane jedynie do personalizacji, czyli nadania końcowego szlifu i indywidualnych cech fryzurze i wykonywane są na samym końcu strzyżenia już po wysuszeniu włosów. Tak więc strzyżenie można wykonać i na suchych i na mokrych włosach, ale zdecydowanie łatwiej i z lepszymi efektami wykonamy cięcia na włosach mokrych.