Widok
jak najbardziej się masuje ale trzeba wiedzieć jak. Jest on dużo słabszy,przeszliśmy z mężem na szkole rodzenia kurs przy pierwszym dziecku i często mnie masował, bardzo pomaga. Myślę,że jak pójdziesz do jakiegoś studio masażu to mają tam przecież specjalistów i muszą wiedzieć jak kogoś masować w zależności od stanu jakim jest ciąża czy jakaś choroba
no chyba masażyści powinni być odpowiednio wyedukowani jak kogo masować, jakby nie byli to strach chodzić;) chyba nie zatrudniają tam samzwańców:)
Ja mam chory odcinek piersiowy kręgosłupa i odkąd zgłosiłam w gabinecie rehabilitacyjnym, że jestem w ciąży odmówiono mi wykonywania masażu, oczywiście ze względu na dobro moje i dziecka. W ciąży nie wolno masować żadnego z odcinków kręgosłupa, bowiem leżenie na brzuchu jest niewskazane, a masowanie kręgosłupa na siedząco mija się z celem i może przynieść więcej szkody niż pożytku. W czasie masażu kręgosłupa konieczne jest rozluźnienie i relaks, a to zapewnia tylko i wyłącznie pozycja leżąca.Taką opinię usłyszałam od rehabilitanta.
ja byłam na masażu w trzecim m-cu ciazy pozniej juz sie bałam- choc mowił,ze potem jak brzuch jest widoczny maj specjalne krzesło . bogumił kowalewski rehabilitant przyjmuje na osowskiej- chodze do niego żeby nie skłamac juz z 10 lat .Wykształcony w tym kierunku, leczy juz bardzo długo - facet koło 50 . Zreszta cała rodzina jego w rehabilitacji siedzi. - f-re podejrzewam wystwia bo to spory osrodek - koło 5 masazystów i specjalistów od innych metod rehabilitacji.