Widok

Maseczki

Kolejny raz wygrałem sprawę w sądzie za brak maseczki, ludzie nie przyjmujcie mandatów za brak maseczki.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam nadzieję że nie zdąży do szpitala

po co ma zajmować komuś miejsce
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16

nie chce mi sie zamazywać ,nawet mam lenia zeby teraz skaner ruszac, ale skoro to takie egzotyczne dla Ciebie ,przejrzyj km

Takie stanowisko zostało zajęte między innymi przez SR w Mińsku Mazowieckim w wydanych Postanowieniach z dnia 2 kwietnia 2021 rok sygn. akt II W 155/21 oraz z dnia 15 marca 2021 r. II W 119/21, z dnia 12 kwietnia 2021 r. II W 223/21 oraz SR dla Łodzi-Widzewa z dnia 3 marca 2021 r. sygn. akt IV W 16/21 i analogiczne: z 2 marca 2021 r. IV W 71/21, 17 lutego 2021 r. IV K 72/21, 1 marca 2021 r. IV W 113/21.

Sad Rejonowy we Włocławku posunął się jeszcze dalej w sprawie maseczkowej i wydał Postanowienie w dniu 11 czerwca 2021 roku o umorzeniu postępowania sygn. akt II W 363/21, w jakim podkreślone zostało, iż jedynie w stanie klęski żywiołowej mogą nastąpić bardziej drastyczne ograniczenia wolności, zgodnie z art. 232 w zw. z art. 233 ust 3 Konstytucji jedynie wprowadzenie stanu nadzwyczajnego w postaci stanu klęski żywiołowej pozwoliłby nałożyć na wszystkich obowiązek profilaktyki. Sąd ponadto w uzasadnieniu postanowienie stwierdza, iż stan epidemii jest stanem zwykłym co, uniemożliwia zawieszenie obowiązujących aktów prawa. Tym samym Sąd uznał, że powszechny obowiązek zasłaniania ust i nosa wprowadzony na podstawie blankietowego rozporządzenia uznać należy za bezprawny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież maski nic nie dają...

To jest potwierdzone od początku pandemii więc co niby ma dać ich noszenie? Tylko i wyłącznie cyrk, w którym jesteśmy marionetkami i grzecznie reagujemy na każde pociągnięcie sznureczka... Śmiertelność covid jest na poziomie 2 i kilku procent to jest nic w porównaniu do innych chorób ale o tym nie mówią! Ludzie umierają na covid z chorobami współistniejącymi takim jak: nadciśnienie tętnicze, choroba Alzheimera, przerost lub nowotwór prostaty, cukrzyca, zaćma, osteoporoza, a także zmiany fizjologiczne, m.in. zmniejszenie perystaltyki jelitowej, obniżenie kwasowości w żołądku czy zmniejszanie się wchłaniania z jelit... można by wymieniać i wymieniać. Część z nich o tych chorobach wie, a część kompletnie nie bo kto z was bada się kompleksowo od góry do dołu? Usg jamy brzusznej, pełna morfologia, TK, MR, kolonoskopia, gastroskopia itd. Tak, tak zaraz napiszą, że wszyscy, a prawda jest taka że nie mając wykupionego pakietu medycznego to żadnych badań nie zrobisz bo albo nie dostaniesz skierowania albo będziesz czekał kilka/kilkanaście miesięcy. Dziękuję, dobranoc ludzie myślcie!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pamietam ,a ty nie zapomnij o durszlaku na twarzy

Bo jego brak na twojej gębie narusza moja wolność
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wniosek : Potrzebna 4 dawka!

a najlepiej 10 na raz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiem, ze przyznali ci racje

....na sadzie boskim czy jak go tam zwał, bo już nie ma ciebie wśród żywych bo nie nosiłeś maseczki....i "dzięki bogu"!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeden plus dla złodziei... Kiedyś był zakaz zakrywania twarzy bo kradną i kibole, a teraz na legalu wchodzą do skeplu z zakryta twarzą i kradną a później policja prosi o pomoc w rozpoznaniu haja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo, gratuluję!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

a gdzie leczą za darmo ?Bo chyba nie przez nfz

Zakładam że ty się leczysz na cudzy koszt z zasiłku dla bezrobotnych i mops. Z tego co wiem składka zdrowotna obejmuje każdego. Chyba że jesteś zerejstrowany jako bierny bezrobotny, lub emeryt wówczas masz tak jakby za darmo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miało być

Miało być- zmienisz gatki
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo jestem

Nożownikiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla Ciebie będzie wyjątek ,przecież obiecałem

Od dzis ogłaszam rozporządzenie, że masz chodzić z durszlakiem na twarzy, dla twojego bezpieczeństwa i innych. Możesz zacieszać i się stosować! :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba było

Nie wracać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szczęście się szczepionka pomaga = trzeba wziasc 3 dawkę bo dwie pierwsze nie pomagają= 3 dawka też nie pomaga można się zarazić wniosek?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Milicja

Czytałem ostatnio artykuł i niestety Policjanci są zmuszani do takich bezprawnych działań. Przełożonych interesują tylko mandaty za maseczki, nie obchodzi ich że przestępczość w okolicy wzrasta. Więc Policjanci muszą tylko i wyłącznie jeździć do galerii czy większych sklepów poto tylko by wypatrywać ludzi bez masek. Jeśli będą się stawiać albo za mało mandatów wypiszą to będą przychodzić w dzień wolny od pracy, o świętach i sylwestrze mogą zapomnieć i będą im robić postępowania o byle co więc awanse i premie Papa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry