Widok

Maseczki w SKM.

Nawet kontrolerzy już nie noszą maseczek.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szybka ciężka śmierć jest warta smaku wolności

Związanego z nieniszenkem maseczki..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie interesuje mnie kto co robi.

Ja nie jestem od pilnowania ludzi. Kto chce niech nosi maseczki i tak samo kto chce niech się szczepi.
popieram tę opinię 96 nie zgadzam się z tą opinią 10

To się zainteresuj

Bo niedługo oni zainteresują się Tobą, a gdy wezwiesz pomocy, to nikt nie będzie interesował się Tobą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ten jeszcze o maseczkach

Nie którzy już dawno zapomnieli o tych szmatach chcesz nosić to nos twój wybór
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale przypomną sobie na jesień. Przepisy nadal obowiązują i będą skutecznie egzekwowane jesienią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie poradzisz.

Mamy taki naród że jeśli coś nie pomaga bezpośrednio im to nie ma takiej siły żeby to zrobili. A presja społeczna jest silna to nawet osoby nie będące d*pkami w końcu ulegają i przestają nosić.

Ach, pamiętam jak się kiedyś śmialiśmy z azjatów bo się bronili przed noszeniem maseczek jak szalały u nich SARS'y czy inne ptasie grypy. Teraz azjaci jak jeden mąż noszą maseczki a chińska propaganda jedzie po nas jak po psach że tego nie robimy (oczywiście nie wspominając ani słowem jak to było kiedy oni się uczyli 'the hard way').
W szczególności podoba mi się jak Japonia zdołała nauczyć swoje społeczeństwo żeby nosili maski ot tak- dla dobra bliźniego (oczywiście w trakcie pandemii albo jak są chorzy, żeby nie było że zawsze).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Japończycy też słabo noszą... Pomimo IO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz dobrego dostawce. Teraz ciężko o dobrego i uczciwego dilera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

widać jesteśmy niej podatni na tresurę niż Azjaci. A stałe noszenie masek przez ludzi zdrowych przynosi więcej szkody niż pożytku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry