Widok
Matemblewo, kto tam jeszcze ma lub mial slub?
Witam wszystkich forumowiczow!
Bierzemy slub 28. lipca 2007 w Matemblewie (Parafia MAtki Bozej Mrzemiennej), i chcialam sie spytac, czy ktos inny w tym samym dniu bierze slub, albo czy ktos tam mial slub i jak sie to wszystko odbylo? Zadowoleni? Moze ktos mial na wolnym powietrzu przy kapliczce?
Bierzemy slub 28. lipca 2007 w Matemblewie (Parafia MAtki Bozej Mrzemiennej), i chcialam sie spytac, czy ktos inny w tym samym dniu bierze slub, albo czy ktos tam mial slub i jak sie to wszystko odbylo? Zadowoleni? Moze ktos mial na wolnym powietrzu przy kapliczce?
witaj
Miałam ślub w Matemblewie, wszsytko było pięknie, bezproblemowo, księza są super
moja przyjaciółka miała ślub na wzgórzu w czerwcu,było bajecznie,goście patrzyli z dołu na parę młodych,siedzących wyżej, to robiło klimat. No i zdjęcia wyszły oryginalne.
Pytaj co chcesz wiedzieć:)
Miałam ślub w Matemblewie, wszsytko było pięknie, bezproblemowo, księza są super
moja przyjaciółka miała ślub na wzgórzu w czerwcu,było bajecznie,goście patrzyli z dołu na parę młodych,siedzących wyżej, to robiło klimat. No i zdjęcia wyszły oryginalne.
Pytaj co chcesz wiedzieć:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
Witaj!
Dziekuje bardzo za odpowiedz!
Powiedz, jak dekorowalas kosciol?!?
Nie wiem, czy Cie dobrze zrozumialam: Mialas slub w kapliczce na swierzym powietrzu?
Ile pieniazkow zaplacilas za ceremonie slubna w kosciele?
kto Wam dawal slub?!? (Ksiadz Proboszcz (chyba Wisniewski ma na nazwisko?)
Nie meiszkam juz w Polsce od 19 lat, ale wychowalam sie w Bretowie, dlatego bardzo tam chcialam wziac slub.
Dziekuje bardzo za odpowiedz!
Powiedz, jak dekorowalas kosciol?!?
Nie wiem, czy Cie dobrze zrozumialam: Mialas slub w kapliczce na swierzym powietrzu?
Ile pieniazkow zaplacilas za ceremonie slubna w kosciele?
kto Wam dawal slub?!? (Ksiadz Proboszcz (chyba Wisniewski ma na nazwisko?)
Nie meiszkam juz w Polsce od 19 lat, ale wychowalam sie w Bretowie, dlatego bardzo tam chcialam wziac slub.
my slubowaliśmy tamw wakacje - mielismy "swoich "znajomych księży i własny zespół - siostry przystoiły kościół (zrzucaliśmy się na kwiaty po chyba 300 czy 250 zł od pary - 3 pary) wszystko było super. przystrojone delikatnie z klasą. gosciom bardzo się podobało, śłub wkoscielel, potem spacer na wzgórzu (zamiast wyjazdu do oliwy - wyszo super)
a w te wakacje planujemy - rónież wmatemblewie chrzciny:) chrzcielnica tez jest tam wyjątkowa:)
a w te wakacje planujemy - rónież wmatemblewie chrzciny:) chrzcielnica tez jest tam wyjątkowa:)
jaszczurka
hej
kościół dekorowały siostry - można samemu kupić kwiaty ( mówią ile potrzeba) lub zlecić to siostrom,wtedy płaci się za kwiaty + robocizna co łaska.
ślub mieliśmy w kościele (na wzgórzu miała moja przyjaciółka), udzielał go ksiądz Drzał - dobrze się znamy,więc go wybraliśmy. Samy wybieraliśmy czytania, psalmy, na dodatek zaprosiliśmy jeszzce ulubionego ksiądza mojego męża, który mówił kazanie.
ogólnie mówiąc, z parafią wspólpracowało się bardzo dobrze.
kościół dekorowały siostry - można samemu kupić kwiaty ( mówią ile potrzeba) lub zlecić to siostrom,wtedy płaci się za kwiaty + robocizna co łaska.
ślub mieliśmy w kościele (na wzgórzu miała moja przyjaciółka), udzielał go ksiądz Drzał - dobrze się znamy,więc go wybraliśmy. Samy wybieraliśmy czytania, psalmy, na dodatek zaprosiliśmy jeszzce ulubionego ksiądza mojego męża, który mówił kazanie.
ogólnie mówiąc, z parafią wspólpracowało się bardzo dobrze.
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
wystroj jest łądny, tylko my spodziewaliśmy się wiecej zywych kwiatów:/na ławkach są sztuczne stroiki -ale czysciutkie i swieze, żywe kwiaty przy ołtarzu i u młodych. My mieliśmy wrazenie, że sostry nie zyczą sobie abysmy sami zajeli się dekoracją, owszem niby taka mozliwośc była, ale od razu zazaczyly że one lepije wiedza co i jak- pewnie i racja, ale wziełabym wiecej żywych kwiatków:)
ale było ślicznie..
ale było ślicznie..
jaszczurka