Widok

Maxi micro - gdzie kupić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Przymierzam się do zakupu hulajnogi maxi micro dla 5,5letniego dziecka. Wszędzie ceny ok 530zł. Używanych nie ma (śledzę ogłoszenia).

Ktoś podsunął mi pomysł, żeby kupić ze sklepu w Niemczech.

Hulajnoga kosztuje tam 80 euro (dają 5euro zniżki za newsletter), do tego wysyłka do Polski 12 euro, czyli hulajnoga za 92 euro = prawie 400zł (ponad 100zł różnicy w cenie).

Czy korzystałyście kiedyś ze sklepów w innych krajach? Zastanawiam się co będzie, jeśli coś się zepsuje (gwarancja itp.).
A może dla 5,5-latka lepsza będzie inna hulajnoga??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupuję z Niemiec mieszkam w Norwegii nigdy srzedawcy na ebayu czy sklepy problemów nie robili z ewentualnym zwrotem .Do tej pory nic nam się nie zepsuło jeżeli chodzi o gwarancje ,mój syn ma tablet kupiony poza Norwegia i dodatkowo placilam za gwarancję jak by się tutaj popsuł to gwarancja tutaj to obejmie .Jedyna rada zapytaj sprzedawcy .Napisz maila w naszym przypadku zawsze szybko odpisywali .A micro maxi dobra jest dla 5 latka .Mój syn ma w Polsce taka a jezdzil na niej prawie 2 lata temu majac wowczas ok 4 lat jest stabilna , natomiast tutaj jeździ na micro dwukołowej starszego brata chociaż wiekowo tez od 5 lat i tez na niej daje rade chociaż ona ciężka jak diabli ale ona jest do 100 kg wiec musi być mocniejsza .
Dziękuję. A jak jest z płaceniem/przelewem? Jeżeli płacę ze swojego konta, to jaki jest przelicznik za euro? Czy to wylicza bank czy sklep?
5,5 latek jest już za duży na taką hulajnogę.Moja córka jeździła na niej do 6 roku życia później przesiadła się na taką z Decathlonu.

Z doświadczenia wiem,że Maxi Micro nie uczą zachowywać równowagi i później było trudno mojej córce nauczyć się jeździć na rowerze bez bocznych kółek.

Hulajnoga jest świetna,ale drugi raz nie kupiłabym jej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Podaj proszę adres www niemieckiego sklepu w jakim planujesz zakup
Majka, no to mi namieszałaś. A poważnie, to zaczęłam się zastanawiać, czy to dobry wybór.
Podobno w Sopocie jest sklep, gdzie można obejrzeć maxi micro na żywo.
Ten sklep, o którym na początku pisałam to
http://3s-sports.de/
Do nauki jazdy na rowerze służy bardziej rowerek biegowy niż hulajnoga. Na hulajnodze ćwiczy się tylko jedna stronę. Dlatego tez w.przypadku asymetrii się jej nie poleca.

Co nie znaczy ze hulajnoga nie polecam. Moje dzieci uwielbiają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Autorka wątku zapytała tylko czy korzystnym będzie zakup hulajnogi Maxi Micro w zagranicznym sklepie internetowym.Nikt chyba nie zakłada nauki jazdy na rowerze przy pomocy hulajnogi.
Co do Maxi Micro to polecam,nie wiem dlaczego nie nadaje się dla 5 latki,gabarytowo na upartego nawet ja mogę jeździć jest do 50 kg i ma regulowaną dł.kierownicy.Moja córka jakoś nie ma problemu z jazdą na hulajnodze na dwóch kołach ,zamienjają się czasami z koleżanką i żadna nie płacze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w zeszłym roku kupiłam Maxi Micro na http://www.sportmall.pl - czeski sklep. Były w promocji plus zniżka za newsletter - zamówiłam kuriera za pobraniem i w dwa dni była. Wyszło ponad 100 zl taniej niż w polskich sklepach :) Szybko się rozeszły ale potem koleżanka tez " upolowala" w promocji:)
Niestety w tym czeskim sklepie nie ma teraz maxi micro.

Byłam zdecydowana na maxi micro, ale poczytałam trochę i zaczęłam się zastanawiać, czy 6-latek nie będzie wyśmiewany, że "musi" jeździć na 3, a nie na 2 kółkach. Dzieciaki na podwórku mogą mu dokuczać, ze ma taką hulajnogę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry