Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mercedes to luxus

Ktos kto kupuje mercedesa i chce do niego wstawic gaz, to tak jak napic sie ruskiej wodki z bazaru bedac koneserem 25letniej wchiski

witam

Mam pytanie czy przesłał Ci ktoś opis kontrolek do Mazdy 626 ?? Jeśli tak to prosił bym żebyś mi wysłał na adam92@poczta.onet.eu . Bo nie wiem o co chodzi z jedną kontrolką (to jak bym 2 siedzenia na zóżowym tle ) . Z góry dziękuję

626 GD2.0 gt 16v ohc 88r

Czesc!!!! autko jak na swoje lata bardzo dobrze sie prowadzi. Jak na 290tys. 200 osiaga spokojnie. setka w 9 sekund. polecam to autko. Hociaz tych wersji wyszlo malo.

Mazda Cronos

Kupiłem Mazdę Cronos z 95r 2.0 benzyna w automacie wymieniłem pierścienie,rozrząd,uszczelniacz na konwerterze skrzyni biegów a teraz szukam sprzęgła hydrokinetycznego bo puszcza olej może ktoś może podpowiedzieć gdzie poszukać i jaki model skrzyni mogę mieć bo niegdzie nie ma oznaczenia.pozdr.Maciek

MAZDA 626 2,0 BEN./GAZ KOMBI 92R

JEŻDZĘ NIĄ 2 LATA,OPRÓCZ FILTRÓW I PŁYNÓW NIC NIE MIAŁA PRAKTYCZNIE WYMIENIANE(AMORTYATORY TYŁ,HAMULCE)BLACHY OCYNKOWANE, WYGLĄDA JAK Z SALONU,WSIADAM I JADE I NIE BOJE SIĘ ,ŻE NIE DOJADE.PRZEBIEG 204TYŚ.ORYGINALNY I JESZCZE SOBIE DUŻO POJEŻDZE.

mazda 626 2.0 84r

mam pytanie gdzie w mazdzie znaiduje się brzęczek od świateł i co nim steruje ponieważ ostatnio skończył mi się płyn w zbiorniczku spryskiwaczy i ów brzęczek zaczął działać!

Nie tak idealnie...

wrzystko prawda co panowie piszecie,jednak nie wszyscy trafili na dobre modele tej mazdy.w mojej mazdzie ostatnio poszły pierscienie,zaznacze ze auto ma 215tys.km,a teraz znowu cos zaczyna szarpac przy jezdzie na niskich obrotach,takze z niezawodnoscia w mojej madzi nie tak idealnie.pozdrawiam

PREMACY DITD

WITAM, MAM ZAPYTANIE CO DO MAZDY Z SILNIKIEM 2,0 DITD JAK POSTOI DLUZEJ TO CIEZKO ODPALA NA MOCY NIC NIE STRACIŁ TYLKO JEST CIEZKI ROZRUCH. I CO W ZWIĄZKU Z TYM MOZNA ZROBIĆ?

Niestety trudna to zecz

Ja sie dowiadywalem i niestety nikt nie chce sie tego podiac. kilka zalozyli i jeblo cos i stracil polowe mocy,

MAZDA626 COMPREX93

JESTEM ZAWIEDZIONA MOJA MAZDZIA CHYBA SIE KOŃCZY MOZE MI POMORZECIE NIEWIEM DLACZEGO LECI MI DYM Z ODMY ODPROWADZAJACEJ TEJ POD SILNIKIEM SPALINY LECA Z NAD KOLA JAK STOJE NA ŚWIATŁACH NA WOLNYCH OBROTACH MOZE KTOS Z WAS WIE CO TO MOZE OZNACZAC BEDE WDZIECZNA ZA KAZDA SUGESTJE PRZEBIEG 320 TYS ALE DALEJ JEZDZI JAK RAKIETA NIC NIE STRACIŁA NA MOCY ALE WCZORAJ GDY JA RANO ODPALIŁAM TO POCHODZIŁA NA WOLNYCH OBROTACH PARE MINUT I SAMA ZGASŁA POTEM JUZ NIEMOGŁAM JEJ ODPALIC:((POMÓŻCIE MI JAK BARDZO KOCHAM SWOJA MADZIE TO JEST PIEKNE WYGODNE I WSPANIAŁE AUTKO POZDRAWIAM WSZYSTKICH MAZDZIOWICZÓW:)PISZCIE NA MOJEGO EMILIA DZIEKI:)!!

mazda 626 2.0 98r.

mazdą jezdzi sie super,ale mam problem strasznie kopci z rana jak go odpale.Muszę wyrematowac glowice i wymienic pierscienie olejowe,na gazie pali po miesści ok.12l,na trasie poniżej9l.ale ma kopa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mazde 626

Mam mazde 626 rok 93 chodzi bez zarzutu tylko jak ja uruchamiam to leci z rury dym jak by olej przepalała może mi ktoś napisać w czym jest problem z góry dziękuje!!!

opony

Witam mam mazde 626 z 2001 roku i chcialbym zalozyc zimowki o rozmiarze 205/55 R16 ,Letnie mam prawie takie same tylko rozni sie wysokoscia bo sa na 50,prosze o porady czy te oponki wejda do mojego autka dzieki i pozdro

mazda626 2.0 d 91r

auto posiadam od 11lat jedyną rzeczą jaką wymieniłem w silniku była pompa wodna poza tym tylko tarcze hamulcowe i przeguby a ma najechane ponad 500000,niezle,ale to wersja składana w Japonii,podobno teraz to już nie ta sama jakość jeśli chodzi o mazde.

Troszke kopci...

Mam madzie od 4 m-c.Jestem z niej bardzo zadowolony i nie chce sie jej pozbywac,ale wkurza mnie jedno..!!
Rano jak ją zapale kopci na niebiesko około 3minut.Co to może być?Czy ktos może sie spotkał z takim problemem..?Prosze o porade! Dzieki z góry!Pozatym to super samochody!!

NIEWIEM CO CI NAGADALI JA MAM I NIE NAZEKAM JAK MASZ PROBLEM Z PRZEKROCZENIEM 2000 OBR.. TO NACIĄGNIJ PASEK NA ALTERNATOZE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

MAZDA 626 2.O 16V

mam mazde juz 2 lata przyprowadziłem ja z niemie,od tamtej pory skończyły sie moje problemy z samochodem a przy okazji z mechanikami nic sie niedzieje wymiana oleju ,opon i do przodu

a wiesz co mówią sprzedawcy mazdy? "kto ma Japońca, ten jeździ bez końca"

mam mazde 2tdi z 98, udało mi się na mieśćie zejść do 5,5 litra, nie żebym blokował ruch bo jeżdze energicznie, kwestia wyczucia silnika, dobre paliwo i należy patrzeć przed siebie i przewidywać (jak przejeżdzam przez ok 10 świateł to może przy dwóch naciskam na hamulec, tak to hamuje silnikiem)

trzeba pomyslec i jest ok 93 gaz

Mam Mazdziunie z 1993 roku 150 tyś i jakieś 3 lata temu wsadziłem gaz klasyczny taki ja do polonez i śmignąłem na nim około 50 tyś jest ok. tylko ze założyłem klapkę strzałowa nie na obudowie filtra tylko w przewód dolotowy do kolektora ssącego przelotówke czy jakoś tak się nazywa a na pompce paliwa założyłem wyłącznik jak chodzi na gazie pompa paliwa się wyłącza jest wszystko ok. poza tym to normalne wymiany i hula polecam