Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mazda 626 2.0 B + G

Mam od roku Mazdę 626 z 2000 r. 2.0 B + G sekwencyjny, auto super. Jechałem nią 210 km/h, (na gazie .. oczywiście LPG) miłe wrażenie, pod warunkiem że droga jest równa, dobra widoczność i nie widac policji, ostatnio często spotykanej poza terenem niezabudowanym. Ma przejechane 200 000 km. Wczoraj byłem na kompleksowym przeglądzie technicznym i .... żadnych zastrzeżeń, Amortyzatory sprawne w 75 %. Spalanie gazu 10l / 100 km. Gorąco polecam, ja decyzji nie żałuję.

mazda 626 D 1986 r.

Narazie nie narzekam , spisuje się dobrze.Mam ją od czterech m-cy. Niedawno dowiedziałem się, że ten model powinien mieć koła i opony 165 R 13 ; a w mojej mażdzie mam 175 R14 .Niech ktoś mi odpowie , czy jest dobry rozmiar opon na felgie R14

Mazda 626 D -90 r

Witam. Mam kłopocik.W moją "Madzie' ktoś wczoraj wjechał, jak stała bidulka na przyulicznym parkingu,i .... zwiał- do wymiany lampa tylna lewa, i lewe przednie drzwi.... ratunku!!, gdzie tego szukac w Trójmieście?... Pozdrawiam wszystkich. P.S. Mój nr 'gg' 6544589 lub skype 'jarekb3131'.

Mazda 626 2.0 Cronos rok 93

Auto żyleta!!! Spalanie to ok 11 litrów benzynki w mieście... jak ja jeżdże jak jeździ żona to spalanie spada do 9 nie wiem jak ona to robi :)... Jedno jest pewne jechałem nim z prędkością 215km/h. Jak nie bedziecie chcieli zeby ktoś was wyprzedził to nikomu sie to nie uda..... chyba że jakies Lambo albo inne Ferrari. Zawiódł mnie moduł zapłonowy przy 170.000 i przegub przy 185.000. Poza tym wszystko ok.POLECAM

Super bryka = MAZDA 626 2,0

Uważam ,że jest to jeden z najlepszych samochodów ktorymi jeździlem. Mazda może i pali 10litrów gazu na setke ale zato potrafi wyprzedzic nie jedne Mondeo czy Passata. Pamiętam gdy sie scigalem po naszych "autostradach" z Mondeo 200 i wymiękł ;D. W Mazdzie podoba mi sie zawieszenie. McPersony swietnie trzymaja na zakretach

MAZDA 626 93r GAZ!!!!!!!!

Witam.
Fajne autko ale do przed założeniem gazu było fajniejsze:( Teraz mam uszkodzony przepływomierz no i rozwaloną obudową filtra powietrza, pompka paliwowa padła, ręczny działa ale na jedno koło, uszczelka w drzwiach sie rwie, troszkę zawieszenie zawodzi. Pozatym autko spoka polecam każdemu kto sie wacha. Spala zaledwie 12L gazu po mieście i około 10L na trasie.
Wygoda i dynamika zachęca nawet przeciwników MAZDY. JA POLECAM I POZDRAWIAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mazda 626 93 2.0 gaz sekwencja

sprowadziłem ją z przebiegiem 140.000.miała jednego właściciela,który przez ostatnie 1,5 roku zrobił nią 1500km.musiałem więc wymienić podstawowe rzeczy,płyny,filtry itp.Poprzedni właściciel zaniedbał też manżety i padły przeguby.poza tym nie wymieniałem nic.zrobiłem 20000km.na gazie sprawuje się nienagannie,nie ma utraty mocy i kłopotów z przełączaniem,a co najważniejsze przy sekwencji nie muszę szczególnie dbać o przewody i świece,nic nie ma prawa strzelić.

mazda 626 2.2 88' i mazda comprex 626 kombi 92'

ta pierwsza mazde miałem 4 lata zrobiłem nią 120000 km i wymieniłem w niej tylko spręzyny tylne ze wzlędu na przewożone ładunki, auto wspaniałe kompletnie bezawaryjne wlewałem tylko olej bęzyne i jechałem, paliła od7,2 do 8.5 l/100km, i jechała 230 km/h kochałem ją do czasy kiedy młodzik wjechał mi przy 120/h w tyłek zakończyła żywot na 300000km. Sprowadziłem z austri następna tym razem dieselka comprex autko jeszzce leprze pełna opcja silniczek jak ta lala pali od 5 do 6,5 l/100km i jak narazie jestem z niej bardzo bardzo zadowolony przejechałem nia juz 15000 km NAPRZWDE POLECAM TO AUTKO!!!!

MAZDA 626 1,8 DOHC 96

Kupilismy to cacunio w sierpniu i zakochalismy sie w niej od pierwszego wejzenia .To jedno z najwspanialszych aut bez zarzutow pod kazdym wzgledem . Mazda nie ma rownych sobie piekne bezawaryjne mamy nadzieje ze dlugo nas jeszcze pobuja po tych nienajlepszych drogach. Kto ja ma wie o czym mowie...pozdrawiam wszystkich milosnikow....

626 GD '91 1.8 12v

Witam.
Jednym słowem NIE DO ZAJEŻDŻENIA. Kupiłem ją 3 lata temu od (chyba) 3 wlaściciela. Kosztowala nieduże pieniądze bo byla kiedys "puknięta" a do tego "składak". Podczas jazdy raczej nigdy jej nie załowałem. Ma teraz 240kkm i dalej ma chęci do życia. Oczywiście wystepowały usterki, ale raczej rzadziej niż w innych samochodach. Raz pękła mi głowica, ale to z mojej winy. Po wymianie śmiga już rok. O komforcie nie będe się rozpisywał :) Polecam!
Czy ktoś miał doczynienia z takim autem? Wydaje mi się że z takim silnikiem to "rarytas" :))

626 1.8 94'

Mazda została sprowadzona w 1998 jak czterolatek z Niemiec. Jeździł nią mój ojciec. Przez 8 lat zrobił 100 tkm bez żadnej awarii (wiadomo wymiana oleju, rozrządu, klocki). Kupiłem ją od niego w lutym (po skasowaniu kochanej Ibizy) i zrobiłem już 25 tkm.Auto poza stukającym zaworem (wada wrodzona tego silnika) bez zarzutu. Brakuje tylko klimy. Spalanie poza miastem 7,5 przy jeździe 140 km/h. Zrywne, dobrze przyspiesza i ten dźwięk silnika - TO JEST TO - nie wyje jak inne przy 5 rpm tylko bzyczy. Auto godne polecenia, bezwarayjne, wygodne i pakowne. Jedyna moja uwaga to dobry zakup klocków haulcowych-oryginalne są najlepsze-żadych wibracji przy hamowaniu i się nie palą jak inne podróby z górnej półki. Nic dodać tylko kupować!

626,`84,2.0

Witam wszystkich madziazy, mialem mazde 626 z `84, wczesniej jezdzilem poczciwym "Fordem Kartonem" czyli Trabantem wiec przesiadka musiala przyniesc mile zaskoczenie, komfort jazdy byl ogromny, buta tez miala, gdy miala 12 lat bez zadnego stekania zegar sie zamykal, wymienilem tylko uszczelke pod glowica (zaczelo przewiewac) i przeguby, w srodku miejsca bardzo duzo, niestety czesci byly do niej drogie. Po 20 latach zakonczyla swoj zywot na drzewie ale do garazu pojechala jeszcze o wlasnych silach, sprzedalem w calosci klientowi bo chcial tylko silnik a po co komu samochod bez silnika zostawiac. Niedawno widzialem sie z nim i silnik chodzi bez zadnych zarzutow. Mam teraz koreanca ale juz niedlugo zmieniam spowrotem na madzie IV generacji (super wyglad, wyposazenie, silnik (obecnie mam 1,5 - MUŁ),...).
P.S. Z Mazda jest jak z sexem - raz sprobujesz i nigdz juz Ci sie to nie znudzi :))

mazda

Super auto. ja mam 2.0 z 91r wyposażenie super, o komforcie nawetr nie wspominając. taka kanapa. silnik jak na polske ok idzie 170 jak przydusiać. z naprawami troch gorzej miż w raporcie dekry ale do zycia, jak sie cos zrobi to jest. słabe zawieszenie.

mam mazde comprex 626 silnik ok czesci drogie po stokroc wole bmw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mazda 626 GD 2,0 gaz 89r

Witam wszystkich mazdowiczy. Kupiłem moją mazdę 2,5 roku temu, przejechałem nią 65000tkm i jak narazie supeeeer.Autko ma na liczniku 315000tkm.Jak narazie wymieniłem łożysko w kole i paski i olej.Blachy ma super ale wkońcu ma ocynk Polecam karzdemu ktury chce kupić i jeżdzić a nie remontować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mazda 626 2,0 D 1986

Proszę o coś na temat tego modelu bo nie mogę znaleźć wy jesteście lepiej zorientowani wiem tylko tyle że to są fajne i niezawodne samochody. Ale chciałbym wiedzieć takie podstawy. dziękuję czekam.

hello

witam tu laik maździany:) wcześniej jeździłem nissanem(polecam) mazdę 626 diesel z 86 mam drugi dzień pojechałem do warsztatu bo mi wpadało sprzęgło jak dłużej się je trzymało, mechanik powiedział że to tylko trzeba kupić zestaw naprawczy za 10 zł nie mylił się co do ceny bo kosztowało to 11 zł zmienili mi to ale dalej wpada. Proszę o pomoc co to takiego??? pilne bo mam żonę w ciąży i się boję żeby się nic nie stało...

626

ma mazde 626 92r. oprucz wycieków z pod pokrywy klawiatury jeżdzi sie ok.kilku mechaników prubowało usunąc awarie ale bezskutecznie.chyba pojade do servisu.mazda 626 jest sportową limuzyną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mazda 626 97r.

Kto ma pojęcie na temat jakichkolwiek części do mazdy ceny oraz wytrzymałość. Pozdrawiam dzięki

Też mam madzie 626 18.z 94r.

Witam Wszystkich, samochodów miałem już kilka fiata, opla, ale Mazda 626 to luksus. Zastanawiam się nad zamontowaniem gazu, ale nie wiem, czy mazdzia to wytrzyma ( na liczniku ma 120.000). Czytałem wszystkie Wasze opinie i mam dylemat. Proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Wszystkich wlaścicieli Mazd- tym samochodzie mogę jechać na koniec świata
Sebastian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2