Widok

Mazda MX-3

MX-3, którego europejska premiera odbyła się w marcu 1991 roku, powstało na bazie 323F (płyta podłogowa, wyposażenie wnętrza). Zresztą początek lat '90 był dla stylistów Mazdy wyjątkowo udanym - powstały wtedy sedan 121, MX-5, 323F czy w końcu MX-3. Prawdziwe coupe o zacięciu sportowym tworzy jego 'serce'. Specjalnie dla MX-3 opracowano jednostkę o unikatowej konstrukcji: 24-zaworowy, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

MX3

od niedawna jestem posiadaczem MX3 z 92 r 1.6 silnik. wrażenia z jazdy tym autkiem są super. polecam lecz słyszałem ze często się psują, co mnie zdziwiło, jak na Japońską marke MAZDA... lecz pożyjemy zobaczymy.. narazie jest OK . POLEACAM szczególnie czerwoną>>>> POZDROWIONKA

jesli mogłbym prosic a ten namiar , chcialbym zmienic wreszcie te swiatła . z gory dziekuje za przysluge . moj numer to 507656959 pozdrawiam

MX3 NEGATYW

no i chyba moje obawy zaczęły sie sprawdzac, mam do wymiany , rorząd, przewody chamulcowe, i łorzyska na kolach przdnich.. koszt wszystkiego to okolo 500zl :(:(

MAZDA MX3

Witam mam mazde mx3 z1994r107km..Cos mi sie stalo z silnikiem zaczol mi sie grzac silnik.Z poczatku temperatura skakala ale z czesem sie normowala puzniej bylo gorzej i przestalem jezdzic;(Olej zaczol sie przedostawac do plynu chlodzacego nie odwrotnie,silnik nie wydaje zadnych dziwnych dzwiekuw czy to jest wina samej uszczelki pod glowica czy to cos innego???Jezeli ktos wie jaka jest przyczyna grzania sie silnika i jakie sa ewentualne koszta naprawy to prosze piszcie na moja poczte radeks10@op.pl z gury dziekuje Radek.

Kupię Mazdę

Witam! MX3 widziałem u mojego przyszłego szwagra, jakieś 2 lata temu, nie od razu mi się spodobała ale dużo z nim o tym aucie rozmawiałem i z czasem tak się wkręciłem że postanowiłem sobie kupić madzie. całe wakacje oszczędzałem kase, chciałem ściągnąć z niemiec licząc na tanie euro. niestety nie stać mnie na ściągnięcie..

tutaj prośba
jeśli ktoś chciałby sprzedać madzię w dobre ręcę, za niedużą kase to proszę pisać na maila. wyprawki blacharskie, malowanie czy inne takie rzeczy potrafię sam zrobić więc z tym nie ma problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam problem

mam mazde mx-3 92.r 1.6 mam dwa problemy,pierwszy to jak moja mazda stoi ponad tydzien to jak wsiadam nic nie dziala z elektryki,cale ako jest wypieprzone....nie wiem czy to wina akumulatora czy cos innego,druga rzecza to czasem zdaza sie ze podczas jazdy np. na 3 biegu,gubi mi obroty i jakby sie troszke dlawil,nie reagowal na wduszenie gazu,trwa to jakies 3 sek.bede bardzo wdzieczny o wasza pomoc.pozdrawiam

COBRA-CAR

Haj, super ścigacz nie jeden MESIO cie zdziwił, BMW miałem 2,3 L z tą MAZDĄ dopiero mże się brać , a gdzie GOLFY hi.hi na nie NISSAN 100 styknie, in gaz

MX 3 V6 24 v

COBRA-CAR.Pytam się gdzie kupiłeś MX jak w Polsce to bywa różnie, zdejmuj kleme z akumulatora jak cię nie ma i zabaczysz co jest, czekam na wasze pytania.....

MX 3 V6 24 v

Haj jak ktoś chce pogadać o MX-3 to dzwonić 0660699758

Madza

Niektóre wasze opinie rozwalają mnie na łopatki. Mam madzie 1.6 z 91-92 roku i szczerze to jest to idealne auto dla młodych ludzi z niskimi zarobkami. Pali tyle co nic (przy dobrych chęciach 5.7 l) jest prawie niezawodna ( przecież nie możemy się spodziewać że po 17 latach to auto bedzie chodzic jak w zegarku. Ja osobiscie po zakupie madzi wymieniłam tylko alternator, chłodnice i niestety z własnej głupoty pompę wody i rozrząd, wszystkie te czesci wyszly mnie ok. 460 zł, także nie jest taka droga w utrzymaniu. A co do tuningu,liftingu i tym podobnego strojenia uważam, że to auto nie potrzebuje żadnych takich udziwnien. Ewentualnie dokładki (model z silnikiem 1.8)to jedyna rzecz która pasuje do madzi.

JEśLI O TUNING CHODZI...

Sam mam MX-3 od trzech miesięcy, rocznik 93, a najlepsze że jechałem kupić Civic'a z 96 na pięknych alusach i pięknym lakierze. No i zobaczyłem ja... i koniec, no żadne zdjecia nie oddają tego, jak ona się prezentuje na żywo. Że silnik ma 6 garków, dźwięk sprawia że skręcają się karki za nią nawet przy spokojnej jździe do 4tys obrotów. Ale tuningu nie polecam, znajomi z klubu MX3 próbowali i uwuierzcie, japończycy wyciągneli z niej maxa na tamte lata. Ewentualnie polecam dbanie o dobre swiece, able i powietrze z w postaci stożkowego filtra ale tylko z dodatkowym nadmuchem do komory. Sam stożek nic nie daje. 142KM na hamowni. Tyle się dało wyciągnąć.

Fajne autko

Moja Mazda ma co prawda już 16 lat ale jest w świetnej kondycji...jest lekka i śmiga jak trzeba:)Zawieszenie nie na nasze drogi ale ogólnie pozytywnie oceniam to autko bo frajda z jazdy wielka:)Pozdro!

Agi

Mam "zielonego robaczka" od tygodnia. Sprowadzony z Niemiec piękny pojazd '95, 1.6 z webaso. Z niecierpliwością czekam na rejestracje, bo przyjazd nim do Polski zostwił niezatarte wspomnienia.Jedyne co musze poprawić to zbieżność bo jedna oponka gorzej wygląda. Jak już pojeżdze to napisze jak było:) chyba że nie będę tracić czasu przed komputerem na rzecz siedzenia za kierownicą:)

mx3

witam . jestem posiadaczem MX-3 z 92. silnik 1,6 od pół roku i z pewnych powodu musze autko przedać chodz nigdy bym z własnej nieprzymuszonej woli tego nie zrobił, a nastepne autko jakie kupie w niedalekiej przyszłości bedzie oczywiscie MAZDA MX-3 ... PO PROSTU CUD NIE AUTKO ..

Polecam gorąco

Witam. Bardzo współczuję koledze, który kupił lampę za ponad 700zł,tak się składa ze nie tak dawno również miałem potrzebę zakupu lampy, ale bez problemu znalazłem ją w internecie za 450zł. A co do kolegi który narzeka na FILTERY! to przypominam, ze filtry należy zmieniać w każdym aucie, a hamulce- wystarczy zastosować coś w stylu WD40, aby szczęki swobodnie mogły pracować. Jak chodzi o mało miejsca z tyłu, to przypominam że to jest pojazd jak by nie było sportowy, a jeżeli ktoś szuka samochodu familijnego, to proponuję inne modele. Autko, JEŻELI SIĘ O NIE DBA NALEŻYCIE, tak jak tego wymagają wszystkie maszyny, jest niezawodne!!

hary

chciałbym się dowiedzieć co ile trzeba wymieniać pasek rozrządu

jaruzel

auto bylo dobre do czasu jak sie zaczelo sypac a tam szkoda pisac

MADZIA MX3

POWIEM WAM TYLKO TYLE ZE OWEJ MAZDY NIEZASTAPI ZADNY SPORTOWY WUZEK CHYBA ZE CELIKA ALE WKONCU TO TEZ JAPONCZYK.SPRAWUJE SIEPOLECAM KAZDEMU MAŁO AWARYJNE A CZESCI NIESĄ NAPRAWDE DROGIE TAK JAK KTURYS Z KOLEGUW TAM WSPOMNIAŁ

Witam tez mam mazde mx-3 ale po wymianie silnika na 2,5loczywiscie V no i po lekkin tuningu zawieszenia.. auto jest z 96 rok teraz ma 180kucy ... wypas naprawde super przyspieszenie .. polecam !!!

Madziulka!!!

MAZDA rządzi:))
Swietne , niezawodne autko!!
poprostu je kocham;D
pozdrawiam posiadaczy tej otoż wspanialej marki!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0