Widok

Mazda MX-3

MX-3, którego europejska premiera odbyła się w marcu 1991 roku, powstało na bazie 323F (płyta podłogowa, wyposażenie wnętrza). Zresztą początek lat '90 był dla stylistów Mazdy wyjątkowo udanym - powstały wtedy sedan 121, MX-5, 323F czy w końcu MX-3. Prawdziwe coupe o zacięciu sportowym tworzy jego 'serce'. Specjalnie dla MX-3 opracowano jednostkę o unikatowej konstrukcji: 24-zaworowy, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mx-3 v6

Fajne auta ale trudno znaleźć dobry egzemplarz (80% to zajechane, niedoinwestowane autka użytkowane przez młodych bez kasy co gorsza niedbających nawet o silnik. Pomijając ten aspekt to warto znaleźć dobry egzemplarz bo to auto o naprawdę fantastycznym charakterze i buzującym temperamencie, jeżdżę nim do pracy i na prawdę jest to śliczny ponadczasowy oldtimer do którego miło rano wskoczyć i odpalić v6, a dynamiczne przyspieszenie v6-ski pozwoli zostawić problemy za sobą ;P (i łysych panów w BMW również ;) UWAGA: auta te świetnie pracują z LPG ale trzeba gazować u dobrych gaziarzy, tam gdzie montują valteki radzę omijać z daleka (wtryski hana i barracuda dają radę z tym silnikiem)

Nie ma programu do mx3

MX-3 1,6 16v rok-92 88KM prędkość do185km/h zamontowałem gaz, zwykłą instalacje,silnik?!-mało koni nie wysilony dletego jest nie zawodny lubi się kręcić do odcięcia daje rade,można powiedzieć trafiłem dobry egzemplarz.Do ścigania-jak pisałem mało koni ale dogania a przegania mocniejsze na krętych drogach,ma dobre zawieszenie i układ kierowniczy.hamulce takie sobie czasami ABS przeszkadza,zalecam przegląd przynajmniej raz w roku przy zmianie kół na letnie chodzi mi o zaciski przód dolne sworznie niby mają osłone, ale pomiędzy osłone a zacisk dostaje się syf i zapiera osłone na sworzniu prsestają pływać.Mam ją od ośmiu lat ona ma 22,bez awaryjna nie zawodna.opinja- turystycznie na dalszych trasach plecy bolą mam 50+, ogulnie,głosno twardo nie wygodnie ale pewnie,sportowo SUPER.Jednym słowem-jak kto dba,tak ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mx3

czy ktos moze wie gdzie maja program komputerowy do mazdy mx-3 moj numer tel.509595923

mx-3

przy odpalaniu mocno kopci i wachluje na obrotach,moze ktos zna przyczyne.

mx-3

fajne auto, przyjemnie jeździ

macie jakieś problemy to piszcie na forum mx-3.pl

siemka! musisz przejechac sie na Pb i spr czy tez bedziesz mial zawyzone spalanie, bo jesli na Pb bedzie wszystko ok, to winy szukasz w instalacji LPG, moze sie okazac tylko wymiana filtru i regulacja instalacji i bedzie ok! zacznij od podstaw

POMOCY!!!

musze wymienic płyn do chłodnicy ale zauważyłem że cos mi tam wycieka. jak myslicie? czy to jakas uszczelka, wąz czy coś poważniejszego??? dam rade sam to zalepic czy musze z tym jechac do mechanika? nawet niewiem gdzie szukac wady? pomożecie towarzysze???

mam madzie 95rok 136 koni v6 zrobilem nia dopiero 1500 kilosuw ale powiem autko klasda zasuwa strasznie ale zezre mi z 12 jak naciskam hamulce lipa trza bylo zmieniac tarcze i klocki blaharka powiem liksik zero rdzy troszke w rogu drzwi
slama widoczmosc troszke ale w skali od 1 do 10 oceniam na 7

Czy ktos moze mi pomóż?

Witam. Kupilem nie dawno mazde mz-3 ale mam jeden problem, mam tam instalacje gazowa ze zbiornikiem 43L no i niestety ale strasznie duzo pali a mianowicie 20L gazu na 100km czy wie ktos co moze byc nie tak? nie sprawdzalem jeszcze ile pali na benzynie. i nie wiem co zrobic zeby zaczol palic mniej. prosze o pomoc. wersja 1,6 88koni

olej do MX3 1.6

Witam, mam pytanie odnosnie oleju silnikowego do MX3 1.6
Chciałbym się dowiedzieć jaki olej jest wymieniony w książce serwisowej. Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi przesłał nazwe oleju jaka jest wymieniona w książce na gg(366744) badz e-mail'em(blog2009@interia.fm) Z góry dziękuje:)

instrukcja

też potrzebuję instrukcji obsługi po polsku ale nie mogę dostać jak ktoś miał proszę o kontakt roza_i_stasiu@onet.eu

Fajny samochodzik. Nie przyspiesza moze jak Ferrari ale świetnie sie prowadzi i daje dużo radości z jazdy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Roznica w osiagach SOHC i DOHC to katalogowo 0,3 sek do setki.
Praktycznie jednak auto majace ponad 15 lat jezdzi szybciej badz wolniej w zaleznosci od kondycji silnika. Kupujac Mazde Mx-3 nalezy zwrocic uwage na ogolna kondycje samochodu gdyz czesto dobrze utrzymane egzemplarze z lat 91-93 jezdza szybciej niz mlodsi bracia z lat 94-98.

http://moto.allegro.pl/zestaw-sprzeglo-mazda-mx3-mx-3-1-6i-107km-94-98r-i1483601465.html
http://moto.allegro.pl/505-sprzeglo-mazda-323-f-mx3-xedos-6-valeo-i1442293340.html
i tu kolego masz porownanie:) takze jak do konca nie wiemy to nie piszemy, po co ludzi w blad wprowadzac?

tak kolego i tu nastepny blad, dwa walki rozrzadu czyli DOHC, a nie SOHC. Jezeli uwazasz ze te dwa modele tzn ten przed liftem i po , niczym sie nie roznia,tylko deska to wejdz na allegro i zobacz cene sprzegla kompletnego , gdzie do Dohc kosztuje 1000 zl :( a do SOHC 300, ta sama sytulacja jest z zawieszeniem. Wszystkie czesci pasuja , ale nie od 323F, tak jak w modelu do 94, tylko od Mx5

Łukaszu Lampy typu lexus

Podasz mi namiary na tego gościa od lamp.

lelek11@tlen.pl

Mazda Mx3 94 r 107 KM po lifftingu

.... i tu nie zgodze sie z opisem model z 94 r po liffcie, nie ma przejetej deski z 323 F. Z reszta, po lifftingu w Mazdzie Mx3 zostala tylko ta sama ,,buda". Jest inny silnik, zawieszenie,wnetrze. Mozemy sie o tym przekonac idac do sklepu motoryzacyjnego, gdzie do Mx3 z 91 r za amory zaplacimy 240-300, a z 94r 650 zl.Za przegub z Abs z 91 130zl, po 94 350zł . W swojej Mx3 wymienialem drazki, sworznie, łaczniki stabilizatorów. Żadna z tych czesci nie pasuje od starego modelu. Wiec polecam, ale model z przed 94 roku. Jest o wiele tanszy w utrzymaniu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

silniki MX-3

1.6 SOHC, jeden wałek rozrządu w głowicy, 8 zaworów, moc 88KM
1.6 DOHC dwa wałki rozrządu w głowicy, 16 zaworów, moc 107KM

osiągi lepsze ma DOHC