Widok

Mazda MX-3

MX-3, którego europejska premiera odbyła się w marcu 1991 roku, powstało na bazie 323F (płyta podłogowa, wyposażenie wnętrza). Zresztą początek lat '90 był dla stylistów Mazdy wyjątkowo udanym - powstały wtedy sedan 121, MX-5, 323F czy w końcu MX-3. Prawdziwe coupe o zacięciu sportowym tworzy jego 'serce'. Specjalnie dla MX-3 opracowano jednostkę o unikatowej konstrukcji: 24-zaworowy, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mx3 plus żonik 323f 1.5 bg

BARDZO BARDZO JESTEM ROZCZAROWANY TYMI DWOMA AUTKAMI SA ZAJ..... JAK BYM MIAL JESZCZE RAZ KUPIC BEZ WĄTPIENIA BYM KUPIL JE JESZCZE RAZ POLECAM Z CALYM SERCEM.

MADZIA :-)

MX-3 jeżdżę dopiero drugi miesiąc i jestem zakochana :-)
Uwielbiam moją Madzię,oczywiście nie jest bez wad, ale i tak wybaczę jej prawie wszystko :-D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

lampy mx-3

Witam ja pisze w sprawie lexusow do mx-3. Prosilabym o te namiary, tylko czy to ktos sprawdzony aha no i czy te lampki nie sa przypadkiem ze stanow (tamte maja inny uklad swietlny - kierunki, pozycjyjne). Bede wdzieczna, z gory dziekuje Malwina

chce kupic takie lampy ale niemoge ich nigdzie dostac

mozesz podac mi do tego goscia numer to mój tel 605 676 013

To jest super autko tylko trzeba o nie dbac japan to japan tym bardziej ze produkowany tylko w japonji

mazda mx3 1.6 16V

posiadam mazdę mx 3, zakupiłem ją rok temu w Austri i jestem z niej zadowolony do dziś. Oprócz podstawowych elementów eksplatacjnych nie wymieniałem nic poważniejszego. Poprostu polecam tą gablote...pozdrawiam wszystkich posiadaczy

sprzedam Mazde MX-3 1,8 V6 24V

Sprzedam Mazde MX3
rocznik 1997
1,8 V6 24V koloru czarnego. Dodatkowo 2 komplety felg (15` na zimowych oponach i 17` na letnich)
Cena 10000 do negocjacji. tel 693-535-155 Wojciech

więcej:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9808371

madzia mx3

kupiłem wczoraj podoba mi się sam wygląd iwłaściwie jazda też żeby się tylko nie psuła bo tego najbardziej się boje pozdro dla wszystkich

Warto kupić mazdę.,

Niedawno zakupilem Mazdę MX3 z silnikiem 1,6.Mialem problemy z rannym paleniem ale zostały wymienione świece,uszcelka pod klawiaturą i czujnik temperatury i od tego czasu pali na dyk.Polecam auto.Jak sie juz w nie zainwestuje to później mozna jeździć i jeździc:)

Łukaszu pisze z zapytaniem w sprawie tych lamp typu lexus.Mozna jakies namiary?

ile oleju do mazdy mx3 1,6 107 KM

Przy wymianie oleju w swojej mx3 z silnikiem 1,6 107 KM bylem w szoku jak wlano mi tylko 3 l.Ile oleju wchodzi do madzi????

MX3 1,8 v6

Moja Mx3 jest w sporej części autem tuningowanym Jeżdżę ponad 2 lata ,z jednostką 1,8 v6 jest super.Nie posiada żadnych oznaczeń marki oraz modelu wiele osób się pyta co to za auto.sześć cylindrów plus odpowiedni układ wydechowy(oczywiście nie skupiający się tylko na tłumiku końcowym) sprawia że usłyszysz ten dźwięk.Auto jest obniżane na każdych siedemnastkach o niskim profilu kozak:) Dodatkowo zawieszenie progresywne.W planach jest montaż turbiny.Samochód prowadzi sie jak po sznurku, reaguje na każdy ruch kierownicy.Największa przyjemność z jazdy na wąskich , krętych asfaltach.

W planach mam zakup tego samochodu tylko nie wiem o co chodzi z tymi silnikami np: na wikipedi jest napisane ze silniki 1.6 moga miec 90 lub 107 k/m, z tym ze 90 konne maja 1 walek rozrzadu i 8 zaworow a gdzie indziej ze mam 2 i 16 zaworow, jezeli chodzi o osiagi tez sa rozbiezne informacje. Moze ktos potrafi mi na to odpowiedziec???

Po 1994 mazda dostala drugi wałek rozrzadu zyskujac 107 koni...

Mazda

Mam na sprzedasz mazde mx3 1.6 zadzwoń to powiem więcej :) num 725960983 Dzwonić o 18.00

Sprzedam mazde mx3

Sprzedam mazde mx3 1.8V6 stan bdb wiecej info 788522260
E-mail - Mateo__19@wp.pl

Tuning

Witam Ja mówiąc szczerze uwielbiam swoją mazdę jest pod każdym względem ok. Jest to auto sportowe więc bez odpowiedniej jazdy nic dziwnego ze wam się psuje. Moją teraz tuninguje zdjęcia można obejrzeć na http://chomikuj.pl/MaxCinek w folderze moja mazda mx3. Pozdrawiam

poprawki i opinia

Nie wiem kto pisał ten opis Mazdy MX-3, ale jest kilka błędów, niedociągnięć:
po 1.primo - silniki 1.8 V6 (opracowane przy współpracy z działem sportu Porsche) miały moc 133KM roczniki 1991-93, zaś 129KM (inna charakterystyka z powodu nowych norm Euro) podaje fabryka w rocznikach 1994-98, czyli po lifcie (inne także wnętrze auta)
po 2.primo - silniki 1.6 miały dwie odmiany, pierwsza to 1.6 SOHC z jednym wałkiem rozrządu w głowicy (88KM), druga jest z dwoma wałkami rozrządu w głowicy (107KM)
po 3.primo - w 1994roku MX-3 przeszła lifting (inna charakterystyka silników 1.8 V6, kompletnie inny kokpit, w ofercie znalazły się poduszki powietrzne i zapomniano o półkubełkowych fotelach)

Moja opinia:
Mazda MX-3 1.8 V6 1993r. - to autko przede wszystkim dla ludzi młodych, którzy chcą małego gokarta ulicznego o niepowtarzalnym charakterze, który dała jej szalona Japonia z silnikami V6, przez co spalanie jest spore, ale za to frajda z jazdy tym autkiem jest niezapomniana. Zawieszenie autka sprawia, że dobrze trzyma się ono nawierzchni, dźwięk silnika szepce do ucha kierowcy o swym charakterze, a wnętrze zapewnia wystarczający komfort podróżowania jak na autko sportowe.
Eksploatacja - silniki Mazdy (szczególnie V6) powinny być naprawiane i remontowane tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach Mazdy (zamienniki tańsze o "paczkę fajek" kiepsko wychodzą po kilku tys. km przebiegu); olej dobry (np. Castrol, Mobil1) i wymieniany na czas; nadwozie zaniedbane lubi korodować na lewej "ćwiartce" (błotnik lewy tylny); immobilizer potrafi odmówić posłuszeństwa po latach i aparat zapłonowy (dot. V6)
Ekonomia - praktyka pokazuje nam spalanie 1.8 V6 na poziomie 11-13 litrów benzyny na 100km przy ekonomicznej jeździe do 3000obr/min w mieście, na trasie spalanie spada do około 8-9 litrów na 100km
Osiągi - rozpędzenie się od 0 do 100km/h zajmuje autku 8.5s (wg. producenta), a w praktyce 8s (ruszanie z obrotów), zaś prędkość maksymalna to około 220km/h

silniki MX-3

1.6 SOHC, jeden wałek rozrządu w głowicy, 8 zaworów, moc 88KM
1.6 DOHC dwa wałki rozrządu w głowicy, 16 zaworów, moc 107KM

osiągi lepsze ma DOHC