Widok
Medica Polska korzystacie? jakie opinie?
Witam, korzystacie z usług Medica Polska? Jakie macie opinię? Nie dość, że trudno się dodzwonić, to jeszcze nigdy nie wiadomo kiedy oddzwonia z terminem wizyty. Poza tym, aby zrobić zlecone badania znowu trzeba dzwonić na infolinię. Koszmar dla cierpliwych. Ach. Nie można nie wspomnieć o częstych pomyłkach i zapominaniach o umowieniu na wizytę.
Witam, regularniee korzystam z usług Medici, infolinia działa jak należy - czasem trzeba poczekac na rozmowe ale jeszcze nigdy dłużej niz 3-5min nie czekałam. Wczoraj dzwoniłam i zamawiałam 3 wizyty - ginekologa, dermatologa dziecieciego i okuliste dzieciego - Pani oddzwoniła po 2godz - termin wizyt - dwie na dzis jedna na poniedziałek- tak wiec do specjalistów nie czekamy dłuzej niz 3dni robocze. Wizyty domowe do dzieci tez zamawiałam, nie było problemów.
Ja korzystam z Medica od pół roku. Z dodzwonieniem sie nie miałam problemu , a korzystam z usług lekarskich dość czesto- 3 razy w miesiacu. Ja chodze do stałych lekarzy ( GINEKOLOG, ENDOKRYNOLOG) i od czasu do czasu internista czy dermatolog. Najgorsze jest to, ze gdy dostanie sie skierowanie na badania to trzeba dzwonic i umawiac sie do konkretnej placówki by te badania wykonac- ale sie juz przyzwyczaiłam i w zaadzie jestem zadowolona. Oczywiscie szybciej byłoby zarejestrowc sie bezposrednio w konkretnych placówkach a nie przez nich, ale co zrobic?
Przy okazji- poleca ktoś sprawdzonego pediatre, który ma umowe włanie z Medica Polska?
Przy okazji- poleca ktoś sprawdzonego pediatre, który ma umowe włanie z Medica Polska?
Ja korzystam z Medica Polska od ponad 3 lat i nie narzekam. Nigdy nie miałam problemu, aby dodzwonić się na infolinię, nigdy nie było też sytuacji, aby zapomnieli umówić mi wizytę. Fajne jest także to, że są wizyty domowe oraz że podpisane mają umowy z placówkami na terenie całego kraju, z czego też nie raz zdarzyło mi się skorzystać np. podczas urlopu. Ja szczerze ich polecam
Swoją drogą kiedyś miałam skierowanie na usg jamy brzusznej, zadzwoniłam, umówili mnie. Przyjechałam na miejsce, a tam nie dość, że na wskazaną godzinę wpisany ktoś inny, to jeszcze na usg tarczycy. Jako, że pacjent nie przyszedł, recepcjonistka stwoerdziła, że chodziło na pewno o mnie, bo w Medice często zdarzają się podobne pomyłki.
Generalnie Medicę polecam osobom posiadającym dzieci.
Generalnie Medicę polecam osobom posiadającym dzieci.
Pierwsze trzy rejestracje były porażką:
1. Przysłano mi SMS termin na inny dzień niż zostałam zarejestrowana (tego dnia mój lekarz w ogóle nie przyjmował)
2. Dzień był już dobry, ale podano mi niewłaściwy adres placówki (wileńska zamiast Skłodowskiej) - szczęśliwie sama zadzwoniłam do Swissmedu żeby sprawdzić rejestrację, więc zaoszczędziłam sobie wycieczki po mieście.
3. Dzień dobry, placówka dobra, ale w SMS-ie podali mi nazwisko lekarza dr PIJUS zamiast Kijuć :D Szczęśliwie byłam już u niego wcześniej, więc nie zbłaźniłam się w rejestracji :)
Niestety od dłuższego czasu wszystko jest ok i nie dostarczają mi już rozrywki ;P
1. Przysłano mi SMS termin na inny dzień niż zostałam zarejestrowana (tego dnia mój lekarz w ogóle nie przyjmował)
2. Dzień był już dobry, ale podano mi niewłaściwy adres placówki (wileńska zamiast Skłodowskiej) - szczęśliwie sama zadzwoniłam do Swissmedu żeby sprawdzić rejestrację, więc zaoszczędziłam sobie wycieczki po mieście.
3. Dzień dobry, placówka dobra, ale w SMS-ie podali mi nazwisko lekarza dr PIJUS zamiast Kijuć :D Szczęśliwie byłam już u niego wcześniej, więc nie zbłaźniłam się w rejestracji :)
Niestety od dłuższego czasu wszystko jest ok i nie dostarczają mi już rozrywki ;P
Widzę, że wszyscy zadowoleni, że na połączenie z infolinią nie trzeba czekać dłużej, niż 5 minut... A to dobre :)
Czy korzystaliście z pakietów u innych operatorów ? Moja firma, co kilka lat zmienia operatora medycznego i jak dotąd Medica oferuje najgorsze warunki.
Po pierwsze oczekiwanie 3-5 minut, to prawie, jak za komuny do przychodni, poza tym autoryzacja usługi kolejne kilka minut przy rejestracji, w placówce (a kolejka czeka, bo pani rejestratorka musi się dodzwonić...).
Po wtóre, gdy się nagle rozchorujesz i chcesz jechać do placówki, to zapomnij - rejestracja tylko przez infolinię, inaczej panie pod numerem infolinii Medica strzelają focha.
Warunki u innych operatorów umożliwiały mi konsultację/badanie w ich dowolnej placówce, w dowolnym terminie (oczywiście w godzinach pracy placówki), BEZ UMAWIANIA przez ich konsultanta i co najważniejsze od razu (że nie wspomnę o wcześniejszych 3-5 minut przy telefonie).
Tak, więc jeśli macie wybór - to nie Medica Polska !
Pozdrawiam
Czy korzystaliście z pakietów u innych operatorów ? Moja firma, co kilka lat zmienia operatora medycznego i jak dotąd Medica oferuje najgorsze warunki.
Po pierwsze oczekiwanie 3-5 minut, to prawie, jak za komuny do przychodni, poza tym autoryzacja usługi kolejne kilka minut przy rejestracji, w placówce (a kolejka czeka, bo pani rejestratorka musi się dodzwonić...).
Po wtóre, gdy się nagle rozchorujesz i chcesz jechać do placówki, to zapomnij - rejestracja tylko przez infolinię, inaczej panie pod numerem infolinii Medica strzelają focha.
Warunki u innych operatorów umożliwiały mi konsultację/badanie w ich dowolnej placówce, w dowolnym terminie (oczywiście w godzinach pracy placówki), BEZ UMAWIANIA przez ich konsultanta i co najważniejsze od razu (że nie wspomnę o wcześniejszych 3-5 minut przy telefonie).
Tak, więc jeśli macie wybór - to nie Medica Polska !
Pozdrawiam
od paru m-cy gwałtowny spadek usług, zmiana personelu pielęgniarskiego na Starowiejskiej pokutuje kolejkami i słabymi umiejętnościami nowych PIELĘGNIAREK, czekanie 30-45 na pobranie krwi, niekompatybilność rejestracji na miejscu z infolinią (mylne daty, anulowanie rejestracji), do lekarzy, których i tak w sensie dobrych specjalistów wielu nie mieli, czeka się po 2-3 tyg, najlepsi specjaliści się ewakuują
a ja wypowiem się jescze raz że jestem beardzo zadowolona z abonamentu u nich, zwłaszcza przy małym dziecku. Sytuacja awaryjna, dzwonią z przedszkola żeby odebrać syna, a w przychodni na NFZ mówią mi że nie ma miejsc i mam przyatrgać chore dziecko i zapytać się lekarza czy mnie przyjmie (co wcale nie gwarantuje że się zgodzi). Wtedy telefon do Medici i mam wizytę od ręki, często nawet lekarz przyjeżdża do domu. Właśnie wczoraj tak miałam i to nie pierwszy raz, tak więc dla mnie zbawienie