Widok

Mercedes 316 CDi

To najmocniejszy samochód dostawczy wśród produkowanych w Europie. Silnik OM612 o prawie 2,7l ma pięć prawie "kwadratowych" cylindrów (88,4x88 mmm). Przy zastosowaniu wtrysku common rail, wspomaganego turbosprężarką VTG o zmiennej geometrii łopatek z intercoolerem, pozwala na osiągnięcie max. momentu obrotowego o poziomie 330 Nm, który jest osiągany już przy 1400 obr/min i utrzymuje stałą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mam 312 juzs piec lat i jest to super auto a chce kupic 416 jakie ma spalanie ten sprinter

niepolecam tak przeciazac bo naped dluo nie pociagnie- juz to przerabialem

316 CDI

Witam jestem szczesliwym posiadaczem 2003 316CDI, autko wypasione- automat 6biegow sprinshift,full elektryka,klima,tempomat,i co najlepsze nawet elektroniczna blokada dyfra. auto marzenie, wczesniej mialem 313 i hulal ze milo ale 316 to inny swiat nawet z 1.4T na pokladzie ciagnie jak... polecam

Dziki

Powitac kolegów kupilem dzisiej nowego sprintera 316 z 2013 ale tego po lifcie piekne auto mowa o srodku jak i z zewn. Zamontowalem kabine sypialna i skrzynie plandeke 10eur pal mam ladownosci 1200kg i tu pytanie do zorientowanych?Mam stale ladunki 1800kg czy z taka zabudowa i takim ladunkiem te auto bedzie dobze wygladalo? Nie siadzie za bardzo?Prosze o info pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

sprzęglo

mam 416 i jestem zadowolony. nie jedna osobówka wymięka spalanie przy ekonomicznej jezdzie tak w granicach 10l. tylko teraz pada mi dwumasa i może ktos podpowie czy samemu idzie to zrobić w miare szybko i czy trzeba na coś szczególnie zwrócić uwage

wieśniaku na opale

myślałem że znajdę tutaj coś kąkretnego

myślałem że znajdę tutaj coś konkretnego, ale widzę że sami guaniarze i amatorzy a drajwerów 1%

316 max

.mam taka fure 316 max auto ma 500 tys km. cyka jak trzeba na medal niezawodny polecam

frefveyufhdie

312 mają wolne mosty ale 212 spokojnie 170 wyciagaja no ale cóż nie każdy o tym wie.....moja 312 kuż ma 880tys i nie mam zamiaru go sprzedawać mam też 316 z 560 tys ale on już ma rożne ale jak zimny silnik t nierówno pracuje ale jeździ a jak 40 stopni złapie to idealny

2005 -automat

dobre auto ,tylko czesto wszystko "swieci" i swiece do d...y, mam 120 tys mil i oppony+klocki+3x szyba i to wszystko,spalanie 22mile z galona /mila 1604m, gal-3,75l./

ja mam 313 cdi i ciągnie do 160km/h i chce jeszcze jechać tylko jakiś system elektroniczny go odcina :)

To teraz takim się będzie policja wozic...

j.w...

sprinter

ten spinter twoj byl troche chory jesli goniles tylko 150 , ja mam kolejne sprintery i bez problemow osiagalem 175 , wszystko zalezy jaki masz dyfer jest 4 rodzaje jesli masz najwolniejszy to zebys sie zes..ł to nie pojdzie wiecej niz 150 , np. 316 pieciocylindrowy nie poleci 180 jest poprostu silny ale wolniejszy lecz gubi wszystie auta takze wiele osobowych powiecmy do 130 -140 km/godz , mam 316 dwie sztuki i 216 jedna osobowa oraz 313 maxi z 2004 roku , jesli chodzi o szybka jazde najlepszy uwazam wlasnie 313 . pozdraw j

vito

kolego od vita vito to nawet nie jest bus a poza tym jak masz vito to czytaj opinie o vito a nie o sprincie

316 OK

Sprintek 316 jest ok. Dziarsko się zbiera i pomimo 420000 km najechanych praktycznie bezawaryjny. Mam go od nowości. Serwisuję go regularnie i za rozsądne pieniądze w ASO Mercedesa Eurotruck w Straszynie i powiedzieli, że jeszcze wiele km przejedzie. Faktem jest, że dabam o auto i jak do tej pory bezwypadek. Sprinter to jest to!

Tylko sprintera

Miałem kiedys 313 potem siadłem na mastera i tu porazka od samego poczatku. Teraz mam 316 od 4 miesiecy i wymieniłem tylko tarcze hamulcowe 250zł z klockami.
Autko smiga jak nowe, mało pali, polecam wszystkim.
Jedna wada jak dla mnie.Za bardzo sie buja...za miękie zawieszenie.

NAJLEPSZY DOSTAWCZAK ŚWIATA

MAM 2 SPRINTERY Z SILNIKIEM 2,7 JEDEN MA PRAWIE 850 TYS I NIE BIERZE ANI KROPELKI OLEJU,A PRZY SILNIKU NIC NIE BYLO ROBIONE ZAZNACZE TEZ ZE JEST TO AUTOBUS Z TIPTRONIKIEM, A TURBINA JEST CALY CZAS NA CHODZIE OSOBISCIE ZAMKNALEM LICZNIK 180KM/H NA AUTOSTRADACH WSZYSCY ROBIA WIELKIE OCZY POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH POSIADACZY SPRINTKÓW

Rakieta

Jak lubi sie deptac to koszty musza byc .niespelna 160 koni musi jesc.Jesli chodzi o usterki to przy regularnym serwisie nie wystepuja.Zrobilem 120000 km i nic. Karoseria nie jest najleprzej jakosci.Pozdrawiam!

316 700000

316 OD POCZĄTKU PRACY TERAZ MA 714000 KM STAN IDEALNY SILNIKA TI RESZTA OK FAKT BLACHA SŁABA ALE JAK SIĘ PILNUJE TO IDZE WYTRZYMAĆ .AUTO NAJLEPSZE W SWOJEJ KLASIE JEDZIE JAK RAKIETA WYGODNE JAK LIMUZYNA NO PO PROSTU NA TAKIM AUCIE PRACOWAĆ JUŻ ZAPOWIEDZALEM SZEFOWI ZE GO NIE ODAM AZ DO MILIONA KM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A propo opału

Kolego!
Kto do silnika cdi leje opał???
Masz dobrą "furę" a chcesz oszczędzać lejąc "jakąś" ciecz???
Zadbasz o motor a odzczędzisz na spalaniu