Widok
Mercedes A45 AMG. Eksplozja adrenaliny
Opinie do artykułu: Mercedes A45 AMG. Eksplozja adrenaliny.
Nie będziemy ukrywać - nam się ten samochód podoba, chociaż słyszeliśmy już różne zdania o jego wyglądzie. Konserwatywny dotąd Mercedes zaczyna wyglądać lepiej od Audi! To zasługa nowej linii stylistycznej marki. Oto A45 AMG, czyli prawdziwy hot hatch.Zgrabna, agresywna, sportowa sylwetka małego hatchbacka wyróżnia się nie tylko w gamie Mercedesa, ale i na tle rywali. Co więcej, wspomniana konkurencja tę niszę nieco przespała. Audi dopiero teraz prezentuje swojego S3, a zwykłe A3 przy klasie ...
Nie będziemy ukrywać - nam się ten samochód podoba, chociaż słyszeliśmy już różne zdania o jego wyglądzie. Konserwatywny dotąd Mercedes zaczyna wyglądać lepiej od Audi! To zasługa nowej linii stylistycznej marki. Oto A45 AMG, czyli prawdziwy hot hatch.Zgrabna, agresywna, sportowa sylwetka małego hatchbacka wyróżnia się nie tylko w gamie Mercedesa, ale i na tle rywali. Co więcej, wspomniana konkurencja tę niszę nieco przespała. Audi dopiero teraz prezentuje swojego S3, a zwykłe A3 przy klasie ...
He, he
Pomyślałem podobnie. Zabawa, frajda, "z każdego zakrętu wyjdziesz szybciej". A jak to się ma np. do ciągle powtarzanych apeli o to by zwolnić i ogólnie bezpieczeństwa na drogach? Czy jazda po mieście to zabawa? Ostatnio jedna aktorka w takiej zabawce, co to szybko wychodzi z zakrętów, wjechała komuś w kufer, będąc na bani - ciekawe czy dobrze się bawiła?
ciekawe czy ma prawdziwą szperę czy oszukaną realizowaną hamulcami
bo w tej cenie to chyba próżno jej szukać. Jesli sie myle to szacun dla merola. Swoją drogą z napędem na przód raczej szybciej się z zakrętu wyjść nie da niż w RWD, bo nie oszukujmy się tam nie ma stałego napędu na 4 (z resztą takowy jesli nie jest aktywny to zawsze powoduje wieksze płużenie niż w RWD)
Bardzo fajne autko na na co dzień. Miałem okazję przejechać się tym modelem na jeździe testowej. Pali bardzo mało jak na takie osiągi. Dołączany napęd nigdy nie będzie dawał tej precyzji co torsen czy inny stały napęd ale nie jest to specjalnie odczuwalne jak w starych autach z haldexem 1 czy 2 generacji.
Dopóki każdy przejechany kilometr...
...będzie dostarczał mi wrażeń porównywalnych z nocą spędzoną z wczoraj poznaną mega-laską i dopóki uśmiech nie będzie schodził mi z ust od chwili uruchomienia silnika, to....ja chyba nie chcę dorastać. Tak jest mi bardzo fajnie. Oby trwało to jak najdłużej i oby pieniądze wciąż znajdowały się na kolejne nowe zabawki.