Widok
Merkus
Jestem pod wrażeniem zakupów w tym sklepie (Biegańskiego). Różnorodność produktów i bardzo fajne ceny. Do tego są liczne promocje każdego dnia. Jak dla mnie najważniejsze- wędliny kroją na życzenie klienta, nie sprzedają wysuszonych wcześniej skrojonych "sztapelków". Przy okazji pozdrowienia dla pani Gosi i pani Magdy, które zawsze doradzą co na szybko ugotować. Nareszcie na Chełmie bardzo dobrze zaopatrzony sklep. Oby tak dalej.
Mięsny "pod filarami" istnieje od zawsze. Chyba od wojny, czyli od czasów, kiedy powstawały bloki na "starym" Chełmie :). Kiedyś miejsce pod drzwiami tego sklepu, przed otwarciem, było swoistą agorą - to tu wymieniano różne wiadomości - prawdziwe i plotki. Po śmierci Stalina i Bieruta w oknie były wystawione ich portrety :). A MERKUS - faktycznie, świetny!
Zdaje się, że w ostatnim czasie zaszły w Merkusie jakieś zmiany kadrowe, zdecydowanie widać, że sklep jest lepiej zarządzany. Na sklepie zawsze panuje porządek, a obsługa jest dobrze zorientowana i chętnie pomaga w znalezieniu potrzebnego produktu. Większość z Pań nie ma much w nosie i nie sprawiają wrażenia, że pracują za karę jak to często bywa w innych sklepach osiedlowych. Jeśli czegoś nie ma na półkach na życzenie szukają i przynoszą daną rzecz z zaplecza. W sklepie rzadko trafiam na kolejki, a zakupy robię tam praktycznie codziennie. Wygląda na to, że szefostwo zaczęło zwracać większą uwagę na to kogo zatrudnia- nadąsane i nieprzyjemne kasjerki zostały zastąpione sympatycznymi i uśmiechniętymi. Pozdrawiam przy okazji relolutną blondyneczkę z kasy, której motto to chyba „nie ma żadnego problemu” i dzięki której radosnemu przysposobieniu zakupy ostatnio są szczególnie miłe. Pamięta już nawet jakie papierosy zawsze kupuje i przynosi je gdy tylko widzi mnie w kolejce. Brawo załoga, brawo kierownicy, oby tak dalej
Byłem dziś i jestem w szoku jakie są promocyjne ceny!!! Nie wiedziałem, że sklep też obchodzi urodziny. Fajny świąteczny klimat, ceny mega atrakcyjne. Przynajmniej nie muszę nigdzie jeździć. I co nakwazniejsze- jeśli mają coś w promocji to faktycznie towar jest dostępny. I za to wielkie brawa. Nie to co w Biedrze. Brudno, pusto na półkach z promocjami a do tego Panie jakby żyły za karę. Super, brawo i oby tak dalej!!!!
Nie można porównywać hipermarketu ze sklepem spożywczym.
Tesco generalnie jest złym sklepem, z beznadziejnym wyborem i sobie tylko znaną polityką cenową. Nie bez powodu rozważają zamknięcie swoich sklepów w Polsce, bo tam mało kto kupuje. Jak dla mnie lepszym był by tam Carrefour lub Auchan - tego drugiego w okolicy akurat nie ma, najbliższy na Szczęśliwej.
Tesco generalnie jest złym sklepem, z beznadziejnym wyborem i sobie tylko znaną polityką cenową. Nie bez powodu rozważają zamknięcie swoich sklepów w Polsce, bo tam mało kto kupuje. Jak dla mnie lepszym był by tam Carrefour lub Auchan - tego drugiego w okolicy akurat nie ma, najbliższy na Szczęśliwej.
Sklep może i jest ok,ale ta obsługa,to jakaś porażka. Przy dziale wędliny stoisz z 20 min.Jak jest 5 - 6 osób przy ladzie,to obsługuje jedna pani. Jak zostaje jedna osoba,to wtedy przychodzi druga pani obsługiwać.Porażka. Prz kasach jest to samo. rzadko się zdarza,żeby na kasie siedziała cały czas pani. Wówczas wszyscy się cisną do kasy na monopolowym. Pomyłka.Nieraz chce się kupić szybko coś z monopolowego ,to trzeba czekać ,bo przed tobą stoi dużo ludzi z pełnymi koszykami. Także pod względem obsługi działu wędliny i kas Merkus na Biegańskiego dostaje ode mnie ocena mierną.
Nie ma to jak nie być w sklepie a trolowac.
Bywam w tym sklepie bardzo często, nigdy nie ma problemu z obsługą, owoce o warzywa są świeże i na bieżąco dokładane.
Co do kasy to jak jest kolejka na monopolu to panie wzywają kolejna i jest otwarta zwykła kasa.
Zresztą jak ktoś ma kolek w d*pie i 5 minut poczekać nie może to o czym my tu mówimy.
Bywam w tym sklepie bardzo często, nigdy nie ma problemu z obsługą, owoce o warzywa są świeże i na bieżąco dokładane.
Co do kasy to jak jest kolejka na monopolu to panie wzywają kolejna i jest otwarta zwykła kasa.
Zresztą jak ktoś ma kolek w d*pie i 5 minut poczekać nie może to o czym my tu mówimy.