Widok

Metropolia jest Okey

Metropolia jest Okey Temat dostępny też na forum:
Już po raz drugi zapraszamy na festiwal Metropolia jest Okey! W dniach 27 – 30 grudnia czterodniowy festiwal trójmiejskiej muzyki i teatrów niezależnych zjednoczy Gdańsk, Sopot i Gdynię. Zapraszamy na Święto Kultury Metropolii!!!!
W trzech, najważniejszych trójmiejskich klubach: w gdyńskim Uchu, sopockim Sfinksie i gdańskim Parlamencie pojawi się w tym roku blisko pięćdziesiąt zespołów ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czad był w Parlamencie

Apteka, Kobiety i Glennski'si - Klasa sama w sobie, jak zwykle zresztą ;) . Ale moim zdaniem w Parlamencie jeśli rozpartywać to w kategoriach nowości wszystko przebiło niemalże Kiev Office. Szkoda że tylko o tak wczesnej porze grali...takie pozytywnego transu gitarowo/wizualnego nie słyszałem i nie widziałem dawno!
Zresztą należy na plus całość dźwięku w parlamencie zaliczyć. w Uchu nie było tak dobrze odnośnie selektywności (nie wspomne o pojemnościach klubów...)
Ale koniec końców - Mam szczerą nadzieje iż impreza będzie się cyklicznie powtarzała. Metropolia jest naprawde Okey :)

Dzwięk

Realizator dżwięku dawał d. Obgryzał paznokcie przy niektórych zespołach i nie kiwnął paluszkiem w bucie jak coś było za cicho lub za głośno. dopiero na Larrym sie ożywił. szkoda . nie lubie takiego podejścia do dźwięku . A regał Larrego super. Przypomniał mi sie koncert Burning Spear w Gdyni. Ale tam to naród płakał ze szczęścia. Pozdrawiam Metropolistów

Totalnie bez sensu było to wymieszanie stylów. Można było to jakoś rozsądnie podzielić i nie byłoby sytuacji, że ludzie, czekając na "swoje" zespoły, męczyli się. I tak każdy z klubów byłby pełen. Ja do Parlamentu poszedłem na Aptekę, Born In PRL (po jakiego ch... wpuścili tego pijanego pajaca na scenę? szkoda) Majestic i Emo Szczury. Do Ucha na Radio Bagdad i Tymona, do Sfinksa na Larsa i Brylewskiego. Zebranie tego wszystkiego jednego dnia dałoby dobry rockowo punkowy wieczór. Gdybym się nudził w pozostałe dni, to bym poszedł posłuchać innej muzyki, ale bez pretensji, że mi się nie podoba. Organizatorzy mogliby wziac pod uwagę takie rowziązanie w przyszłym roku.

Ograniczyć palenie

A mnie najbardziej cieszy, że ludzie (nawet ci palący) zaczynają wreszcie głośno mówić, że dym im przeszkadza i dostrzegają jakie to jest uciążliwe. Może w końcu niepalący przestaną być niewinnie prześladowani i ponosić skutki upodobań innych. W końcu palący, którym chyba kultury i poszanowania innych nie brakuje ;) mogliby wyjść sobie na petka na zewnątrz lub chociaż w okolice wyjść gdzie jest przewiew.

Z koncertu w Parlamencie na plus Kiev Office, Apteka (choć gdyby grali dłużej pewnie padłbym z nudów) i Emo Szczury (niestety przez sporą część występu zarzynane przez akustyka). Największe porażki: wokalista Gentleman ("samoloty w mojej głowie uuuuuuu") i Born In The PRL (masakra pod każdym względem). Tak czy siak zdecydowanie wolę "normalne", małe klubowe koncerty niż takie spędy.

ada to nie wypada

gdzie wychowanie ,gdzie ogłada.....
opusciłas koncert wczesniej żeby o 22,50
"Parlament
Koncert w Parlamencie był chyba najlepszy z wszystkich (wyszłam wcześniej, nie słyszałam Majestic i Galago). Chyba najlepiej wypadła Apteka, z wykopem - choc ta muzyka była fajna jakieś 12 lat temu i gentleman - z energią i jakoś tak świeżo na tle innych kapel. Nawalony mazoll i śpiew z plejbeku call system to była jakaś porażka. A born in the prl i emo szczury to kompletna pomyłka, są wartościowsze kapele niż w/w. NCK musi lepiej dobierać kapele, ale impreza super udana !
2008-12-29 22:50:44Autor: Ada"

o 22,50 usiaśc przy necie i wywalic swoje frustracje?
a to do kitu, a to takie a to siakie, mimo ze tak naprawde niewiele widziałaś.
net taki istotny? kimzes Ty, o aniele, która / moze który? tak
wypowiadasz się o muzyce której w ogóle nie słuchałas?
skończyłas "swoje słuchanie" circa o 22 z hakiem, muzyka trwała nadal.
ale netu nie odpusciłas, biednas bo głup[iaś aniele

Napisałam że najlepszy koncert ale zapomniałam dodać dlaczego: mniej ludzi i można było w miarę swobodnie oddychać. Muzycznie było dobrze z powodu apteki, gentlemana i może kiev. Wspomniałam, ze nie słyszałam majestic. Musiałam wstać wczesnie rano wiec odpuscie sobie teksty o mamusi koledzy

Papierochy won! Smród i nie ma czym oddychać

O tak, playback na takich imprezach trzeba piętnować. To nie San Remo! Pozostałe kapele wczoraj dały radę, mi się podobał Gentleman, Borni i Majestic, no ale to są kapele, które często można usłyszeć np w Uchu. Apteka za wolno, za wolno, za wolno...

super

Kiev office -super pozytywne zaskoczenie

rex

Callsystem - playback system..

Mega udany Parlament

Majestic dzisiaj pokazal ze mlodzi moga duzo lepiej zagrac niz starzy wyjadacze scen. Mega fajnie zagrali i mocno poruszyli klub. Pozniej Galago z Larrym - to byly dwa najlepsze punkty poniedzialku. Do zobaczenia za rok

wiwat!!!!!!!!!

czekajmy do przyszlego roku. Oby juz bez papierowóch

Galago - mistrzostwo

Chyba rzeczywiście ten dzień w Parlamencie był najlepszy. Czekałem do końca i nie zawiodłem się. Dosyć fajnie wypadł Majestic, ale to co pokazali Galago i Larry było warte czekania do północy. Dla mnie bezdyskusyjnie największa petarda tego festiwalu.

dobrze ze juz mamy ta impreze za

soba dobrze ze juz koniec.

Zawsze fajnie jest przeczytać dobry kawał przed snem. Dzięki Ada! Komentowanie imprezy o 22.50 rozśmieszyło mnie do łez. O której wyszłaś z klubu, przed 22, żeby mama nie krzyczała? I chyba byliśmy na rożnych koncertach. Szykowałem się na Aptekę, ale trochę zabrakło energii. Tej za to dostarczyli Gentleman i Born In Prl, chociaż bez pijanego Mazzolla chyba było by lepiej. Plus za to, że było czym oddychać w Parlamencie.

rzuccie propagande

ada to co piszesz ze dobrze wypadlo skoro polowa 1/3 ci sie nie podobalo a 1/3 nie widzialas.

parlament

Koncert w Parlamencie był chyba najlepszy z wszystkich (wyszłam wcześniej, nie słyszałam Majestic i Galago). Chyba najlepiej wypadła Apteka, z wykopem - choc ta muzyka była fajna jakieś 12 lat temu i gentleman - z energią i jakoś tak świeżo na tle innych kapel. Nawalony mazoll i śpiew z plejbeku call system to była jakaś porażka. A born in the prl i emo szczury to kompletna pomyłka, są wartościowsze kapele niż w/w. NCK musi lepiej dobierać kapele, ale impreza super udana !

uwazam ze wstep dla palacych powinien byc platny od 500 PLN wzwyz zeby pokryc leczenie reka z ich pieniedzy.

Faktycznie dym to było przegięcie. Fajny był Lars, słyszałem już ich kiedyś w Uchu i polubiłem od razu Reszta ok, ale bez rewelki, petarda to raczej niewypał, murmurando faceta z lustrzycą. Do Brylewskiego niestety już nie doczekałem, bo bym się udławił smogiem.

Inne tematy z forum Rozrywka

Piknik "Bądź z nami" (3 odpowiedzi)

W niedzielę, 6 września 2025 r., w godzinach 10:00-15:00 zapraszamy do Parku Reagana w Gdańsku na...

Bezpłatne badanie kręgosłupa dla osób aktywnych zawodowo (5 odpowiedzi)

Fundacja Innowacje dla Zdrowia realizuje projekt Mniej bólu, więcej ruchu plecy gotowe na...

Gdańskie Targi Książki (11 odpowiedzi)

Prace nad tegoroczną, już ósmą, edycją Gdańskich Targów Książki wchodzą właśnie w fazę...

do góry