Widok
Mężczyźni na skraju załamania nerwowego
Opinie do spektaklu: Mężczyźni na skraju załamania nerwowego.
Anna Burzyńska
Mężczyźni Na Skraju Załamania Nerwowego
Czterech mężczyzn, zdrowych, bez problemów i większych nałogów, o ustabilizowanej pozycji zawodowej i towarzyskiej, o ugruntowanych poglądach. Łączy ich wszystko: zainteresowania, przekonania, kobieta. Prawdziwa męska przyjaźń, na której pojawia się rysa, wręcz pęknięcie...
Oto: Art, Mateo, Aleks i Kris (w dowodach mają wpisane ...
Przejdź do spektaklu.
Anna Burzyńska
Mężczyźni Na Skraju Załamania Nerwowego
Czterech mężczyzn, zdrowych, bez problemów i większych nałogów, o ustabilizowanej pozycji zawodowej i towarzyskiej, o ugruntowanych poglądach. Łączy ich wszystko: zainteresowania, przekonania, kobieta. Prawdziwa męska przyjaźń, na której pojawia się rysa, wręcz pęknięcie...
Oto: Art, Mateo, Aleks i Kris (w dowodach mają wpisane ...
Przejdź do spektaklu.
Mężcztźni na skraju załamania nerwo
Idąc do teatru na ten spektakl myślałam, że odpocznę, wejdę w inny, lepszy świat bez wulgaryzmów, chamstwa i wszechobecnego seksu. Jakie było moje rozczarowanie, gdy podczas spektaklu usłyszałam kilka "normalnych" słów a pozostałe to same wulgaryzmy!!!!!!! Spektakl był beznadziejny!!!! Zmarnowałam pieniądze i czas, gdyż takie słownictwo jakie tam się pojawiło słyszę każdego dnia na ulicy. Szkoda tylko, że Teatr Miejski tak nisko upadł!!
Nie polecam
Recenzja którą można znaleźć powyżej na temat sztuki według mnie w ogóle nie oddaje treści sztuki. Tytuł też raczej nieodpowiedni, bo sugeruje, dla mnie przynajmniej, coś głębszego niż powierzchowne i schematyczne ukazanie mężczyzn zaprezentowane w sztuce owej. Odpowiedniejszy byłby tytuł (posługując się terminologią sztuki) w stylu: Laski, szef, zabawa w wojnę. Refleksji tam za dużo nie znalazłam a i o śmiech trudno, gdyż dowcip raczej prostacki niż wyszukany (teksty w tym stylu rzeczywiście można usłyszeć w pierwszym lepszym przedziale SKM relacji Lębork - Laskowice i nie należą one do przyjemnych). Innymi słowy, nie polecam sztuki i niestety uważam czas i pieniądze na nią poświęcone, za stracone.
udany spektakl
udałam sie na kolejny nowy spektakl Teatru Miejskiego. Z niepewnością. No iiiii ............ nie potrzebnie. Nierozumiem skąd te dziwne opinie wcześniejsze. Spektakl jest naprawdę ciekawy. Aktorzy - nawet nie wiedziałam że są tacy zdolni i mają takie możliwości!!! Panowie i Pani, zaskoczyliście mnie pozytywnie. brawo, brawo
Tragedia ...
Bilety na ten spektakł były prezentem dla mojej mamy na dzień Matki. Prezent i sam pomysł oryginalny. Obie bardzo sie cieszyłyśmy na to wyjście. Poszłyśmy na ten spektakl z zamierzeniem fajnej rozrywki. Tytuł wydawał się zabawny, lekki i przyjemny. Jednak moje nadzieje już po ok. 5 minutach legły w gruzach. Wulgarne słownictwo, niewyszukane dialogi, bardzo przecietna tematyka spektaklu, prostacki humor. Czułam się zażenowana. Wyszłam zdegustowana z poczuciem straconego czasu i pieniędzy. Strasznie żałowałam i zarazem byłam wściekła, że zaprosiłam moją mamę na takie dno ... Ale skad mogłam wiedzieć?
Być może sama sztuka nie jest najwyższych lotów ...
ale i tak będę chodzić do TM aby jeszcze raz zobaczyć moich ulubionych aktorów (i aktorki oczywiście :) bez względu na poziom danego spektaklu. Do TM chodzę z żoną od około 4 lat i ta sztuka była pierwszą, którą obejrzeliśmy. Pomimo nienachalnej głębi psychologicznej dramy :))) poszliśmy na następną sztukę, która była strzałem w 10! Aktorzy TM grają z zaangażowaniem i talentem i to właśnie powinniśmy docenić a nie jedną sztukę. Brawa dla całego zespołu TM.
PS> Szkoda, że "Kompozycja w słońcu" na ostatnim przeglądzie nie zdobyła większego lauru, poza wyróżnieniem. Ta sztuka w wykonaniu artystów TM w Gdyni zasługuje na uznanie!
PS> Szkoda, że "Kompozycja w słońcu" na ostatnim przeglądzie nie zdobyła większego lauru, poza wyróżnieniem. Ta sztuka w wykonaniu artystów TM w Gdyni zasługuje na uznanie!
FEMINIZM KRÓLUJE DLACZEGO TYLKO W BAJCE?
Po ''Goło i wesoło'' poszłam znowu do Bajki, żeby zobaczyć kilku przystojniaków. I, co mnie zdziwiło, obejrzałm z zainteresowaniem całkiem fajną sztukę i dobrze się bawiłam. Tytuł "Mężczyźni na skraju załamania nerwowego" niezbyt trafny i mylący, podobnie jak opis treści na ulotce teatralnej. Co do języka-nie ma cenzury a tym samym słów niecenzuralnych, tak się teraz gra. Jak ktoś narzeka na ceny biletów, to niech kupuje wejściówki po 35zł, zawsze jest gdzie usiąść, a teraz szczególnie, ostatnio było może ze 200 osób na widowni. Zauważyłam, że na obu spektaklach lepiej bawią się kobiety. Widocznie tak ma właśnie być.