Widok
nie dla 5 latka
film z przesłaniem, pokazujący czarna stronę człowieka, hodowla zwierząt na sprzedaż i polowania...Piękna przyjaźń miedzy dziewczynką a lwem, piękne zdjęcia....ale scena strzelania nastolatki do swojego ojca ze środkiem usypiajacym to trochę zbyt dużo...Duzo dramatycznych scen, nie dla tak młodego odbiorcy, moja córcia dwukrotnie wychodziła z sali i część przeplakala. Kilka rodzin opuściło kino, myślę, ze wiek sugerowany jest zbyt niski bo film jest trudny
Byłam dziś z córką (13 lat) i napisze państwu ze z małymi dziećmi 5lat
..? To zależy od wychowania dziecka jak rozumuje przyrodę i jakie (są) zasady oraz konsekwencje .
Jaki człowiek bywa brutalny wobec zagrożonych wyginięciem zwierząt .
Jaka jest więź miedzy lwem a człowiekiem .
Trzyma w napięciu a konczy się..... już nie zdradzę .
Jak dla mnie adekwatny do naszych czasów . Mnie osobiście się podobał ... łza uroniona....
Jaki człowiek bywa brutalny wobec zagrożonych wyginięciem zwierząt .
Jaka jest więź miedzy lwem a człowiekiem .
Trzyma w napięciu a konczy się..... już nie zdradzę .
Jak dla mnie adekwatny do naszych czasów . Mnie osobiście się podobał ... łza uroniona....
Film super, ale na pewno nie dla dzieci od 5 roku życia. Kilka scen np. zabijanie lwa zdecydowanie nie dla tak młodych oczu. Dziecko kilka razy mówiło, że się boi. Film z zabijania dzieci tez nie powinien się pojawić w tym filmie przy tak niskim progu wiekowym. Ogólnie film piękny, wzruszający, mądry.
Obowiązkowy film!
Zarówno dla dzieci, jak i rodziców :) Porusza bardzo ważne kwestie na skalę światową, procedery, które niszczą naszą planetę. Podobno nasze dzieci są już ostatnim pokoleniem, które może ją ocalić, ten film jest takim krzykiem o to. Boli i rozczula od początku do końca
,bo pokazuje też najszczerszą i
najczystszą postać miłości, której
uczą nas dzieci i zwierzęta, czyli nasi kochani bracia mniejsi...
,bo pokazuje też najszczerszą i
najczystszą postać miłości, której
uczą nas dzieci i zwierzęta, czyli nasi kochani bracia mniejsi...
cudowny film
Serio? Karmienie lwów mięsem może być drastyczne. Należy troche wyluzować z parasolem ochronnym nad dzieckiem, tez mam hiper wrażliwą 8 latkę, też płakała, ale jedynie faktu, że najgorszy gatunek zwierząt czyt ludzie strzelają do bezbronnych zwierząt dla zabawy.
Film mądry, edukacyjny z cudnymi zdjęciami sawanny i życiem w Afryce, z jego pięknem, przyrodą i okrucieństem czlowieka. Edukować należy od najmlodszych lat
Film mądry, edukacyjny z cudnymi zdjęciami sawanny i życiem w Afryce, z jego pięknem, przyrodą i okrucieństem czlowieka. Edukować należy od najmlodszych lat
Z pewnością polecam.
Z przyjemnością mogę Państwu polecić repertuar filmowy Mia i biały lew... Byłam z córką, na początku nie chciałam wchodzić na seans ale córka mnie Zachęcała, mówiąc, że z pewnością mi się spodoba.... I dałam się namówić i jak widać cieszę się, iż posluchalam córki. Film przedstawia rodzinę która przeprowadziła się na farmę Lwów w Afryce. Tata przyniósł do domu malutkie małe lwiątko, które otrzymało imię charlle, w 100% Lew Zaprzyjaźnił się z jednym z dzieci właściciela farmy Mia... Pomimo wszelkich prób rozdzielenia dzikiego zwierzęcia przyjaźń i zaufanie zwyciężyło. Podobał mi się ten film, ponieważ opowiada o życiu, przedstawia nam że taka przyjaźń nawet z najbardziej niebezpiecznym zwierzęciem jest możliwa, czasami ważniejsze jest by postąpić tak jak podpowiada nam głos serca by ochronić przyjaciela. Pouczające oraz uświadamiający ludzi o stanie faktycznym populacji Lwów, oraz informacje o bezpodstawnym strzelaniu i mordowaniu Lwów.
Mia
Film bardzo przejmujący, z przesłaniem ale zdecydowanie nie dla małych wrażliwych dzieci. Moim zdaniem dla nastolatków. Drastyczne sceny np. karmienia wielkimi kawałami mięsa, przerażający ryk lwów, strzelanie do zwierząt. Lew rozszarpujący strusia. Córka płakała i tuliła się, ale nie chciała wyjść z kina. W przyszłości muszę najpierw czytać recenzje zanim udam się z małym dzieckiem (8 lat) do kina. A film ponoć od lat.5-ciu ............