Widok

Miał ktoś wesele w Wejherowie... codzi mi o kościoły :)

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak wyżej :)

Pozdrawiam z daleka:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My będziemy mieć, ale moja przyjaciólka już miała i ślub odbył się w kosciele Najświętszej Marii Panny. Jest to duży, nowoczesny i ładny kościół :)

image
image
Dzięki Bardzo :) No właśnie ja też tam należę... ale słyszałam, że nie można stroić kościółka... czy wiecie coś o tym dziewczynki??

Boja bym chciała mieć delikatnie przystrojone ławeczki :)
odradzam jesli komuś zależy na wyglądzie kościoła, bo ten kościół wlaśnie w lato bedzie malowany, dlatego ja z niego zrezygnowałam,
ze wzgledu na rusztowania, które na czas slubu nie byłyby usuniete

image
image
no kurcze - serio? to nieciekawie, bo rusztowan to my nie chcemy miec w drodze :((( muszea powiedzeic mamie, by oszla popytac proboszcza!

cywilny
image
koscielny
image
Perełka, a masz może jakieś bliższe informację kiedy zaczynają remoncik i kiedy planują go skończyć? Ksiądz jak widać zapomniał o tym małym szczególiku przy rozmowie w sprawie ślubu, ale mam nadzieję że prze okres wakacji zdąrzą juz zrobic to co muszą, chociaż powiem że jestem zaskoczona że już muszą go remontować. Wprawdzie mineło juz prawie jakies 14 lat odkąd stoi, ale będąc w zeszłym roku na ślubie w tym kościele nie zauważyłam nic niepokojącego. Jak widaż nie zwraca sie w tym dniu uwagi na takie rzeczy, gdyz para młoda jest najważniejsza :) Pozdrawiam

image
image
14nascie? czy mowimy o tym samym kosciele?

cywilny
image
koscielny
image
Tak sobie szybciutko obliczyłam, bo miałam komunie w 1993, a moja komunia odbyla się jeszcze w tym baraku ojącym obok ,który niegdys był kościołem zanim stanał olbrzymi kościół. Kościół stoi przy ulicy rybackiej, ale nie pamietam numeru, a wygląda tak :)
image

image
image
no to masz racje - kaplica jest tam "od zawsze" :) a nowy koscio od hmmm? kurcze, juz troche tam stoi ;) 7lat? lub wiecej... czyzby az tak dlugo? :) ale co do remontu, to naprawde mam nadzieje,ze na 11.08 wszystko bedzie oki. bo jak nie to breznadziejnie :-/

cywilny
image
koscielny
image
ja będę miała ślub w klasztorku - przepiękny (jak dla mnie) i stylowy kościółek :)
moja koleżanka miała natomiast w Trójcy Św. teraz jest remontowana, wiec na pewno bedzie ładnie wyglądała :)

Hmmm... Ania a orientujesz się z jaką częstotliwością są Nauki w Klasztorku???

Pozdrawiam

A ja mam w Chrystusie Krolu :)
bubek nauki są w Leonie tylko a nie w św. Annie

image
image

Inne tematy z forum Wejherowo

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

do góry