Widok

Miał ktoś wózek ADAMEX??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziś oglądałam wózki i spośród wszystkich najbardziej spodobał mi się Adamex Royal, przepiękny beżowy, podobno z największą dostępną na rynku gondolą. Gondola rzeczywiście olbrzymia, długa i szeroka, do tego duża spacerówka i fotelik, możliwość montażu tych części w 2 kierunkach. Wielkie pompowane koła 14 cali, na stalowych chromowanych szprychach, dobre amortyzatory i cichy i mocny hamulec. Jedyny minus (a może nie minus??) to brak skrętnych kół.

Szczerze powiedziawszy to zachwycił mnie ten wózek, "leży mi", jakoś mi podpasował, a estetyka jego jest po prostu super jak dla mnie. Do tego cena, 1199 za cały komplet gondola + spacerówka + fotelik. Polski producent.

To będzie nasz pierwszy wózek dlatego byłabym wdzięczna gdyby wypowiedział się ktoś kto może coś powiedzieć o tym wózku, czy warto go kupować?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Brak skrętnych kół to żaden minus,w zimie skrętne koła to żadna rewelacja
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Najważniejsza w wózku jest duża ,wygodna i dobrze osłonięta gondola i aby się dobrze prowadził przez nasze "odśnieżone" chodniki ;) ,ja nie miałam akurat tego wózka o którym piszesz ale zwykły gondolowy,bez skrętnych kół i był 100 a nawet 200 razy lepszy jak te ze skrętnymi kołami,w zimie mijałam mamuśki walczące z wózkiem ze skrętnymi kołami ,ja szłam "na luzie" a nie jedna walczyła z zaspą ( nawet przy zablokowanych kołach) ,skrętne koła są wygoda ale niestety nie w zimie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak mam Royal, duże kółka.
Rewelacyjnie się prowadzi, jakby sam szedł przez wszelakie przeszkody na drodze. Lekkość skrętu. Duża gondola. Jestem bardzo zadowolona.

Jedyny minus, że ciężki, ale wózek super.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyglądowo i cenowo - super:)
znalazlam go online,ale ze wszystkim 1329, gdzie mozna go znalezc za 1199?
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przeciez skretne koła mają możliwość blokady wiec nie widze problemu,żeby poruszać się nim po śniegu ,ja tam nie narzekałam
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
My mielismy Roana marite - bardzo podobne parametry i bylismy zadowoleni - po wszystkich wertepach dawał rade :) I cenowo chyba tez podobnie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie, to chyba ten sam producent?
image

Luciano, jest dobrym modelem, może warto się rozejrzeć wśród nowszych modeli adamexu ? wygodny bardzo, świetna amortyzacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Kochana ja też zakochałam się w tym wózku... i żaden już mi się nie podoba... Proszę powiedz - kupiłaś go? Fajny jest? Bo nigdzie go w sklepie nie widziałam i muszę zadecydować online :)
Pozdrawiam i GRATULUJĘ Zuzi :)
wózki z Adamexu to dziadostwo które kupują ruscy i Ukraińcy wiem bo tam pracuje ja osobiście polecam implast poznań
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19
Ja mam wózek z adamexu Quatro 3.Kupiłam 3w1.Narazie wykorzystuje głęboki.Kupiłam go przez internet nie widzac go na zywo.Wybrałam go ze wzgledu na wyglad. Głeboki jest ciężki. Stelaż (kola)do tej pory składa mi mąz, gdyz sama wiele razy próbowałam i nigdy mi się nie udało. Wózek skręca coś w 1 stronę jak go się prowadzi.Po wypraniu materiału lekko zeszła siwa lamówka wykończająca budę.(Mam kolor zielny).
Fotelik jest porażką dobrze, że pożyczyłam sobie inny od bratowej.Pisze ze jest od urodzenia.Zal mi dziecka było, gdyż on prawie w nim siedział!!!!!Teraz ma prawie 5 miesiecy i dopiero go zaczelam uzywac.Spacerówki nawet nie otwierałam wiec nie wiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam wozek ze skretnymi kołami innej firmy(jedo)i zima blokowałam koła i jezdziło sie bardzo dobrze,bez problemów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moje dziecko zapewne jest zachwycone wózkiem Cosmos.Wyraża to uśmiechem gdy wybieramy się na spacer.Niestety jakość uszycia pozostawia wiele do życzenia mam wrażenie,że zaraz się rozleci.Wszystko mało estetycznie uszyte.Dwa tygodnie temu moja siostra kupiła Cosmos,a dla swojej dzidzi i jest uszyty perfekcyjnie i dlatego polecam go wszystkim.Może zaczęli dbać również o jakość estetycznego szycia.Zuzanna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Skradziono mi samochód po marketem w bagazniku był wózek cosmos.Tego wózka nie żałuje był kiepsko uszyty,niechlujnie,wszystko się pruło i ten zielony kolor,ohyda,nie polecam powinni zmienić wykonawcę tego badziewia.Czy oni nie rozumieją,że jakość jest ważna.Jednym słowem syf.
Co ja tu czytam,syf?Moj jest idealny prawie czarny z pomaranczowym COSMOS ale dopiero kupiony i ogladałem dokładnie uszyty super.Jest nadzieja się nie rozleci.Polecam jakośc poprawiona.
jakosc wozka moze i poprawiona, fotelika niekoniecznie
ludzie, jesli zalezy Wam na zyciu swoich dzieci kupujcie foteliki z testami, atest to jedno wielkie go'wno! to, ze fotelik przechodzi atest nie oznacza wcale, ze jest bezpieczny, wrecz niektore modele sa niebezpieczne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupując fotelik dla dziecka powinno się sugerować testami i bezpieczeństwem dziecka. Nie od wczoraj wiadomo że to co dokładają do zestawu i to jeszcze 1399 zł to dziadostwo. Nie ma co tu mieć pretensji do producenta tylko do siebie za brak wiedzy. Żal mi dziecka ...
ciekawą opinię o wózku z Adamexu napisała pani szwaczka, że dziadostwo ?
i poleca inną firmę - implast poznań, który już podobno ledwo zipie i trudno nawet zamówić, chodzą tylko w internecie jakieś starocie na Allego ?
a panie, które kupiły Adamex, napisały, że nie taki zły - to komu wierzyć ?
a może dziadostwo bo pani szwaczka kiepsko szyje te wózki ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reklamacja w Adamexie koszmar
Dziecko 6 mies i peklo na łączeniu jak się ramę składa .nie polecam
Mam ten sam problem!!! Dziecko 7 m-cy i zostaliśmy bez wózka!!! NIE POLECAM
Implast to ty masz w głowie:-)
ja mam makalu quatro iiii jeszcze niedawno poleciłabym go szczerze, teraz juz nie koniecznie jezdziło sie ok ale stelaz nie wytrzymał i w 4 miejscach trasło pospawalismy i zobaczymy czy wytrzyma, niestety brak pmozliwosci dokupienia stelaza samego
Ja kupiłam wózek Adamex Mars i jak narazie jestem zadowolona. Mam nadzieje że nie zmienie zdania. Dobrze wykonany wózek wysoki,skórzana rączka, lekki ,mały po złożeniu, duża gondola.
Tak, kupiłam ten Adamex Royal Classic, super się go używało, minął już rok. Z minusów to:
- za ciężki, nie wyobrażam sobie wnoszenia go po schodach, ja na szczęście mieszkam na parterze
- teraz musiałam go zmienić ze względu na krótkie oparcie w spacerówce. Nie spodziewałam sie że moje dziecko będzie takie wysokie.
- nie prałam go więc nie wiem jak po praniu;p

Strasznie żałuję że już nie mogę używać tego wózka, przerzucilam się na parasolke i masakra - człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego... brakuje mi wielkich kół z Adamexa, wyjście na spacer to teraz udręka:-/ Adamex sam sie prowadził, a w koszu na zakupy mieściły sie 2 zgrzewki wody i 5 kilo ziemniaków... teraz nie mam co o tym marzyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://tablica.pl/oferta/wozek-2w1-ID2sqSt.html#146297fdd5;r:2;s:287 sprzedam !!
No ciekawe jak tam zmiescilas 2 zgrzewki wody ludzie bez kitu tam chleb ciezko bylo wepchac a wode???
zamierzam kupić ten wózek i jak kolejne miesiące? Nadal jesteś zadowolona?
Też chciałabym wiedzieć jak się dalej sprawował , bardzo mi się podoba i odkąd go zobaczyłam , żaden inny już mi nie pasuje , ale nie chciałabym , aby mojemu dziecku było źle więc proszę o dalsze opinie !
ja mam tak samo:)podoba mi się tylko ten:) na dodatek nie jestem w stanie sama go sprawdzić więc szukam opinii - mieszkam w Anglii a tu z wózkami głębokimi problem, więc z Polski chcę kupić. Chyba zadzwonię do bobowozki.pl i zapytam czy mają go na stanie to podeślę mamę by sprawdziła :)
dziewczyny ja kupiłam
CHAMPION ADAMEX RETRO jest boski, polecam naprawde warty swej ceny różni się minimalnie od Royala moim zdaniem
dość ciężki ale to że sam jedzie dosłownie bez wysiłku jest nie do opisania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam wózek Adamex Mars rewelacja nie dość że solidny to dobrze sie prowadzi duża gondola jest super mam spore dziecko a mimo wszystko posłuży mi wózek dłużej niż innym mamą. I na dziurach i w lesie i na kamieniach i piachu prowadzi się dobrze zwinny polecam
A ja mam juz 17 miesiecy Bebetto Fabio (identyczny jak Adamex Royal- poza malymi szczegolami: raczka w gondoli i torba) i sprawuje sie jak za ta cene naprawde niezle.
Jedyne do czego mozna sie przyczepic to slabe plastiki ale material mimo ciemnego koloru wyglada jak nowy.
Za te cene nie powinno sie oczekiwac niczego wiecej.
Kupiony w bobowozkach (adamex byl w MAPU)
Polecam
CHOLERNIE CIĘZKII I SZTYWNY
nie miałąm takiego wozka ,ale wydaje się fajny ! Tylko ten bagażnik..
W sumie to nic się tam nie włoży
Witam! Muszę napisać to w pierwszym zdaniu - NIE POLECAM jakichkolwiek kontaktów z firmą Adamex.
Piszę niestety jako teoretyczna użytkowniczka wózka Adamex Jogger Alu Sport. Wózek ów miałam upatrzony ze względu na polskiego producenta, niezłą cenę i w miarę przyzwoity wygląd. Co prawda (teraz wiem, bo mam porównanie) miał swoje niedociągnięcia - mało płynnie działające wszelkie zapięcia i zatrzaski - wpinanie czegokolwiek i składanie wózka było utrudnione (oględnie mówiąc średnia jakość wykonania plastików), ale mimo tego wydawał się rozsądną opcją. Niestety firma okazała się KOMPLETNIE NIEGODNA ZAUFANIA. Zamówiłam wózek 01.07.2014 i po ponad miesiącu, po wielokrotnych monitach w sprawie dowiedziałam się od przedstawiciela handlowego Adamexu, że nie mają materiału na mój wózek (mimo, że figurował w katalogu) i nie wiedzą, kiedy będą ów materiał mieli, o ile w ogóle. Nie zamierzali mnie o tym poinformować, bo nie ma takiego zwyczaju, więc czekać na swój wózek mogłam równie dobrze kolejne 2 miesiące - z niepewnym efektem...Byłam zaskoczona arogancką i zupełnie niezainteresowaną klientem obsługą - szkoda, że pan odbierający telefon jako obsługa handlowa nie przedstawił się.. . Współczuję tym, którzy muszą cokolwiek w tej firmie reklamować po zakupie wózka, a pewnie takie osoby się zdarzają. Domyślam się, że poziom zaangażowania przedstawicieli Adamexu jest podobny. Ostatecznie zdecydowałam się na wózek Tutek Grander - zobaczymy - w sklepie sprawiał wrażenie porządniej wykonanego i łatwo się składał, choć niestety miało to odzwierciedlenie w cenie...
Drogie Mamy
zdecydowanie odradzam zakupu wózka firmy Adamex przede wszystkim z tego względu, iż wszelkie rozmowy z tymże producentem w kwestii reklamacji kończą się fiaskiem Stwierdzam z przykrością iż w gondoli od strony wewnętrznej zrobił się grzyb, wózek nie został ani razu w jakikolwiek sposób zamoczony czy to przez dziecko, czy deszcz, ani tym bardziej nie stał w miejscu narażonym na wilgoć.
W trakcie rozmowy tel. pracownik/własciciel?, był nie uprzejmy i starał mi się wmówić iż grzyb zrobił się z mojej winy. Ustaliłam z panem iż wyślę zdjęcia i opiszę co dokładnie się stało.
Treść maila: W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam zdjęcia. Wózek używany jest od sierpnia 2014r ani razu nie został przemoczony przez dziecko ani tym bardziej nie spacerowałam w deszczu (co pan sugerował) a jeśli nawet spotkał mnie deszcz to zawsze była zakładana folia (były to może ze dwa przypadki, aczkolwiek zawsze był to mały deszcz, więc wózek nie mógł zamoczyć się w taki sposób aby zrobił się grzyb nie dałoby się tego nie zauważyć. Z pewnością nie wkładałabym mojego dziecka wiedząc że jest zamoczony spód
Proszę zwrócić uwagę iż grzyb jest od strony główki a na zewnętrznej stronie nie ma oznak zalania, grzyb zrobił się od strony wewnętrznej Z całą pewnością pleśń była od dawna tylko zwyczajnie nie miałam potrzeby zaglądać do środka i dopiero gdy wydobył się nieprzyjemny zapach dziś sprawdziłam
Zaznaczam również iż wózek nie stoi w miejscach narażonych na wilgoć: garaż itp, tylko w mieszkaniu w bloku w którym pleśni nie ma.
Proszę zwrócić uwagę iż spód został dziś wyprany i po praniu grzyb nie zszedł
Proszę zaproponować jakieś konstruktywne rozwiązanie zaistniałej sytuacji przykrej jak najbardziej dla mnie i mojego dziecka, ponieważ to ono zostało narażone na utratę zdrowia
Pragnę również podkreślić, iż wózek był i jest używany zgodnie z przeznaczeniem.
niestety,do dnie dzisiejszego nie otrzymałam odp na powyższą wiadomość, mało tego, gdy próbowałam dzwonić na tel kom. ten co ostatnio pan w chamski sposób rozłączał się i nawet nie raczył odp na mojego smsa brak słów
Z tego co się orientowałam nie jestem jedyną osobą zgłaszającą problem grzyba w ów wózkach
Niestety nie wiadomo skąd w gondoli zbiera się woda, zgadzam się z basia w 100%.
Spacerówka jest też totalna porażką, a zwłaszcza pasy bezpieczeństwa które są raczej sznurkami do niczego nie służącymi
Tak z ciekawości czego oczekujesz od producenta wózków jeżeli w wózku pojawiła się pleśń? Sugerujesz, że pleśń była w gondoli w momencie zakupu czy też użyty materiał był niewłaściwy? Nie rozumiem czego miała by dotyczyć reklamacja. Grzyb pojawia się wyłącznie w miejscach wilgotnych. Praw fizyki się oszukasz ;).

Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w użytkowaniu wózków firmy Adamex. Trochę się ich ostatnio wysypało w sklepach. Cena jest dość atrakcyjna. Jestem ciekaw jak z ich jakością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam; Kupiłam wózek Adamex Royal dla mojej starszej córci i sprawdził się w 100%. Bardzo wygodna, duża gondola. Spacerówka też się sprawdziła. Rewelacyjne nosidło z dużym daszkiem, świetnie chroni zarówno przed deszczem jak i słońcem. Teraz wozi się w nim nasz najmłodszy skarbek. Wózek przeżył spacery po górzystym nierównym terenie, jak i teraz plażowe wyprawy, prawdziwie terenowy pojazd. Rewelacyjnie amortyzuje nierówności, dziecko nie podskakuje jak szalone a jedynie kojąco buja. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Nie rozumiem komentarzy dotyczących producenta. Byłam w kontakcie podczas zakupu i jak sobie teraz pomyślę dość uciążliwa w pytaniach ale na wszystkie otrzymałam odpowiedzi :) Doradzili i wysłuchali również moich wątpliwości. Wózka nigdzie w okolicy nie mogłam znaleźć dopiero w jednym sklepie w Sosnowcu udało mi się go obejrzeć i utwierdził mnie tylko w swoim wyborze. Owszem ciężki ale dzięki temu stabilny i wytrzymały naprawdę przeżył ekstremalne wyprawy. Z czysty sumieniem mogę go polecić :)
co masz na myśli pisząc "nosidło"? chodzi o fotelik samochodowy?
jeśli tak, to co z tego, że świetnie chroni przed deszczem jak i słońcem, a nawet i mandatem, jak nie uchroni w razie wypadku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja posiadam wozek adamex pajero alu. Narazie korzystam z gondoli i fotelika jestem bardzo zadowolona. Bardzo latwo sie go sklada wykonanie jak dla mnie zadowalajace. Moge w 100 % polecic
urzywam tego wózka jest swietny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja, zalozycielka watku;) Uzywalam wozka Adamex Royal - jego wersja gleboka byla nie do zastapienia, zreszta spacerowka tez, ale tylko do ewnego momentu. Corka byla bardzo wysoka i majac poltora roku przestala sie miescic w rozlozonej do spania spacerowce (spala w dzien tylko na spacerach, niestety...). Teraz dla drugiego dziecka wyszukalam innego wozka, wieksza wage przykladam do spacerowki, a nie do gondoli (termin porodu znowu na poczatek lutego), wiec w czerwcu przerzucimy sie pewnie na spacerowke - gondola nie musi byc najwieksza skoro bobas bedzie w niej jezdzil tylko 4-5 miesiecy. W Adamexie powierzchnia spania w spacerowce jak dobrze pamietam to ok 86cm, a w tym co teraz wybralam- 102cm. Roznica ogromna. Chociaz zal mi ze nie bede juz miala takiego wielkiego metalowego bagaznika, boje sie tez troche skretnych kol w nowym wozku. Ale wygoda dziecka najwazniejsza.

A nie macie wrażenia, że wózki z adamexu generalnie z roku na rok coraz lepsze? Bo jeszcze jakiś czas temu można się było spotkać chociażby z negatywnymi opiniami o barlettcie, a teraz już parę moich koleżanek ma i złego słowa o niej nie można powiedzieć, widać że ostro pracują nad tymi wózkami i nie osiadają na laurach, ja sama teraz będę wózek kupować więc czytam wszystko co mi w ręce wpadnie i ten nowy vicco też mnie bardzo kusi i chętnie dowiedziałabym się czy któraś z Was ma już ten wózek i może coś powiedzieć

Hej :) U nas ten wózek niespełna drugi miesiąc :) co do zalet to na pewno bardzo przestronna gondola, świetne żelowe koła, blokada cenetralnego amortyzatora i zwrotność więc wszystkie najważniejsze elementy moim zdaniem na bardzo duży plus, a gdybym miała szukać wad to wiadomo swoje waży, no ale jak szukasz wózka wielofunkcyjnego to nie ma się co oszukiwać, tyle co parasolka ważyć nie będzie ;) wiem, że też siostra bardzo sobie chwaliła sobie współpracę z serwisem ich więc w razie problemów nie zostawią człowieka samego sobie :D

Gondola wygląda jak kuweta.

jest bardzo ladna barletta new model 2017, wlasnie jutro jade ją zamowic do sklepu :)

Tragedia za takie pieniadze i po 2 miesiacach juz na reklamacji
Aaaa pan ktory przyjmuje reklamacje mowi ze 100 %wraca na naprawe
Bede cisnoł o zwrot kasy

Posiadam model Monte z podwójnym amortyzatorem, jest ładny i wygodny z dość dużą gondolą, podójnym daszkiem, który chroni maluszka przed wiatrem i słońcem. Jest dostępny w wielu wariantach kolorystycznych, w zestawie ma bardzo stylową, pojemną torbę,w takiej cenie nic lepszego nie znajdziecie.

Koleżanka miała, była zdaje się z niego zadowolona, może też bym go wybrała ale był za drogi, zdecydowałam się na równie ładny ale sporo tańszy Amelis Hugo, mam wrażenie że jest nawet solidniej zrobiony

Ja mam Adamex Vicco i muszę powiedzieć, że wózek bardzo mi odpowiada pod każdym względem. Najbardziej urzekły mnie żelowe koła, ponieważ nie ulegają przebiciu, a tym samym mogę swobodnie spacerować po wielu gruntach. Amortyzacja również jest bardzo dobra, z resztą jak wszystko. Wózek mam od kilku miesięcy i nie mogę powiedzieć złego słowa. Służy bardzo dobrze

Ja mam wózek od Adamexu model Vicco i uważam, ze to specjaliści w tworzeniu wózków dla dzieci. Jest idealnie i solidnie wykonany, z bardzo dobrych materiałów. Ma żelowe koła, dobre amortyzatory, jest lekki i bardzo skrętny, co ułatwia codzienne spacery i użytkowanie.

Ja mam akurat Adamex Monte od niedługiego czasu, ale jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Świetny design i duży komfort użytkowania. Wózek marzenie

Mam, od roku korzystam stale i jestem z niego bardzo zadowolona. Dokładnie to model Vicco - udany wybór.

Ja mam model Monte z Adamexu i mogę go polecić wszystkim przyszłym rodzicom! Jest na prawdę świetny i bardzo wygodny w prowadzeniu. Wygląda też bardzo nowocześnie i designersko, jest lekki i zwrotny co bardzo ułatwia codzienne użytkowanie :)

Adamex Royal też mi się podobał ! Ładny wizualnie wózek, i slyszalam o nim dobre opinie, ale nigdy nie miałam okazji sprawdzić :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry