Widok
Miasteczko G.
Opinie do spektaklu: Miasteczko G..
W miasteczku G. dochodzi do morderstwa. Czas wszcząć śledztwo i znaleźć winowajcę. Główny bohater, Karol, zatrzymuje podejrzanych i zaczyna przesłuchanie. Problem w tym, że w kręgu podejrzeń jest jego własna rodzina...
W najnowszej sztuce Michała Walczaka roi się od wątków komediowych. Niczym w dobrym filmie Quentina Tarantino wydarzenia nieustannie splatają się ze sobą, tworząc swoistą ...
Przejdź do spektaklu.
W miasteczku G. dochodzi do morderstwa. Czas wszcząć śledztwo i znaleźć winowajcę. Główny bohater, Karol, zatrzymuje podejrzanych i zaczyna przesłuchanie. Problem w tym, że w kręgu podejrzeń jest jego własna rodzina...
W najnowszej sztuce Michała Walczaka roi się od wątków komediowych. Niczym w dobrym filmie Quentina Tarantino wydarzenia nieustannie splatają się ze sobą, tworząc swoistą ...
Przejdź do spektaklu.
To jeden z najsłabszych tekstów Walczaka. Grafomania po prostu... Wybrzeże ma pecha do robionych na zamówienie tekstów. W tamtym roku inny kit wcisnął tu skądinąd dobry dramatopisarz - Marek Modzelewski (All inclusive)... W "Miasteczku G." jest parę niezłych wątków wątków, ale żaden nie doprowadzony do końca (poza pseudokryminalną intrygą). Ogólnie spektakl dla koneserów lub stałych bywalców... raczej nie polecam.
Jak dla mnie tak mocno negatywne komentarze są przesadą. Nie była to wyrafinowana sztuka, ale zła też nie była. Wreszcie nie było perfidii (tak częstej w TW) Dobra gra aktorska(szczególnie p. Nieczuja i p.Konpiński), świetna scenografia (tym razem nie była to scenografia dla scenografii) Warstwa tekstowa również nie była aż tak zła jak tutaj wyczytałem. Szkolną naciąganą "czwórkę" bym wystawił.
oprawa muzyczna
Dosyć ciekawie, dobra gra głównej roli, szkoda tylko że ten sam utwór cinematic orchestra powtarza się już w drugim spektaklu Teatru Wybrzeże. Nie jest on już przecież pierwszej świeżości. Jeżeli oprawa ma oddawać teraźniejszość, nowoczesność, nie można podkładać numerów sprzed ponad pięciu lat!!! A nie doszukałem się tutaj innego powiązania z tematyką spektaklu. Grubo spóźniony zapłon Panowie, choć muzyka ładna!
Beznadzieja
Byłam w Warszawie w Teatrze Ochoty na komedii Sieniona " Przychodzi mężczyzna do kobiety" grały die osoby jaki tekst jaka gra. A tu zenujące, Aktorzy robili co mogli ale tekst grafomanski Walczaka po prostu dyskwalifikacja. Kto mu dał prawo do pisania sztuk teatralnych. W liceum powstają prace na wyższym poziomie. Dno literackie. NIE WYSTAWIAJCIE NIGDY JUZ TEKSTOW TEGO PANA NIECH SIE ZAJMIE JAKAS PRACA a nie marnuje czas aktorom i widzom .
Wyszliśmy po pierwszej części.
Wyszliśmy po pierwszej części.
mogło
Na wstępie odrzucił mnie sam fakt że od razu na początku spektaklu jeden z aktorów pali papierosa..niby ok ale gdyby były wyciągi a nie cały smród - bo inaczej tego nie da się nazwać poleciał na salę. Poszedł bym zwrócić bilety gdyby nie namowa dziewczyny żebym sobie odpuścił...
ogólnie spektakl nie zachwyca....poszedłem bo słyszałem różne opinie,
Nie zachwyciła mnie ta sztuka ale warto zobaczyć... by móc wyrazić własne zdanie.
ogólnie spektakl nie zachwyca....poszedłem bo słyszałem różne opinie,
Nie zachwyciła mnie ta sztuka ale warto zobaczyć... by móc wyrazić własne zdanie.