Widok

Miasto 44

Miasto 44 Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Miasto 44.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacyjny film !!!

trzeba obejrzeć
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 40

Czekam

Czekam na ten film z utesknieniem odkąd zobaczyłam trailer!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 20

Koniecznie

Bardzo ważny temat i w końcu nowe aktorskie twarze. chyba najważniejszy polski film w tym roku.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 18

Pewnie tak

Nie wiem skąd taka opinia, aczkolwiek też mam spore oczekiwania wobec filmu. Koniecznie chce go obejrzeć, razem ze znajomymi. Pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Warto

Chetnie go zobacze. Warto przypominac historie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 19

Chętnie zobaczę znowu w akcji Tomasza Schuchardta i młodego Królikowskiego. bardzo obiecujący aktorzy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 20

superrrr

Byłam, widziałam film w teatrze i nadal jestem pod wrażeniem !!! Bardzo dobrze zrobiony film i rewelacyjna obsada !
BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 33

Pełen podziw

Byłam wczoraj na projekcji w teatrze i do tej pory jestem w ogromnym szoku ! Film fenomenalny, ludzie byli pod ogromnym wrażeniem oraz bardzo wzruszeni. Aktorzy rewelacyjnie odegrali swoje role. Jestem pełna podziwu. Wielkie brawa !
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 25

trailer mi sie dłuzył a co dopiero film, akcent muzyczny z Wielkiego Gatsbiego

jakas pomyłka, biorac pod uwage kojarzenie tego utworu z filmem o zupelnie innej tematyce. Czy taka rewelacja??? Wątpie. Taki sobie.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 42

Jestem na maksa zawiedziona

Podczas całego seansu miałam poczucie sztuczności i pamiętałam,że to tylko film....co bardzo przeszkadza w odbiorze. Naturalnym jest,że kiedy film zrobiony jest dobrze gra aktorska nie razi,a "akcja" wciąga. Tu wszystko było sztuczne, naciągane i aż do bólu patetyczne. Sorry,ale mnie ten klimat nie odpowiadał. Epatowanie krwią i nowoczesne efekty to nie wszystko. Zabrakło w tym filmie prawdy.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 61

W zetknięciu z tym, co czytałam, z ogromnym budżetem, 8 letnią pracą nad filmem,według mnie - bez szału. Film pokazuje losy w zasadzie jednego chłopaka, wiem, że nie sposób opowiedzieć o wszystkich, ale jak dla mnie to uproszczenie. Wątki miłosne za bardzo wyolbrzymione, nie chce mi się wierzyć, że w obliczu takich wydarzeń tak wiele myśli się o miłości. Podobały mi się jedynie te zwolnione, magiczne niemal ujęcia, niespodziewane w filmie wojennym.Katyń czy W ciemności mam w głowie do dziś, po Mieście 44 nic we mnie nie zostało:(
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 50

Wielki wielki zawód.... Niestety....

Przyłaczam sie do opinii Niny i Katrinn... tyle lat przygotowań, akcja promocyjna na skalę co najmniej wielkiego dzieła (chyba jedynie jako wydarzenia historycznego co bezsprzeczne), ogromny budżet (jedynie chyba efekty specjalne się obronią). Niektóre efekty tak bardzo nie pasowały do tematyki, ze oceirały sie nie tyle o sztucznosć, co o śmieszność. Gra aktorska? Ok- obroniła się rola Stefana, Kamy i Antka Królikowskiego... Pozostali? Niestety nie wyróżnili się. Rzeczywiscie po W ciemności cisza na sali po projekci trwała chwil kilka... emocje drgały, film pozostał we mnie do dziś. O Mieście 44 szybko zapomne i nie będę żałować. Obejrzeć można, ale niekoniecznie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 28

Chyba inny film widziałem

Ja byłem na filmie o miłości dla której tłem było PW. O magicznej mocy miłości która nie poddaje się wojnie tylko zmienia bieg kul. Nie widziałem tam patosu tylko dzieci którym ktoś kazał dorosnąć w ciągu jednego dnia. Widziałem głównego bohatera który z herosa przeistoczył się w zdrajcę nie ojczyzny ale samego siebie. Ten film to współczesna Boska Komedia tyle tylko że bochater stacza się z nieba w odchłań. Fantastyczny cudowny świetnie zagrany, uzmysławia nam okrucieństwo tamtych dni. Polecam wszystkim.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zdecydowanie tak

Oby wiecej filmów jak ten, nareszcie cos innego. Zawsze glownym tematem filmów tego typu jest bohaterstwo, poswiecenie itd. Teraz bardziej skupili sie na uczuciach i na tragedii. Chętnie obejrzę jeszcze raz
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7

Może ja powiem konkretnie co mi się nie podobało

Stefan chodził przez 3/4 filmu nieprzytomny jak zombi,albo dziecko filmowego " Zmierzchu". Jego ekranowa partnerka dla mnie niewiarygodna, nie potrafiła wykrzesać emocji. Taka drętwa gra. Jęki i krzyki rannych jak z podrzędnego horroru.Jak miało być sentymentalnie i wzruszająco,to wychodziło żenująco. Np dziewczynka z kwiatuszkiem,którą potem tatuś wziął na ręce i tańczył przed czołgiem. Ja wyczuwałam fałsz i nieprawdę. Ale to są oczywiście moje osobiste odczucia i każdy przefiltruje to przez siebie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 25

obejrzałem. ogromny zawód. jest to saga zmierzch w której są wybuchy i giną ludzie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Szału nie ma.

Jest na dobrym poziomie. To już nie jest taki gniot jak poprzednie historyczne filmy. Efekty specjalne w większości są bardzo dobre ale film jest średni. Do tego czasami źle dobrana muzyka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

dobry

Witam
Byłem na filmie ale musiałem wyjść w trakcie
Film w swoim przekazie bardzo smutny
Reżyser dobrze odczytał przekazy świadków i ten czas
Trochę przerysowane tematy miłosne
Zdjęcia bardzo dobre ale jakby poklatkowe. Brakowało mi płynności

Warto obejrzeć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie zrozumiemy Powstańców, musielibyśmy to przeżyć. Nikomu tego nie życzę.

Wrażenia? Czuło się, że młodzi twórcy naprawdę chcieli zrobić swój film o Powstaniu, że jest ono dla nich ważne i że dużo o nim wiedzą. Widać ogrom pracy, środków i zaangażowania. Czuje się refleksję nad historią tego zrywu i losem ludzi w niego zaangażowanych i zamieszanych. Podobał mi się motyw przemiany jaki następował w postawach głównych bohaterów. Interesujące były motywy artystyczne. Niestety czuło się, że to tylko film. Brakowało mi płynności. Myślę, że zbyt dużo treści i emocji twórcy chcieli zmieścić w jednym filmie. Może to jest temat na serię, np.: Wrzesień, Okupacja, Powstanie, Komuna, Rzeczpospolita??Cieszę się, że są takie czasy, kiedy współcześni ludzie mogą swobodnie robić filmy na takie tematy, że można je oglądać i nad nimi debatować. I cieszę się,że niektórzy Powstańcy tego dożyli.Nigdy nie zrozumiemy tego co oni czuli, musielibyśmy to przeżyć. Mam nadzieję, że nigdy tak się nie stanie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Dalej jazda 2 (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dalej jazda 2 . Przeczytaj o filmie.

Wysokie i niskie tony (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

Marona - psia opowieść (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Marona - psia opowieść . Przeczytaj o filmie.

do góry