Widok

Mieszkanie komunalne

Czy ktos ostatnio wykupywał mieszkanie komunalne w gdyni?Jakie zasady mniej wiecej,czy tez mozna wykupic za symboliczna zlotowke tak jak spółdzielcze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak jest w ?Gdyni ,w Gdańsku wykupuje się za 10 % wartości i przez 5 lat nie mozna go sprzedać.

image
Nie jest to tak jak piszesz. Ja aktulanie jestem na etapie wykupu w Gdańsku. Jesli wykupuja wszyscy mieszkancy mieszkania to placisz 5 % wartosci mieszkania, jak nie wszyscy to 10 % wartosci. Zostal zniesiony przepis ktory pozwalal sprzedawac mieszkanie dopiero po uplywie 5 lat.

url=http://www.abcslubu.pl]image[/url]
Dokladnie moj tesc ostatnio wykupil mieszkanie notariusz mu powiedzial ze moze sprzedac mieszkanie jak tylko cala procedura zostanie zalatwiona a to trwa troszke

image
oo to bardzo się ciesze,że przepis został znieisony:)))na razie czekamy ,żeby zostać najemcą ,potem wykup no i sprzedaż

image
Czy to jest pewne, że takie wykupione mieszkanie można od razu sprzedać???
tak pewne !!!

tylko jest jedno ale, płacisz podatek dochodowy (19%) od różnicy między kupnem a sprzedażą

wykupisz za 20tys sprzedasz za 150tys - płacisz podatek od 130tys :-)

dlatego nie ma już tego zapisu o niesprzedażny przez 5 lat bo zmieniło się prawo podatkowe

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

jakie drzwi (5 odpowiedzi)

Robię minimalistyczny pokój do pracy i grania, czyli biurko, monitor, praktycznie zero zbędnych...

Jakie okna polecacie? (159 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

do góry