Widok
Mieszkanie na Kowalach
Czesc!
Nie na temat, ale moze cos wiecie nt. mieszkan na Kowalach?
Moze jest tu ktos, kto tam mieszka?
Jestem ciekawa Waszych opinii. Slyszalam juz rozne wypowiedzi, zarowno dobre jak i zle. Juz sam nie wiem czy warto kupowac tam mieszkanie. Narzei sie tylko zastanawiamy, bo jescze go nie widzielismy
Nie na temat, ale moze cos wiecie nt. mieszkan na Kowalach?
Moze jest tu ktos, kto tam mieszka?
Jestem ciekawa Waszych opinii. Slyszalam juz rozne wypowiedzi, zarowno dobre jak i zle. Juz sam nie wiem czy warto kupowac tam mieszkanie. Narzei sie tylko zastanawiamy, bo jescze go nie widzielismy
mieszkam pod Kowalami
okolica bardzo ładna, nowe osiedla, wciąż powstają kolejne
ładne oczka wodne i tereny spacerowe
blisko obwodnicy,więc wszędzie samochodem można dojechać bez problemu - mam na myśli Trójmiasto:) np. do Sopotu jedziemy 20 min.
jeśli chodzi o korki to bez przesady - oczywiście,że są,ale takie same jak i gdzie indziej,w godzinach szczytu sa zakorkowane wszsytkie ulice wylotowe z centrum (Spacerowa, Kartuska, Słowackiego, Łostowicka, Armii Krajowej, Jaskowa Dolina...), nie możan powiedzieć, że akurat w stronę Kowal sa najdłuższe...
okolica bardzo ładna, nowe osiedla, wciąż powstają kolejne
ładne oczka wodne i tereny spacerowe
blisko obwodnicy,więc wszędzie samochodem można dojechać bez problemu - mam na myśli Trójmiasto:) np. do Sopotu jedziemy 20 min.
jeśli chodzi o korki to bez przesady - oczywiście,że są,ale takie same jak i gdzie indziej,w godzinach szczytu sa zakorkowane wszsytkie ulice wylotowe z centrum (Spacerowa, Kartuska, Słowackiego, Łostowicka, Armii Krajowej, Jaskowa Dolina...), nie możan powiedzieć, że akurat w stronę Kowal sa najdłuższe...
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
ja też odradzam szczególnie jeśli do pracy masz jeżdzić autobusem! ciężko się dostać do Gdańska, nie mając samochodu...
Poza tym znajomy tam mieszkał i często nie miał wody!!!! bo któryś z sąsiadów nie zapłacił czynszu, czy którejś z opłat, a z racji tego, że była to wspólnota-wody nie miała w takiej sytuacji cała klatka !!!
Nie mówiąc juz o stanie mieszkań-na zewnątrz piękne-a w srodku?! ściany popękane, grzyby na ostatnich piętrach. Osobiście nie chciałabym tam mieszkać-po tym, co się nasłuchałam i naoglądałam.
Wybór należy do Ciebie;)
Poza tym znajomy tam mieszkał i często nie miał wody!!!! bo któryś z sąsiadów nie zapłacił czynszu, czy którejś z opłat, a z racji tego, że była to wspólnota-wody nie miała w takiej sytuacji cała klatka !!!
Nie mówiąc juz o stanie mieszkań-na zewnątrz piękne-a w srodku?! ściany popękane, grzyby na ostatnich piętrach. Osobiście nie chciałabym tam mieszkać-po tym, co się nasłuchałam i naoglądałam.
Wybór należy do Ciebie;)
hej miezkałam tam troche na os OLIMP, wiec jak kazde osiedle sa domki ktore sa źle zrobione a są i takie ktoe są ok. ja miałam kawalerke ktora miała nieszcelne okna, sąsiadom zorbił sie grzyb bo dach spieprzony i problemy z balkonem, ale wszytsko jest do zrobienia;) moj brat mieszka w 3 pok mieszkaniu i sa badzo szzcesliwi! i też na olimpie. wiadomo ze zawsz ecoś bedzie nie tak, każdy deweloper coś schrzani.albo sąsiadów słychać albo okna nieszczelne, teraz najlepiej samemu wybudować i wyjdzi eprawie tak samo co 3 pok. mieszkanie :) jesli masz auto to super wszedzie blisko, jak liczysz na busy jak ja, wszedzie daaleko, i dłuuuga droga:) w zime wszystko zasypane, ale uroczo. wybór wasz, co preferujecie,
pozdrawiam
pozdrawiam
moja kolezanka mieszka na osiedlu Olimp, nie narzeka na grzyba w mieszkaniu czy nieszczelne okna ale komunikacja miejska jest juz wykonczona! a wlasciwie jej brakiem, bo autobusow za duzo i za czesto tam nie jezdzi, nie mowiac juz o powrocie z imprezy pozno w nocy:( ja chyba zdecydowalabym sie na inne miejsce... powodzenia.
Planowaliśmy mieszkać na Kowalach, ale nie zdecydowaliśmy się ponieważ:
1/ Wieś Kowale leży na obrzeżach Gdańska, w gminie Kolbudy, także wszystkie formalności załatwia się tam
2/ Korki na trasie do Gdańska są dla mnie nie do przyjęcia, daleko do przystanku
3/ mało sklepów, etc.
Teraz mieszkamy na Ujeścisku, i też chyba nie za długo pomieszkamy, bo dla mnie to również ,,zadupie"
1/ Wieś Kowale leży na obrzeżach Gdańska, w gminie Kolbudy, także wszystkie formalności załatwia się tam
2/ Korki na trasie do Gdańska są dla mnie nie do przyjęcia, daleko do przystanku
3/ mało sklepów, etc.
Teraz mieszkamy na Ujeścisku, i też chyba nie za długo pomieszkamy, bo dla mnie to również ,,zadupie"
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Dziekuje za wszytkie wypowiedzi, no i czekam na nastepne :)))
Kurcze sami juz nie wiemy co robic. Wiadomo, wolelibysmy kupic dom, ale ceny sa koszmarne. Dlatego zalezy nam na mieszkaniu bezczynszowym, a narazie tylko na Kowalach takie znależlismy.
Pomyslimy.......
Jeszcze raz wielkie dzięki :)) Pozdrawiam
Kurcze sami juz nie wiemy co robic. Wiadomo, wolelibysmy kupic dom, ale ceny sa koszmarne. Dlatego zalezy nam na mieszkaniu bezczynszowym, a narazie tylko na Kowalach takie znależlismy.
Pomyslimy.......
Jeszcze raz wielkie dzięki :)) Pozdrawiam
hmm plus to ze na Wsi kowale, bo czynsz i woda super tanie, za dupie moze i tak a tłumne miasto aż śmierdzi naćkane od domków. Wszystko przed obwodnicą bedzie należeć do GDA wiec wszystko bedzie droższe. ceny sie wyrównają. uważam ze warto mieszkać dalej, bo jest przyjemnie, ale juz niedługo powstaną tam nowe osiedla, już koło starszyna są osiedla. busów bedzie bardzo duzo.teraz jeżdża 3 busy w tym jeden 155 co 15 minut! i jest zawsze. 256 jedzie w 18 minut do Gda przez orunię. 155 -30 max minunt. ja zawsze marzyłam o mieskaniu w centrum bo mieszkam juz tak 20 lat dosłownie na Starówce i mogłabym tak dalej, no ale trzeba wziąść to jaką rodziną jestescie? ja lubie rowery tu mam scieżki ale z kowal blisko wpaść do lasu i jeżdzić po PTK. blisko wszedxzie po obwodnicy, i auchan i do gda i Kaszuby. gorzej dla niezmotoryzoanych :) hmm jesli są pytania moge duzo opowiedzieć :)
aha, kupcie tam gdzie teraz macie ochote. ceny za jakis czas sie troche uspokoją, przeciez kto powidział ze to zakup na całe życie? mozecie tez 3 mies wynajac soebie tam mieszkania, pozyc ich trybem tam tanio biorą nic nie zaszkodzi zobaczyc jak to wyglkąda od strony techniznej. fakt kasa wpakowana bedzie na długie lata ale przecież sprzedaje4cie i macie kase i kupujecie gdzieś indziej a jak sie spodoba to żyjecie sobei tam :) pączusie