Widok

Migowskie Tarasy

Migowskie Tarasy Morena Temat dostępny też na forum:
Migowskie Tarasy to osiedle zlokalizowane przy ul. Myśliwskiej w Gdańsku. W ramach inwestycji realizowane są trzypiętrowe budynki mieszkalne z garażami podziemnymi. Pomimo niskiej zabudowy, w budynkach instalowane są windy. Teren osiedla jest ogrodzony oraz objęty systemem monitoringu.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

skąd tu minusy???

Przewaga minusów pod tym postem (i podobnymi które ośmielają się zwrócić uwagę na przekłamania oferty i niedoróbki wykonawcy) świadczy chyba o dużej aktywności dewelopera na forum.

Przecież "lokatorka" stwierdza fakty, które każdy może obejrzeć na własne oczy odwiedzając osiedle - brak monitoringu, ogrodzenia, ochrony, odpadające kafle na balkonach, a dodatkowo ostatnio częste włamania na parterach i kradzieże w halach garażowych.
Minusowanie takich postów to próba zaklinania rzeczywistości przez gorliwych pracowników działu sprzedaży.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

super miejsce!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dyskusja

gorąca dyskusja o jakości się skończyła :) czyżby deweloper naprawił wszystkie zgłaszane braki i usterki? a sąsiedzi pogodzili się wraz z nadejściem wiosny?

Satysfakcja

jak ja się cieszę, że nie mieszkam w Pani bloku... a "idiotowi" współczuje!

bez odbioru
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry plan !

zasiedlić i ogień! najlepiej mieszkanie po sąsiedzku z takim co negocjuje miejsca w hali garażowej, będzie raźniej. I od razu imprezy non stop! muza na cały regulator, w końcu nikt uwagi nam nie zwróci bo każdy "pilnuje swojej osoby" ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

prowadzi negocjacje??

A co to ma wspólnego z nielegalnym zajmowaniem czyjegoś (tj. dewelopera) miejsca? To może tak sobie zasiedlić wolne mieszkania i rozpocząć negocjacje ze sprzedawcą, i sobie tak negocjować ... z 15 lat :)
I może zacytuję "a uważam, każdy niech pilnuje swojej osoby i będzie dobrze" to zacznij od siebie, bo jak wynika z postu do dobrze się orientujesz w sprawach innych sąsiadów.
Pozdro
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, tylko to nie jego sprawa, nikt go do tego nie zobowiązał. Poza tym brak mu wiedzy, czy ktoś na przykład nie prowadzi negocjacji odnośnie zakupu miejsca, lub tak jak Pan od passata któremu deweloper zwleka z założeniem płotka na parkingu zewnętrznym, ciągle ma miejsce zajęte przez auta mieszkańców sąsiednich bloków, więc gdzie ma stanąć robi słusznie, są różne sytuacje. Spuszczać powietrze to chyba zbyt złośliwe, ja uważam, każdy niech pilnuje swojej osoby i będzie dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odnośnie kartek 2

Rozumiem, że gość wkłada kartki frajerom którzy parkują w hali garażowej a za miejsca w hali nie zapłacili? Jeśli tak, to rzeczywiście gość jest naiwny że kartki są tu skutecznym rozwiązaniem. Moim zdaniem od razu trzeba takim spuszczać powietrze. Jak coś to chętnie pomogę, bo frajerstwa takiego nie znoszę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Propozycja zbig przeniesienia dyskusji na migowskie tarasy forum będzie odpowiednia, zauważyłam, że z tej strony codziennie jest coś kasowane.

wszyscy narzekają

to i ja ponarzekam!!!A mianowicie podłączam się do opinii odnośnie -dewelopera,wilgoci,niedokończonych balkonów, brakującego monitoringu...i coś od siebie czyli irytujące kartki za wycieraczką aut parkujących w hali garażowej ''nielegalnie" ludzie odpuście sobie każdy każdemu robi pod górkę wypominanie głośnych rozmów że bałagan i tak w kółko...moja rada trzeba było sobie kupić dom 20km od Gdańska Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

auto

hmm wychodzi na to że właściciel skutera ma też auto... No i się chłopie/babo wygadałeś/aś... Teraz jak Ci (nie daj Boże) zginie auto, próżno będzie szukać winy u sąsiadów...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam,
mieszkam w tym samym bloku (24D); i jestem zadowolona :)
pozdrawiam obecnych i przyszłych sąsiadów!
nie wstydzę sie - podpis - prawdziwy :)
ps. cena do jakości - jakosć wysoka, ale i cena wg. mnie jak kupowaliśmy dość wygórowana (teraz jest taniej)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepiej zobaczyć samemu.

Mieszkamy na MT ponad rok i zasadniczo jesteśmy zadowoleni. Drobne problemy są na każdym osiedlu. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych zacieków w hali garażowej oraz przyległych pomieszczeniach, łącznie z piwnicami. Toczą sie właśnie rozmowy pomiędzy wspólnotami na temat wprowadzenia monitoringu i ochrony na osiedlu. Tak naprawdę decyzja w tej sprawie zależy od mieszkańców. Najłatwiej jest narzekać.
PS Mam nieodparte wrażenie, że ostatnie krytyczne opinie pochodzą od tej samej osoby :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Monika

osobiście mieszka mi się na tym osiedlu bardzo dobrze, z czystym sumieniem mogę polecić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli chcesz kupić mieszkanie na tym osiedlu...

Trzeba się wybrać na osiedle i po prostu zapytać jednego, drugiego mieszkańca jak im się mieszka, jaki płacą czynsz itp. powodzenia!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

w C

w C bloku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie?

Witam
Ja ,mieszkam w budynku 26D i nie widzialem plęśni w budynku ani też zacieków w hali garażowej. Mogę porposić o więcej informacji?

bez profesjonalizmu

Nie polecam zakupu mieszkania na tym osiedlu. Zacieki, obecnie pleśnie w piwnicach. Deweloper niedostatecznie dostosował teren do budowy domów mieszkalnych, owszem wykonał polowanie, ale jak na te warunki to za mało. W halach garażowych zacieki do połowy ściany, podłoże bardzo mokre, jedynie wyjście to drenaż, lecz dweloper nie planuje nic z tym robić. Więc ogólnie po zakońzceniu gwarancji pewna sprawa w sądzie. Akty notarialne, jesli ktoś zdecyduje się na te mieszkania, to proponuję, wpisac w umowe , że to klient wybiera notariusza, wybrany przez dewelopera, czyli Pan L. z Wrzeszcza, jest bardzo drogi pobiera taksę całkowitą, podczas gdy idąc z ulicy do obojętnie jakiego notariusza, dzieli wyliczoną taksę na pół ( wiem sprawdziłam, ). Deweloper nie odpowiada na żadne pisma, nie usuwa usterek, kierownik od dewelopera mieszka na tym samym osiedlu. To typ który ściemnie, cyt" zrobi się, i tak się robie że nie jest zrobione, czyli czeka , aż klientowi minie gwarancja, niezły sposób, jednak takie zachowanie ocenić jako lekceważenie klienta to za mało. STANOWCZO ODRADZAM TEGO DEWELOPERA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

???

do zapłacenia 205zł + woda i ogrzewanie to razem ile? 450zł miesięcznie?

pozew

będzie się działo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0