Widok

Migowskie Tarasy

Migowskie Tarasy Morena Temat dostępny też na forum:
Migowskie Tarasy to osiedle zlokalizowane przy ul. Myśliwskiej w Gdańsku. W ramach inwestycji realizowane są trzypiętrowe budynki mieszkalne z garażami podziemnymi. Pomimo niskiej zabudowy, w budynkach instalowane są windy. Teren osiedla jest ogrodzony oraz objęty systemem monitoringu.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy szczęśliwi

Na dzień dzisiejszy, po kupieniu i wykończeniu mieszkania jesteśmy bardzo z niego zadowoleni. Kupiliśmy mieszkanie już gotowe, sama procedura związana z uzyskaniem kredytu przebiegła bez problemów. Na dzień dzisiejszy, po zmianie cen, Migowskie Tarasy stały się bardzo dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o mieszkanie w dobrej lokalizacji z dobrym dojazdem do Wrzeszcza czy centrum. Plus za duży taras. Dziękujemy za miłą obsługę i pomoc w załatwieniu formalności. Pozdrawiamy Filip i Irena z Piotrusiem. Pozdrowienia dla sąsiadów
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nie jest tak źle

Zanim zdecydowałem się tam pójść słyszałem od ludzi różne rzeczy na Migowskie Tarasy, ale najczęściej były to słowa "ludzi, którzy słyszeli od ludzi", ale że zdarzyła się możliwość zobaczenia naocznie mieszkań (kolega tam mieszka), powiem wam co sam widziałem. Miałem możliwość dokładnego obejrzenia sobie paru mieszkań w budynku A1 i A2. Mieszkania i budynki ładnie wykończone, drewniane okna, dobrej jakości drzwi wewnętrzne, proste ściany i gładkie wylewki, duromarmurowe itp parapety, ciekawa kolorystka klatek, nawet granit na klatkach schodowych (parter), a pod wycieraczki na biegach schodowych specjalne wgłebienia, żeby się po całym korytarzu nie szwędały. Gres na balkonach to już standard. Ogólnie byłem pod wrażeniem. Na tyle dużym, że sam chce kupić mieszkanie. Tak czy siak ja mam już jedno mieszkanie w 3 letnim budynku Inpro, osiedle strzeżone itp, ale okna plastikowe, parapety też, granitu na klatkach nie ma, więc raczej nie powiedziałbym, że mieszkania na Migowskich Tarasach to taka kicha.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szybko wybrane i szybko kupione :-) Pozdrawiam. Plus za duże tarasy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

LIPA

Niby wszystko pięknie ale po podpisaniu umowy stajesz sie intruzem. jakość także pozostawia wiele do życzenia - tynk odpada, brak odpływu w łazience, ściany jak z tektury, balkony do dziś nie naprawione.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

Slaba jakosc

to nie jest dobry wybor
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Na czym polega słaba jakość? idz do robyga lub arskomu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Informacja nie stanowi oferty":(

Zacznę od zdania: "Teren osiedla jest ogrodzony oraz objęty systemem monitoringu". Jest to wierutne kłamstwo.
Teren nie jest ogrodzony - płot stoi tylko od strony skarpy. Na teren osiedla bez problemu wejść może każdy, zarówno od strony ul. Piekarniczej jak i od Myśliwskiej - nie ma żadnej bramki ani furtki z domofonem, co jest standardem na sąsiednich osiedlach. Szlaban stoi sobie po środku drogi wjazdowej nie połączony z żadnym płotem. Płot i furtki oraz instalacje domofonową na własny koszt zainstalować mogą sobie lokatorzy.
Nie ma żadnego systemu monitoringu, o którego obecności deweloper zapewniał przed podpisaniem umowy. Koszty instalacji monitoringu również ponosić będzie wspólnota.
Ochrony nie ma, ale jaki jest sens angażowania firmy ochroniarskiej do nieogrodzonego i niemonitorowanego terenu?
Brak również tak prostego rozwiązania jak rolety antywłamaniowe w mieszkaniach na parterze, nie mówiąc już o obiecywanych "systemach antynapadowych zintegrowanych z portiernią".
Z balkonów po kilku miesiącach od oddania mieszkań do użytku kompletnie posypały się kafelki. A dzięki zastosowaniu przedziwnej substancji wypłukiwanej przy każdym deszczu szklane płyty w balkonach są wiecznie zapyziałe i wyglądają niechlujnie, gdyż osadu nie da się niczym usunąć.
Dzięki dodaniu na stronie www zapisu, że "informacja na stronie nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego" firma oferująca lokale obiecuje gruszki na wierzbie.
Jeśli chodzi o instalacje - nie przewidziano odpływów, trzeba je sobie samemu doprowadzić we właściwe miejsce.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jaka jest wysokość czynszu na migowskich tarasach?

Interesuje mnie mieszkanie 44 - 49 m.
Czy ktoś z Państwa wie ile mniej więcej wynosi wysokość czynszu takiego miieszkania?
Dziękuję
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

czynsz

dla takiego mieszkania miesięcznie średnio nie więcej niż 450 zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale ściema

Korekta podpisu:
Filip z TOP Consulting
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Opłaty, czynsz

Witam.
Za mieszkanie o pow. 67m2 mam razem z miejscem postojowym do zapłacenia 205zł za miesiąc. Do tego muszę doliczyć koszty wody i teraz dojdzie ogrzewanie. Nie jest tak jak ktoś napisał że za 40m2- 49m2 płaci się 400zł. Ogólnie fajne mieszkania i nie jest tak jak inni piszą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

kameralnie i przyjemnie

kupiłem 3 pokoje, jest kameralnie i przyjemnie, ponadto dobra jakość wykończenia (drewniane okna, drzwi wewnętrzne gratis, windy)
polecam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

a w którym bloku?

A w którym bloku jeśli można wiedzieć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacamy :)

Dobra decyzja, mieszka nam się bardzo dobrze. Super lokalizacja, normalni sąsiedzi, w miarę dobra cena i co najważniejsze mieszkania były gotowe do odbioru. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

nowy lokator

chcę kupić kawalerkę 33m2 na migowskich tarasach czy ktoś wie ile wynosi czynsz,i jak się mieszka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkańcy budynku 24D

mieszkamy już od 3 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni, małe i przytulne osiedle w dobrej lokalizacji za rozsądne pieniądze
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

a świstak siedzi i zawija sreberka

o braku odpływów to akurat prawda, koszt wykonania przez hydraulika 50-100zł, awantura z developerem o brak odpływów - bezcenna
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale ściema 2

Korekta podpisu 2:
Malkontent z Migowskich Tarasów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam

Zakochałam się w swoim nowym mieszkaniu...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4