Widok

Migrena?

Macie może jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z nią radzić? Jakiś czas temu słyszałam o tlenoterapii. Wiem, że można korzystać z jakichś komór hiperbarycznych. Ale obecnie to nie jest bezpieczne. Na 24medyczny.pl są dostępne koncentratory tlenu do użytku domowego. Czy takie coś również może być stosowane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponoć skuteczne

Wiem o migrenie chyba wszystko. Zmagam się z nią od prawie 30 lat. Bóle głowy od około 20 lat były codziennie. Moje życie to koszmar. Neurolodzy zapisywali wszystko co było możliwe: sterydy, przeciwpadaczkowe, przeciwdepresyjne itp czyli standard przy leczeniu migreny. Oczywiście efekt, poza dużym zwiększeniem masy ciała, żaden. Straciłam poczucie własnej wartości i radość z życia. W lipcu 2019 po raz pierwszy spróbowałam ostrzyku botoksem. Efekt malutki, drugi raz po nie całych dwóch miesiącach i kolejny tak samo. Łącznie 3 ostrzyki, koszt każdego 2500zł. Efekt- bardzo zadowalający ale dopiero po 3 razie. Głowa boli przy miesiaczce i kilka razy tak po prostu. Plus taki, że pomaga jeden tryptan a nie jak wcześniej dawka razy trzy.

Amol lub polski Stomatolog wciera się w skronie i za uszami. Plus wypić 15 kropli z wodą w szklance.

na 24medyczny są dostępne koncentratory Oterapia, a opinie o sprzęcie są dobre. Więc jestem zdania, że posiadanie takiego sprzętu w domu na własność to może być przydatne. Tlenoterapia nie tylko pomaga na migrenę. Pomaga wspierać funkcjonowanie całego organizmu. Więc taka terapia to dodatkowe korzyści.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawdopodobnie botoks ma pomagać https://longevitas.pl/botoks-moze-pomoc-zwalczyc-migreny/. Koleżanka ma tę terapię, jest w trakcie, zobaczymy czy działa.

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Powiększanie piersi tabletkami Perfect Bust (7 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam sprawić sobie tabletki Perfect bust. Aktualnie jestem po 3 tygodniach...

lek bez recepty na infekcje pochwy (107 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...

do góry