Widok
Ja jak mam migrene to mam swiatlowstret,wymioty,okropny bol glowy,dretwienie jednej str twarzi i dloni.
Tabletki nie pomagaja,chyba,ze te d neurologa.
Wtedy tylko cisza,sen i ...wymioty...moze to glupie ale dopoki nie zwymiotuje pare razy,nie pospie troche to mi nie przejdzie...
Ja jak mam migrene to odrazu taka na maxa;/
Tabletki nie pomagaja,chyba,ze te d neurologa.
Wtedy tylko cisza,sen i ...wymioty...moze to glupie ale dopoki nie zwymiotuje pare razy,nie pospie troche to mi nie przejdzie...
Ja jak mam migrene to odrazu taka na maxa;/
Mi pomaga CINIE 50mg biore przy pierwszych objawach, jak mam mroczki przed oczami i zaczyna mnie cmic nad okiem to na bank migrena. Lek tylko na recepte, przepisała mi je neurolog, zadne imigrany itp na mnie nie zadzialaly, dopiero CINIE. Jezeli dla kogos jest za slabe jest tez dawka 100mg ale mi wystarcza 50. Kolezance natomiast pomaga solidny kieliszek koniaku i dzrzemka. Migrena to straszna choroba niestety :(
Z takich rozpuszczalnych to mojej córce pomaga taka nowa ETOPIRYNA MAX ewentualnie SOPLPADEINA 2 tabl. Moja siostra bierze ten EFFERALGAN CODEINE troszke jej pomaga ale łyka 3-4 tabletki na raz. Z ciekawostki siostrze pomaga jak bierze zastrzyk antykoncepcyjny DEPO-PROVERA to migreny ma rzadsze i o wiele łagodniejsze.
Najlepsza jest Aspiryn migrenowy z tych bez recepty walcze z migrena od 35 lat i dopiero moj lekarz a lecze sie w poradni przeciwbolowej zaproponowal mi akupunkture dlugo zastanawialam sie nad ta propozycja i teraz wiem ze o wiele za dlugo zwlekalam z podjeciem decyzji zeby przyjac te zabiegi , bo od 5 lat nie mam zadnego ataku , wiec ja polecam z calego serca . Jesli bedziesz miala jakies pytania to prosze pisz smialo odpowiem . ania 15192@o2.pl
http://zwierciadlo.pl/2013/zdrowie/diety/zakwaszenie-organizmu
może tu będzie odpowiedź
może tu będzie odpowiedź
Mi żadne leki,p.bólowe dostępne bez recepty nie pomagają.Kiedyś od neurologa miałam Cinie,ale przestało działać.Teraz mam i pomaga Migea,jeśli nie wezmę jej jak czuję że to ból migrenowy to dochodzą wymioty.Mam też atarax,ale biorę go tylko wtedy jak ma się kto zająć dzieckiem,bo tak mnie zamulają że jestem niezbyt kumata i śpię.
Radzę sobie na dwóch płaszczyznach - przede wszystkim profilaktyka, czyli prowadzę dzienniczek migrenowy (na abcmigrena.pl) notując w nim przebieg ataku i staram się eliminować czynniki, które wywołują go u mnie. A dodatkowo jestem pod stałą kontrolą neurologa i gdy czuję pierwsze objawy zbliżającego się napadu migreny to zażywam przepisane przez niego tryptany.