Widok

Mikroskop owulacyjny

witam was kobietki, znalazłam w internecie taką rzecz:
http://www.tester-owulacyjny-afrodyta.pl/
To jest mikroskop owulacyjny. Zaczynamy z mężem starania o dziecko i zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia. Co myślicie? A może któraś z was używa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja to sobie kupiłam ale nie zdążyłam do końca poznać możliwości bo od razu zaszłam w ciążę, wg mikroskopu miałam owulację :) Nie jest to jakoś kosmicznie drogie i myślę, że można kupić. Powodzenia!
imageimage
No to gratuluję !! chyba co raz bardziej się przekonuję dzięki tobie. Rzeczywiście nie jest drogi, więc chyba zainwestuję
A jak ten mikroskop wygląda..bo na myśl przychodzi mi tylko duży mikroskop jaki pamiętam ze szkoły ???
Mikroskop owulacyjny wygląda jak pomadka-kształt, wielkość, sposób otwierania :)
imageimage
Wydaje się ciekawy...nie spotkałam się z nim osobiście, ale za taką cenę warto zaryzykować. Przynajmniej mi się tak wydaje
Ja dostałam to na święta od męża :) Dni płodne ładnie pokazuje, tworzy się paprotka. Choć muszę powiedzieć, że na początku byłam nastawiona sceptycznie do tego urządzenia, obecnie jestem bardzo zadowolona.
Mikroskop owulacyjna na święta :D hahahaha

Tylko pogratulować pomysłowości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się właśnie bardzo cieszyłam :) Bo staramy się o dziecko a mam problemy z określeniem dni płodnych
A jak to dokładnie działa? jak ma się nieregularne cykle, też można używać?
Inna wszystko masz opisane na stronce www. Ja też miałam nieregularnie i pokazywało "paprotkę"
imageimage
ja zakupilam mikroskop Donna bo tez staramy się o dziecko a mam problemy z określeniem dni płodnych. ciekawe kiedy przyjdzie przesyłka bo juz z tydzien czekam. Dam znać się sprawuje...
Powiem, Ci że ja ostatnio zamawiałam na allegro sukienkę. I też mi ponad tydzień idzie...nie wiem co z tą pocztą naszą ;/ A daj znać jak tam Twój się będzie sprawował, zawsze będzie porównanie.
Dzisiaj wypadły mi dni płodne ;) Trzymajcie kciuki by mi się udało :)
Wydaje mi się, że Ci pomoże. poczytałam o tym urządzeniu na tej stronie co podałaś i przekonuje mnie to
a jak to można czyścić? Bo dostałam go dzisiaj, ale nie chcę porysować szkiełka, albo czegoś zniszczyć.
bawełnianą szmatką, wacikiem - ważne żeby było delikatne. A najlepiej żeby były nasączone alkoholem. Byle nie zmywaczem do paznokci.
Dziękuję Ci bardzo :) Gdzieś zapodziałam tą kartkę, gdzie była ta informacja
Mi kiedyś taki mikroskop poleciła położna, ale stwierdziłam, że to tylko taka zabawka. Jednak po tylu pozytywnych opiniach chyba ją kupię. W końcu nie jest taka droga
Widzę, że jest trochę zwolenniczek afrodyty :) Ciekawe czy ktoś jeszcze się dołączy
Ja zamówiłam dzisiaj. A to czy dołączę do grona zwolenniczek zależy jak mi się to urządzenie spodoba :)
Ja się zastanawiam nad donną albo afrodytą właśnie. Która lepsza? jak myślicie?
ja juzywam donne, nie mam prownania z afrodyta
Ciężko powiedzieć, która lepsza. Zazwyczaj kobiety używają jednej :)
Ja korzystam z afrodyty.
DZISIAJ ZAMÓWIŁAM MIKROSKOP NA ALLEGRO I JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ KIEDY PIERWSZY RAZ GO UZYJĘ I SPRAWDZĘ JAK DZIAŁA :)) ABY ZAJŚĆ ZROBIĘ WSZYSTKO, TERAZ JESTEM NA ETAPIE RZUCANIA PALENIA WRAZ Z MĘŻEM (2 M-CE). POŻYJEMY ZOBACZYMY,ALE GRUNT TO STARANIA I NADZIEJA ŻE SIĘ UDA... W KOŃCU... POZDRAWIAM I ZYCZĘ POWODZENIA
też Wam życzę powodzenia.....
Powodzenia w staraniach! Mam nadzieję, że szybko uda Ci się zajść w ciążę :) Dobrze, że zdecydowaliście się rzucić palenie :)
Ja używam 7 dzień. Dzisiaj rano zauważyłam tworzącą się pomalutku paprotkę :) Więc chyba działa :)
I jak tam? jesteś zadowolona? Na prawdę można bez problemu odczytać wynik?
Dziewczyny a próbowałyście testować ze śluzu? bo też podobno można. Jest jakaś różnica?
ja robiłam tylko ze śliny, ale z ciekawości spróbuję :)
Trafiłam na dni płodne akurat. I ze śliny ze śluzu wynik - pozytywny :)
Używam tego testera od pół roku. Póki co jestem zadowolona, na początku się bałam, że coś źle zinterpretuje, ale teraz jest ok :)
Kupiłam ten tester tydzień temu. Póki co jeszcze nie zobaczyłam paprotki, ale mam nadzieję, że szybko się pojawi :)
hop hop, podzielcie się opiniami :) czy uwazacie iz takowy mikroskop moze być stosowany 'wspomagająco' jako środek antykoncepcyjny?
ja przestalam stosować bo ciągle miałam paprotki a ciązy jak nie było tak nie ma
to nie uwazasz ze masz cos nie tak z hormonami? jezeli caly czas pokazuje CI fazę płodną to chyba cos jest nie tak,
ew, jak nie zrozumialam Twojego posta ze masz cykle prawidlowe i kochacie sie przed i w "paprotki" i potomstwa brak - moze masz zle pH w pochwie, albo Twój ogier ma za słąbe plemniki, albo masz niedroznosc jajników i ect. polecam dobrego ginekologa moze od naprotechnologii (wykonuja udraznianie jajowodow itp) zwlaszcza jak masz obserwacje plodnosci cykli , to polowe roboty masz za soba

"Czasową niepłodność kobiety powodować mogą różne leki, zwłaszcza antydepresyjne, hormonalne, a nawet leki wydawane bez recepty (np. aspiryna i ibuprofen, jeśli są przyjmowane w połowie cyklu owulacyjnego). "

Inne tematy z forum Kobieta

hotel spa - gdzie się wybrać z mężem na romantyczny weekend? (111 odpowiedzi)

dziewczyny poradzcie mi...do jakiego hotelu wybrać się na romantyczny weekend ze spa z mężem...

Dermatolog -trycholog (22 odpowiedzi)

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli...

Szukam przyjaciela - GEJA :) (5 odpowiedzi)

Wiem że troche nietypowe ale... a nóż - widelec się znajdzie? :) Czemu akurat Geja? Bo przyjaźń...

do góry