Widok

Miras

Karwiny Temat dostępny też na forum:
Hej, czy ktoś pamięta jeszcze ten klub nocny? Co możecie o nim powiedzieć ciekawego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z jednej strony masz rację, ale dzięki takiej atmosferze jest specyficzny klimacik. Coś już sobie przypominam o Rene. Czy to nie była bardziej kawiarnia niż pijalnia? Obok jeszcze działała kawiarenka internetowa Laura - 2001 rok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardziej kawiarnia niż pijalnia? Bo ja wiem...zależy, co kto pił. Dobrze jesteś zorientowany w temacie karwińskich lokali, pełen szacun.

Przykra wiadomość, Pani Mrówkowa odeszła w wieku 79 lat. Ciekawe co z budynkiem teraz będzie

Ojej, a taka była żwawa i kopciła jak parowóz!

Czy wizytowałeś już nowy lokal? Polecasz?

Dopiero w przyszły weekend się wybiorę i zdam relację. A z tego co widziałem przez okno, to wydaje się przyjemne miejsce.

Byłem w zeszłą sobotę. Akurat był koncert. Frekwencja ponad 100%, ludzie w różnym wieku, młodzi i starsi. Piwo od 7 zł. Sala nowocześnie urządzona i dosyć przestronna. Jak na razie spoko, zobaczymy jak się dalej rozkręci.

Panowie, dzięki za ten wątek. Przypomnieliscie mi stare dobre czasy: Tutti Frutti z barmanem Czarkiem i cappuccino na trzech, Mirasa i pewien pamiętny dzień kobiet, moją 18tke w Cafe Rene… echhh… a tu czwarty krzyżyk na karku i siwe włosy na skroniach… a dla wtajemniczonych była jeszcze "Bardacha" na jedynce.

Co to była Bardacha? A pamięta Pani może w jakich latach działały wyżej wymienione knajpy? Albo jak się nazywał lokal w obecnym budynku biedronki na Karwinach I.

Czas mojej bytności w Tutti i Cafe Rene to wczesne lata 90-te. Nieraz natomiat to druga połowa lat 90-tych. W kwestii Bardachy to jeśli Pan nie kojarzy, to znaczy, że nie był Pan jej bywalcem… (napisalam, że było to miejsce dla wtajemniczonych…

Nieraz zamiast Nieraz… cholerny słownik…

Miras… znaczy

W związku z chwilowym załamaniem pogody odświeżam temat: gdzie można aktualnie skoczyć na piwko w niepowtarzalnej atmosferze?

Po staremu - Orlik, U Sąsiadów, Jazz Pizza

Znalazłem ciekawy artykuł na interesujący nas temat

https://kacewie.blogspot.com/2018/01/gastronomia-wielkiego-kacka.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtuniu,
Odświeżam temat, jak wygląda aktualna sytuacja barowa? Mam smaka na małe piwko...

Jazz po remoncie, choć za wiele się nie zmieniło. Za to całkowitą metamorfozę przeszło Tino, na dniach mają ponoć dostać koncesję na alkohol. U Sąsiadów ostatnio mnie denerwują, brakuje normalnego piwa, a w zamian jakieś babskie piwka za parenaście złotych za butelkę i do tego nowy barman ubrany w strój budowlańca zwracający się do ludzi na "ty".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super artykuł. Dzięki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tino już ma w ofercie piwo i wino. U sąsiadów na dniach ma pojawić się tarcza do rzutek, czyli darts

Fubu, a opisałbys może dawny lokal Skarpa na Wielkopolskiej (Mały Kack)? Do kiedy to działało?

Inne tematy z forum Wielki Kack

Dynamika (3 odpowiedzi)

Osiedle jest bardzo źle zarządzane. Dynamika chwali się ilością obsługiwanych nieruchomości ,...

Foresteria (11 odpowiedzi)

Foresteria powstaje przy ulicy Bieszczadzkiej w Gdyni, w prężnie rozwijającej się dzielnicy...

Znacie może dewelopera Semeko z Gdyni? (7 odpowiedzi)

Znacie może dewelopera Semeko z Gdyni? Myślę o kupnie mieszkania w Morska Park w Gdyni, który...

do góry