Widok

Młoda Morena

Młoda Morena Morena Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w dobrze skomunikowanej z całym Trójmiastem lokalizacji, a jednocześnie w zacisznym zakątku Moreny. Niedaleko od inwestycji znajdzie się przystanek PKM. W pobliżu znajdują się szkoły, przedszkola i żłobki oraz sieć sklepów, punktów usługowych i gastronomicznych.

Architektura Młodej Moreny została tak zaplanowana, aby współgrać mogła z malowniczymi pagórkami porośniętymi ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Avi:
> te bloki po prostu nie będą wystawać z dziury, w której są budowane ;-).

Blokowi nr 3 będą wystawały z dziury 1 lub 2 piętra, zależy jak liczyć dziurę. Od wiosny do jesieni zieleń przesłoni szczelnie paskudę, ale w zimie będzie chyba trochę przeświecać przez gałęzie drzew, jeszcze niewyciętych przez Dekpol S.A. Dokładniej możesz to sobie sprawdzić na przekroju
https://inf.ug.edu.pl/~stefan/Blokowisko_w_dolince/Artykuly/Przekroj_i_rzut/

Ja się obawiam, że las na zachód od budowanego slamsu jest zagrożony, bo jego mieszkańcy rychło zaczną domagać się jego wycięcia, jako że całkowicie odbiera im słońce. Jak mi wtedy pokażą swoje blade dzieci, cierpiące na krzywicę, to nawet ja nogę stracić pewność siebie, że las należy chronić...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

masakra

Jest to ostatnie miejsce na stawianie osiedla .Kto na to zezwolił !!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

I na czym stanęło?

Będą to budować czy nie? Na czym stanęło?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

deweloper zadba

No na pewno zadba ha ha,tak jak zadbał na osiedlu słonecznym, budynki przeszły odbiór budowlany bez wentylacji w mieszkaniach.
Do dziś ciągły problem tych mieszkań-masakra.....
pozdrawiam właścicieli Dekpolu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dać spokój z tą inwestycją!

Nie w tym miejscu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kupiłem

Sprzedaż w najlepsze idzie ;] Właśnie kupiłem, mam nadzieje że na co dzień sąsiedzi z górki będą życzliwsi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13
Jak już wybudują i się wprowadzicie to pewnie się z czasem naród uspokoi, póki co strasznie szumi bo mieszkańcy mają poczucie straty swojej własności w związku z budową Młodej Moreny :-///
Ja odpuściłem to miejsce z uwagi na słaby dojazd ale z czasem pewnie i to się tam poprawi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Poczytajcie o "społeczniku" ;, wcześniejszym właścicielu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zainteresowany

Dekpol zobowiązany jest to wybudowania nowej drogi, chodników i latarni. Warunek postawiony przez UM Gdańsk. A że na uboczu to fakt. Rozumiałbym gdyby budowali pod oknami, a tu prawie kilometr.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
A ja na szczęście poczytałam komentarze i kilka razy wybrałam się na miejsce przyszłego osiedla.
Niestety, wszystko co pisali ostrzegający przed kupnem tam mieszkania jest prawdą. Mam świadomość, że wiele komentarzy jest od mieszkańców bloków na górze, chcących uratować swoją oazę zieleni, nie zmienia to jednak faktu, że jest to wilgotna dziura :(
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyżby budowa megapieczarkarni upadła?

Od kilku miesięcy budowa stoi, zniknęły też reklamy inwestycji. Ktoś wie co się dzieje? Dekpol nie znalazł chętnych na nory czy nie uzyskał jakichś pozwoleń? Czy odgrodzą teren, zasypią dziurę, zasadzą coś w miejsce wyciętych drzew?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nora

Znaleźli chętnych. Zmiana projektu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ubezpieczcie mieszkania

Nie raz zostawało zalane to miejsce gdy mocniej padało dziwie się ze projektanci nie wzięli tego pod uwagę ja bym się bała na miejscu innych sama pamiętam ze były takie momenty gdy było więcej śniegu lub mocno padał deszcz ze zalewalo to miejsce radzę wam dobrze ubezpieczyć mieszkania
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Budowa

Czy budowa ruszyła?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
owszem, ruszyła. Już nawet chyba ze 2 piętra w górę stoją
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy to dobre miejsce na zakup mieszkania?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nigdy bym w takiej norze mieszkania nie kupiła. Dodam, że 5 lat temu kupiłam mieszkanie na ul. Czecha. Jestem bardzo zadowolona. Mieszkanie jest słoneczne, suche i bardzo ciepłe. Rozważałam tam, zakup mieszkania dla syna. Jednak, po przeczytaniu komentarzy zrezygnowaliśmy. Syn niedawno kupił pięknie mieszkanie w innym miejscu na Morenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nigdy nie kupiłabym w takim obniżeniu. Wilgoć pewna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja kupilem i jestem bardzo zadowolony, przynajmniej nie bede widzial balkonu sasiada codzienie ranno jak bede jadl sniadanie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
wzgorze 10 metrow ponad dachami nowych domow...to juz wystarczy,zeby zdyskwalifikowac twoja wypowiedz.Nie wiesz o czym piszesz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3