Widok

Młode Pary 2012 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, Dj Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao => Ania i Michał, restauracja Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A
8 czerwca - Jazzowa Panienka
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 => Ola i Bartek, restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 => Patrycja i Wiesio-zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec - ania i grzesiek => hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa
25 sierpnia - Marzena i PAweł
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
osobiście obstawiam za lampionami szczęścia - sama będę je miała na swoim weselu ;) co do fajerwerek, mi się kojarzą tylko z jedną datą, poza tym wydaję mi się, że będzie przy tym dużo zachodu :) ale tak naprawdę to Ty znasz swoich Gości i wiesz, co Ich może miło zaskoczyć, ja stawiam raczej na oryginalność!! Wiem, że nikt się tego u mnie nie spodziewa... ;)
no niby cisza, ale w głowie ciągle coś siedzi - a to jakie dekoracje sali wybrac, jaki kolor przewodni, a co z samochodem, itd :) czasami miewam mysli, ze powoli mam dość tych przygotowan :/ to naprawde stresujące. Zazdroszczę ludziom, którzy sie nie przejmują za bardzo, bo mi co kilka nocy śnią się koszmary w związku z moim slubem (ostatnio śniło mi sie ze poszlam w traperach do ołtarza, a moj narzeczony przebieral sie w garnitur dopiero w kosciele) :)

a mam do Was dziewczyny pytanie:
Lampiony szczescia czy mały pokaz fajerwerkow (ale nie jakiś super ekstra tylko raczej skromny)??? co będzie milsze dla gości, jak myslicie?
Witam,

Już wróciłam z drugiego obozu i teraz będę regularnie do Was zaglądać ;) nie było mnie aż 10 dni a tutaj u Was straszna ciiiisza... Zwalam to na czas urlopów ;) Ja jestem mega szczęśliwa - mam aż cały miesiąc urlopu!! :) ale się pobyczę teraz ;D

Co do Twojego pytania Paulen - niedawno podobny miałam problem co Ty, bo już w środę idziemy do Księdza zaklepać termin :) ale ustaliliśmy między sobą, że teraz Księdzu damy w kopercie tylko 50 zł a przy podpisaniu protokołu, lub nawet w dniu ślubu damy ze 300 zł :)
Uważam to za całkiem rozsądne wyjście :D

A jak tam u Was z załatwianiem spraw weselnych - cisza przed burzą? :)
ja już mam fotografa- jpj-media, bardzo sympatyczni ludzie :) opinie są o nich dobre więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :) Teraz zaczynam poszukiwania kamerzysty, polecacie jakiegoś? I jeszcze jedno pytanie: kiedy się daje pieniądze księdzu? przy zaklepaniu terminu, czy jakoś później?
pozdrawiam :)
ale u nas cisza :-)
999zł to i tak moim zdaniem duzo za to, że ta osoba TYLKO Ci podaje pomysly i pomaga wszystko rezerwowac :) ja w sumie po wyborze sali, kosciola, sukni, fotografa, dj'a, makijazystki, po obejrzeniu miliona stron www na temat dekoracji, kolorow i innych takich tez moge doradzac i to nawet za darmo :) no oczywiscie zartuje - sa tacy co nie maja czasu moze o takich rzeczach mysle, to taka osoba sie przydaje

ale jak kogos nie stac lub nie chce skorzystac z takich usług to jestesmy my - wierne forumki sluzące dobra radą i mnostwem pomysłow :)
http://www.mydeal.pl/trojmiasto/
czesc Dziewczyny,
też melduję się w wątku Panien Młodych 2012 :)
w końcu termin ustalony - 11.08.2012 i miejsce - Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie :)
na razie reszta spraw do załatwienia w sferze poszukiwań ;))
Witam moje miłe Panie,

byliśmy z narzeczonym wczoraj w Stegnie (w miejscowości gdzie odbędzie się nasze wesele), poszliśmy do kościoła aby podpytać kiedy możemy się zjawić w celu uzgodnienia terminu

masakra

ksiądz powiedział nam, że jeśli chodzi o okres wakacyjny (07 07 2012) to nie ma opcji wesela, bo w ich kościele w każdą sobotę wakacji odbywa się koncert, od 14 mają próby, o 16 zaczynają, a o 18 jest wieczorna msza święta (niedzielna), no i że za dwa miesiące zmienia się tam proboszcz ;/
no i schody
leci szybko do naszego będzie rok 4 sierpnia już niedługo :)
wczoraj doszło do mnie jak ten czas szybko leci, naprawdę szok, wczoraj był 7 lipca (dokładnie rok do naszego ślubu) SZOK :)
http://www.malarstwo.britain.com.pl - teraz mam nadzieję, że będzie dobrze się otwierało ;)
niechce się otwożyc ta stronka:(
Ta osoba jest od Nas z forum Becia35, jestem wniebowzięta talentem tej Pani ;)

a oto Jej strona: http://malarstwo.britain.com.pl/Dekoracje-ślubne-sal-weselnych-GALERIA.php?currDir=.&startFrom=0
a kogo bierzesz do dekoracji sali?
Hej Dziewczynki,

nie było mnie tak długo na forum a tu tyyyle się dzieję i już tyle macie załatwione... Ja to w ogóle nie mam czasu kiedy pisać/ dzwonić po wizażystkach/ fryzjerkach - może dziś zadzwonie do P. Oli Czerwińskiej, bo słyszałam o Niej same dobre opinie, i jedyne co dziś zrobimy to przelejemy zaliczkę na dekorację sali, chociaż to już bym chciała mieć z głowy ;D

Wczoraj wróciłam ze swojego pierwszego obozu, dzisiaj odpoczynek i jutro srruuu na drugi, a jestem padnięta, że hej :( ale cóż taka praca :)

Co do reszty załatwiania, zaraz po moim powrocie biorę się ostro do roboty tzn. muszę wpłacić zaliczkę za salę na poprawiny, Kościół i pojechać do Malborka obejrzeć suknię ślubną ;) Już się doczekać nie mogę :)

A co tam u Was Kochane?
Pogoda tego lata mnie dobija :(
CZeśc LUCY!! Dzięki za odpowiedz to mie teraz wystraszyłaś ale nic ide w grudniu na prubny jak będzie tak jak mówiłaś zawsze moge zrezygnoewać prawda rozmawiałam z ta panią trzy razy to moge stwierdzić ze po drugiej rozmowie odechciało mi się żeby ta pani robiła mi makijaż wydawało mi się jakby niechciała zemną rozmawiać ale pomyślałam może miała kobieta ciężki dzień każdemu sie zdaża i trzeci raz jak rozmawiałam było ok była miła , zobaczymy jak będzie żle to będe szukac innej mam nadzieje że mi kogoś polecicie >!!!pozdrawiam
Hej Dziewczyny:)

Magduś - cieszę się, że moja opinia o Ani S. może byc Ci przydatna :)

Tigres - tak, miałam na myśli Elenę Stoszek... na początku BARDZO żałowałam, że mnie nie pomaluje, ale potem pojawiły się na forum 2 opinie niezbyt Elenie przychylne i jestem w stanie to uwierzyc, tym bardziej, że jeszcze wcześniej jedna z osób, z której "usług ślubnych" będę korzystac (nie napiszę kto to z wiadomego powodu) napisała mi, że Elena jest "mało sympatyczna"... oczywiście nie o "sympatycznosc" tu chodzi, ale po prostu pokryło się to z późniejszymi opiniami, które przeczytałam na forum (np. że Elena jest zarozumiała, niechętnie przyjmuje krytykę, że robi make-up mechanicznie, nie podchodzi indywidualnie ani "z sercem" - generalnie dla niej to widoczna rutyna, a bardziej stara się i przykłada do jakichś make-up'ów artystycznych, gdzie może bardziej "poszalec"). oczywiście wybór należy do Ciebie, ale ja po prostu już nie żałuję, że Elena przyjmuje tylko w Orłowie ;)

Madzik - piszesz o salach, które mnie też się podobały/ją, ALE:
Soprano - na zdjęciach w necie wygląda super, ale jak pojechaliśmy na miejsce, to nawet nie wchodziliśmy do środka, bo lokalizacja była dla nas straszna - pomiędzy falowcami na Przymorzu, a więc na totalnym blokowisku (dla porównania: teraz mamy salę nad samym jeziorem, więc położenie niebo a ziemia).
Lukullus - wystrój na fotach w necie nie podobał mi się i dlatego nie braliśmy go pod uwagę przy ostatecznych poszukiwaniach i wyborze sali, ale potem oglądałam zdjęcia z wesela kumpeli i zaciekawiło mnie, w jakiej to BARDZO fajnej sali miała weselicho iii...okazało się, że w Lukullusie :DD inna kumpela mówiła, że jakby miała robic to też tylko tam, czyli ogólnie ma raczej dobrą opinię :))
Gooding - wczoraj znajomy założył tu wątek ("Gooding czy Harnaś?") i pojawiły się niezbyt dobre opinie o Goodingu... jestem zdziwiona, bo wcześniej czytałam raczej pozytywy, a poza tym sala BARDZO ładna i położenie w lesie, czyli coś, co z moim R. lubimy lubimy :))
Zaścianek - gdyby nie nasz Adler, to robilibyśmy wesele w Zaścianku:) niestety zniechęcił mnie brak odpowiedzi na moje maile :-/

Jusstyss - tak tak tak, podobno (99,9% opinii) w Matemblewie są rewelacyjne nauki weekendowe (czyli expresowo i do tego ponoc naprawdę miło) i chodzilibyśmy na nie, gdyby nie to, że mieszkamy w Niemczech i nauki zrobiliśmy tutaj w maju. a Matemblewo w ogóle jest fajne pod każdym względem - ja mam tam akurat ślub i też bardzo sobie chwalę (chwalimy), mimo że to nie nasza parafia ;)

Co do poradnictwa, to już tutaj chyba Wam polecałam panią Ewę z parafii na Orunii, która robi jedno niecałe 3-godzinne spotkanie i "po kłopocie" (100zł) :DD

Nauki ani poradnictwo nie mają daty ważności, więc róbcie kiedy macie ochotę:) Pozdrawiam :))
to nauki tak wczesnie sie robi? mi ksiadz kazał w grudniu dopiero przyjsc i wtedy nam wszytsko powie co i gdzie (a slub mamy w maju)
Magda w Lukulusie wesele mieli nasi znajomi, państwo Gawrońscy :) jak chcesz moge się dowiedzieć szczegółów? chyba, że sama gdzieś ich spotkasz? :) oni ślub brali chyba 2 lata temu jeśli dobrze pamietam...
Chyba musze w końcu pójść zaklepać ten kościół i załatwić też nauki.
Słyszałam, że fajne nauki są w Matemblewie...

Inne tematy z forum Sport

Motywacja w sportach górskich (17 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

do góry