Widok

Młode Pary 2012 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, Dj Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao => Ania i Michał, restauracja Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A
8 czerwca - Jazzowa Panienka
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 => Ola i Bartek, restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 => Patrycja i Wiesio-zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec - ania i grzesiek => hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa
25 sierpnia - Marzena i PAweł
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
21 kwietnia - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => Villa Paladium w Oliwie
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
hej Lucy mam pytanie wspomniałaś co nieco w swoim poście o pani Elenie z orłowa czy mowa o Elenie Stoszek ? bo jak tak to ta pani będzie robić mi makijaż znalezłam ją przez internet i wydaje mi sie kompetentną osobą której można zaufać i mam nadzieje że będzie jak napisałaś ja będe miała robiony próbny makijaż w grudniu więć będe mogła coś napisać mam nadzieje że pozytywnie:) pozdrawiam:)
Witam was dziewczęta ja jeszcze odnośnie obrączek znalezliśmy obrączki które podobają nam sie z apartu i lisiewski ale to nieznaczy że bedziemy u nich klientami , rozmawiałam z jednym jubilerem w gdańsku i może nam zrobić takie obrączki za połowe ceny :) więc sie ciesze .
pozdrawiam:)
Lucy jesteś kochana ;) bardzo mi pomogłaś
Ja bym też chciała tylko ten finalny w dniu ślubu dlatego szukam pani naprawde godnej polecenia i tak jak ty napisałaś perfekcyjnej
Próbną to napewno chcę fryzurkę bo wiadomo trzeba popróbować w której najlepiej czy kok czy rozpuszczone i też chce postawić na O. Czerwińską bardzo mi sie spodobała fryzurka Milki :) A z makijażemuważam iż będzie widzać efekt z włoskami zrobionymi i w sukience hehe. Pozdrówka
Dziewczyny Wy już się zastanawiacie nad wizażystką? To tak szybko trzeba? Ja o tym nie myślałam jeszcze ale z drugiej strony nie wiem kiedy się za to zabrać. Podobnie z fryzjerką. Ile wcześniej chcecie to wszystko załatwiać?
acha, nie wiem, czy tam napisałam jasno, ale chyba nie, że prawdopodobnie nie robię u Ani makijażu próbnego, tylko już sam "finalny", czyli ten w Dniu Ślubu :)
czesc Dziewczynki, tu Lucy - pamiętacie mnie jeszcze? ;)
wchodzę sobie do Was całkiem często, ale jakoś tak nie odzywałam się, bo jednak nie jestem PM 2012, a 11, więc nie czułam się do końca upoważniona ;)
a dziś "tak tylko" chciałam napisac, że:
podłączam się do opinii, że kupowanie obrączek w Aparcie, Kurku i "innych takich" jest WEDŁUG MNIE (żeby nie było że tak musi byc, bo to oczywiście tylko moje zdanie) jest jednym wielkim przepłacaniem i - sorry jeśli kogoś urażę - snobizmem.
tam się płaci za markę i prestiż, a niekoniecznie za jakośc. my będziemy kupowac obrączki za miesiąc (bo akurat 2tyg będziemy w Polsce,więc liczę na to, że pierwszego dnia pobytu zamówimy, a ostatniego - odbierzemy) u Pana Czarkowskiego we Wrzeszczu, który cieszy się bardzo bardzo dobrymi opiniami oraz cenami.
chcemy obrączki klasyczne, bez "udziwnień" typu brylanciki itp. ponieważ z "oczkiem" wystarczy mi pierścionek zaręczynowy, a obrączka dla mnie musi byc prosta i...jednakowa jak u Męża :))
podoba mi się pomysł z przerabianiem na obrączki złota, które ma dla kogoś jakąś symboliczną wartośc, dlatego zdecydowałam się przerobic pierścionek, który dostałam od mojej kochanej ś.p. Babci, a i tak go nie noszę, bo ma ogromny, specyficzny kamień ;)
w tym przypadku obrączka będzie dla mnie jeszcze bardziej wyjątkowa :D
w ogóle jestem zaskoczona, że myślicie o obrączkach już ok. rok przed ślubem. ja gdybym mogła, to kupiłabym miesiąc przed, ale będę miała 3 m-ce wcześniej ;) mam nadzieję, że do października nie zmienią nam się ani upodobania w sensie wyglądu, ani obwody paców ;)
poza tym mam wrażenie, że jak coś leży zbyt długo, to jest później "przeleżałe" i zakurzone (dosłownie i w przenośni ;) ).

ja nawet sukni nie mam jeszcze, ale to z innych powodów..., i też za miesiąc będę WALCZYC dzielnie w salonach sukien ślubnych :) ale dzwoniłam do kilku i Panie mówią, że coś się znajdzie lub SIĘ sprowadzi, więc paniki nie ma :)

Magduś - pytałaś kogoś o wizażystkę i "dlaczego TA"...
dłuuugo miałam ten sam dylemat, najbardziej między paniami: Elena-Beata Fryz-Magda Purchla-Ania Szymczak "Larte"...
jeśli pozwolisz ;) , to ja polecę Ci moją - Anię Stykałę. jest tu na forum znana, lubiana i ceniona. nie jest najtańsza, ale dla mnie makijaż jest baaardzo ważny (tzn. w dniu ślubu) i musi byc perfekcyjny, a Ania słynie właśnie z perfekcji, świetnych kosmetyków i świetnych pomysłów (a ja - właśnie z racji kosztów - będę miała chyba tylko finalny i Ania już mi napisała, że w tej sytuacji po prostu będę musiała zaufac Jej w 100%, bo Ona zrobi go wyłącznie według WŁASNEJ wizji, więc zależy mi, żeby była to osoba kreatywna, o dobrym smaku i guście, a zauważyłam już, że nie każda wizażystka go ma....). poza tym w cenie jest "korekta pana młodego", dojazd do klientki (a to też ważne, że w ogóle dojeżdża, bp np. Elena maluje przepięknie, ale trzeba jechac do niej do Orłowa (ja jestem z Gdańska), jeśli w domu nie ma do pomalowania minimum 3-ech pań :-/ ).
zrezygnowałam z M.Mosińskiej, bo doszły mnie słuchy, że maluje delikatnie (za bardzo) i niezbyt trwale :-/
zrezygnowałam też z fryzjera Damiana, o którym tu pisałam, bo jednak bardziej "obyta" we fryzurach ślubnych jest Ola Czerwińska (też znana na forum i bardzo polecana), i Jej wolę powierzyc moje włosy w dniu ślubu :)

już nie będę Was zanudzac, co jeszcze mam załatwione, ale powiem Wam tylko tyle, że dla mnie czas wcale tak nie pędzi, do października wydaje mi się jeszcze "kupa czasu" (od zmiany daty minęły DOPIERO ok. 2 m-ce, a wydaje mi się dużo dłużej) i...im bliżej ślubu - tym jakoś większy dystans, ja nawet myślę bardziej o podroży poślubnej, niż o ślubie i weselu ;))

no to trzymajcie się ciepło i do następnego postu ;DD
anetQs - napisalam na priv :)
co do rysowania sie obrączek..nieuniknione zjawisko ;)
z pierścionkiem obok czy bez :)

jak u mnie postępują przygotowania?
wciąż szukam pani która mnie umaluje..i zrobi paznokcie...
do tego zaczynam rozglądać sie za kwiaciarnia w której zamówię bukiecik ...tak mi sie podobają bukiety z cantedeskii :) ( tak to sie pisze?)
ale nie wiem jak by wyglądały w polaczeniu z rozami? ...
...trudna to chwila w życiu kiedy trzeba zamknąć taki rozdział codzienności , który kiedyś dodawał skrzydeł...zamknąć..i mieć odwagę otworzyć następny ......moje skrzydła urosły na nowo :)) są wielkie! silne! i otulają je TE jeszcze większe i silniejsze..
_olinka_ a mogłabyś mi napisać (nawet na priv) jakie są koszty makijażu u A.Olejnik? ślubnego i próbnego
dzięki;)
Witam was dziewczęta trochę mnie tu nie było i się zastanawiam kiedy na Salony Sukien Ślubnych się wybrać na razie czasu brak ,ale może za 2 miesiące .....
Panią Anię Olejnik :) W sumie to polecił mi ją jej mąż, a nasz fotograf, poczytałam troszke na forum, napisałam do Pani Ani, ona odpisywala cierpliwie na wszytskie moje pytania i jakoś się zdecydowałam wstepnie :) 11 lipca najprawdopodobniej bede po probnym makijazu to napisze jak wrazenia :) wtedy podejme ostateczna decyzje, ale nie wydaje mi sie bym zmienila zdanie (chyba, że się bardzo zawiode, ale mam dobre przeczucie). Moze nie jest bardzo tanio, ale dojeżdża do mnie do domu w dniu slubu co dla mnie jest ogromna zaletą, no i z tego co mi pisała to korzysta z fajnych kosmetyków, nawet niektóre z nich pokładały się z moimi wymaganiami (mimo ze sie nie znam totalnie, ale pare osob mi co nieco podpowiedziało), wiec powinien byc bardzo trwaly makijaz :)
olinka a pochwal się którą wizażystę wybrałaś co spowodowało że akurat ta pani hm...
bo ja tak wstępnie przeglądam różne make up wizażystek ale nie jestem zdecydowana...
A tego bym nie wzięła pod uwagę - słuszne spostrzeżenie :)

No a jak Wasze postępy w przygotowaniach? Mi udało się załatwić już fotografa, dj'a i wizażystkę :) Tak naprawdę pozostały mi tylko dekoracje :) Jak dobrze mieć to za sobą ufff :) myślałam, że będzie gorzej. Ale gdyby nie Wy to nie miałabym takiej motywacji by wszystko ogarnąć - dlatego lubię to forum - dzięki Wam mam to juz z glowy, bo na poczatku bylam przerazona, ze tak duzo osób ma juz wszytsko załatwione, a ja tylko kościol i sale ale teraz się wyrównało :)
moja siostra nosiła obrączkę wraz z pierścionkiem... i bardzo tego żałuje, strasznie jej się obrączka porysowała, w końcu te dwa pierścionki się o siebie ocierają, poszła z nią do jubilera, on ładnie obrączkę wypolerował tylko z tego powodu, że była bez jakichkolwiek zdobień i zalecił jej aby tak więcej nie nosiła biżuterii.
tez uważam ze nie ma co przepłacać za obrączkę "firmowa" ;)
robione są równie piękne i te wymarzone...

a nosić będę razem z pierścionkiem zaręczynowym
...trudna to chwila w życiu kiedy trzeba zamknąć taki rozdział codzienności , który kiedyś dodawał skrzydeł...zamknąć..i mieć odwagę otworzyć następny ......moje skrzydła urosły na nowo :)) są wielkie! silne! i otulają je TE jeszcze większe i silniejsze..
No właśnie z tym powiekszaniem problem, bo szczerze powiem, że wsród moich ciotek i rodziców itd nie znam osoby, która by z czasem nie musiała powiększać obrączki. Dlatego my się zdecydujemy z narzeczonym na jakieś tradycyjne i też nie chcemy z sieciówki z prostej przyczyny - po co przepłacać :)

A będziecie nosić obrączkę razem z pierscionkiem zareczynowym na jednym palcu, czy pierścionek przekładacie na drugą rękę?
mieszanych kolorystycznie tez nie
Ja jeszcze niewiem gdzie kupie obrączki czy dam wzur i pujde do innego jubilera niż sieć Apart Kruk itd. apropo nich piszecie że tam drogo owszem jak wszędzie w znanych markach czy to ciuchy i wogule za marke się płaci tak było jest i będzie niestety:(
apropo obrączek z diamętami czy cyrkoniam też słyszałam że niemożna ich powiększyć w razie potrzeby :(
Niema za co nic wielkiego :) mimo że sie nieznamy ciesze sie że udało Ci się załatwic kłopotliwy dla ciebie problem:)

Inne tematy z forum Sport

Motywacja w sportach górskich (17 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

do góry