Widok

Młode Pary 2013 (część 12)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,
25.05. ~Weronika,

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej)
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: parafia św.Józefa w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio,
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07.13 ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris;
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub :kościoł św. Jerzego w Sopocie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHNprodukt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

STYCZEŃ
12.01. ~ KiD - Ślub: Kościół - św Barbary Gdańsk, wesele- restauracja Ołowianka, Dj- Maciek Ostanówko, fotograf-Marcin Gadomski, Auto-americanoldcars, kwiaty i wszystkie dekoracje-Glorioza, koordynacja-Wytwórnia Ślubów Aga Kudela,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga_Kr- dobrze widzę, że ślub masz za 8 miesięcy a próbną chcesz za 3 tyg? Wszędzie słyszę, że próbną fryzurę trzeba robić możliwie blisko ślubu, bo włosy rosną, zmienia się ich struktura i gęstość.. Jeśli masz jakąś imprezę na którą chciałaś iść w tej fryzurze, to też chyba się nie da za bardzo bo na próbną jakoś mniej produktów się daje dlatego jest tańsza no i tak się nie będzie trzymała. Jeśli natomiast przyjeżdżasz z za granicy, to lepiej zrób tą próbną tydzień przed ślubem jak już będziesz na miejscu zamiast 7 miesięcy przed.
Ja jestem bardzo zadowolona z Fryzjerni na starym Chełmie w Gdańsku
Dziewczyny, mam pytanko, bo wszędzie piszemy o sukni, butach, fryzurze, makijażu, a co robicie z dłońmi i paznokciami? Zabiegi na dłonie, french, hybrydowy? Dłonie przecież też będą w punkcie uwagi :) Macie jakiś sprawdzony salon na manicure?
Nigdy nie robiłam hybrydowego, ale koleżanki chwalą, że super sprawa na krótką metę (na dłużej niszczy płytkę przy zmywaniu) Trzyma się do 2 tygodni. Nie zdecydowałam się jeszcze czy zwykły manicure czy hybrydowy, a co do koloru to na pewno nie chcę frencha, będę mieć albo czerwone pazury albo w jakimś kremowym kolorze. Nie chcę przesadzić z ilością czerwonych dodatków dlatego nie zdecydowałam jeszcze.

Martwi mnie sprawa dłoni mojego chłopa.. Strasznie ma je zniszczone skubaniem skórek i obgryzaniem... Mówię wam masakra- dorosły facet, a nie panuje nad tymi głupimi odruchami. Koszmar. Straszę go, że wyślę go do manicurzystki przed ślubem jak nie przestanie, ale jak grochem o ścianę. Już nie wiem co mam robić :(
Lucy86, a to dobre, faktycznie, ten temat pominęłyśmy, ale z nas gapy!

Jak dobrze że o tym pomyślałaś. Moje zdanie na temat paznokci: Sama swoje zawsze maluje, w życiu nie byłam na manicure, 2 razy w życiu robiłam żele, i nigdy więcej szponów! O ile moje paznokcie będą w dobrej kondycji, to zamierzam iśc tylko na manicure i to wszystko. Jeszcze nie wiem czy french, czy coś w kolorach głębszego różu, może srebra.. zobaczymy, w każdym razie, metody przedłużania to będzi eostateczność jeśli moje paznokcie zrobią psikusa, nie będą chciały rosnąć, albo będą łamliwe.

Indygo, co do dłoni Pana Młodego, mój już został uprzedzony że ma się wybrać przed ślubem na manicure, i zgodził się bez problemów :), nie skubie, tragedii większej nie ma, ale wiadomo jak mężczyźni dbają o dłonie i paznokcie.

Tysia, my z sokami tak samo planujemy, pomarańcz chcemy z kauflandu, a jabłko z biedronki.

Linea, myśly kupowali pepsi w tesco - była promocja, ważna do serpnia więc akurat dla nas, a Wy macie szybciej więc, radzę gazetki przeglądać :).
Ja też myślę o zwykłym malowaniu, delikatnym, jasnym lakierem, ewentualnie french. Ja mam problem z suchymi dłońmi, całe dnie w pracy w papierach i dłonie takie szorstkie :( Mój P nie obgryza paznokci, ani skórek, ale za to ma strasznie szorstkie i poranione ręce od pracy :(
Ja myślałam o manicurze hybrydowym - wolałabym jednak nie robić frencha tylko pomalowac na jakiś mleczno kremowy kolor lub zaszaleć i zrobić np.kolor malinowy lub jakiś amarant. Mam nadzieję,że może paznokcie będą w dobrej formie i hybrydowy się uda,jeśli nie to będzie trzeba jakoś je przedłużyć :-)
ja właśnie robiłam sobie hybrydowy na sylwestra i jest super! długo się trzyma i wygląda bardziej naturalnie niż te żele, akryle itd. zresztą nie podobają mi się za bardzo te wynalazki..ale nie wiem czy french sobie robić. w sumie ładnie, świeżo wygląda ale może spróbuję jakiś jednolity pastelowy kolor ze wzorkiem? nie wiem jeszcze. ale hybrydę polecam! zwłaszcza że prawie zawsze coś mi się niedługo po malowaniu paznokci z nimi dzieje, to tu akurat będę się czuć że tak powiem bezpieczna;)

Tysia, orientujesz się ile kosztuje teraz w biedronce to wino, którego fotkę wstawiłaś? z tego co wiem, to w naszej hurtowni jest chyba koło 10 zł za litr, to chyba dobra cena, nie?
Co do zdrowia paznokci to ja porzuciłam nadzieje, bo zawsze mi się łamały i rozdwajały po mimo, że noszę je bardzo krótkie, więc teraz już zaczęłam brać sprawdzone witaminy i stosować poleconą odżywkę. Chociaż nie zamierzam zapuszczać paznokci na ślub, nie lubię długich u siebie.

A co do chłopa to chyba bym musiała go upić, żeby dał się zaciągnąć do manicurzystki. Ale przysięgam, zrobię to jak mnie doprowadzi do ostateczności - i biorę Was tu na świadków :)
mojego też by trzeba było upić, ale rzeka wódki byłaby potrzebna, tak silną głowę ma :)

Ja się właśnie obawiam tego, że paznokcie mi się połamią tuż przed ślubem, mam krótkie, ale zawsze o coś zahaczę, itd.

Indygo, podziel się nazwą odżywki, bo ja stosowałam z Inglota na łamliwe paznokcie i nic nie dała :(
agulaaa - ja wstawiłam fotkę wina,które można dostać w netto,piotrze i pawle,kauflandzie. Bardzo podobne etykietą jest w Biedronce(jego nie piłam) i kosztuje ok 14zł, to moje natomiast w p&p jest najdroższe,zaś w netto mają najtaniej.
Jeśli w zetce jest po 10zł/l to super cena! :-)

A gdzie robiłaś hybrydowy?Ja zdecyduję się chyba na Evitę.
oo, narazie myślę o czymś takim http://torebunia.pl/16870,pazurki_na_slub ,
ale ktoo wie, do tego czasu pewnie coś innego wymyślę ;).
Dziewczyny napiszcie coś więcej o tych hurtowniach alkoholi. Ja jeszcze kompletnie nie mam pojęcia co gdzie kupić? Gdzie najlepiej się wybrać na rozeznanie??
Lucy86 ja polecam odżywkę eveline 8 w1 z czerwonym krzyżykiem. Ja używam od dawna, paznokcie są mocne i szybko rosną. Są z tej serii równiez inne.
Lucy86 ja też polecam Eveline ale SOS. Trzeba jej używać zgodnie z instrukcją i wtedy ponoć działa. Stosuję ją od 5 dni na razie, więc pewnie więcej będę mogła powiedzieć po miesiącu, jak mi te połamane odrosną.
Dziewczyny, ja przed odżywką eveline ostrzegam! Używałam tej z diamentami i trzeba używać jej BAAAARDZO ostrożnie.

U mnie po 2-4 tygodniach stosowania było super, paznokcie twarde, długie jak nigdy, nierozdwajające się (a zawsze miałam ogromny problem z rozdwajaniem). No i stosowałam tak jak zaleca producent, czyli 3 warstwy i od nowa.Wszystkim się chwaliłam, jakie mam ładne paznokcie ;)
Natomiast po około 1,5 miesiąca zauważyłam, że pod lakierem paznokcie wyglądają paskudnie. Tak jakby zaczęła z nich schodzić wierzchnia warstwa, były całe białe, takie rozwarstwiające się na całej płytce. Głupia, stwierdziłam, że jeszcze 3 dni dam odżywce szansę, ale po zmyciu po tych 3 dniach był dramat-paznokcie wyglądały okropnie. Teraz od 2 miesięcy powoli leczę swoje paznokcie olejkiem i jakąś tania naturalna odżywką bez formaldehydu. Powoli wracają do normalnego wyglądu.

Także podsumowując-myślę, że te odżywki eveline mogą być fajne, ale tylko doraźnie, nie stosujcie ich dłużej niż 3 tygodnie i jak zauważycie jakiekolwiek negatywne efekty, to odstawcie od razu.

Ale się rozpisałam ;) Ale to tylko dlatego, żebyście uniknęły mojego błędu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Takaona - dzięki za info, na razie nie trafiłam na takie opinie o tej odżywce, ale na pewno będę zwracać uwagę na płytkę paznokcia, skoro ostrzegasz.
Też używałam tą odżywkę i miałam piękne paznokcie, teraz przestałam i znowu się łamią...więc chyba muszę do niej wrócić. Ja używałam tą białą (wiem, że jeszcze jest różowa) i na szczęście nic się nie działo :)
Na ślub na pewno będę robiła żele, bo mi się podobają. Nie wiem tylko czy french czy po prostu pomaluję na jakiś fajny odcień szarości ;)
dawno mnie tu nie bylo...jejku ale tu pędzicie z tematami :) fajnie to taka skarbnica widzy i rad :)
nareszcie!
mam juz wybraną i zamowioną suknię :D kupilam w Gdyni w sklepie Ferage niestety nie mogę Wam pokazac bo w necie jej nie ma a kabla od tel do kompa nie mam :/.... szkoda moze doradzilybyscie mi fryzure i wiazanke.
w sobote ruszam na poszukiwania butow jesli w sklepach nic nie znajde do zamowie w longorii na wymiar (mam problem z butami gdyz czasem rozmiar 35 jest na mnie za duzy jesli jest na bardzo wysokim obcasie) - jest tam fajna opcja ze pozniej moga ci przefarbowac buty na inny kolor.

niestety z pozostalymi sprawami musze czekac az Krzyś wróci (czyli jakies 3 tyg) i wtedy ruszamy ostro.. gajer u krawca, formalnosci, nauki, obraczki, % , napoje ,ciasta, zaproszenia ... itd

.... coraz czesciej mam koszmary senne dotyczace slubu :/

odzywke eweline tez polecam :)

ktora z Was robi kolor przewodni krem z zielenia?:) jakies pomysly na wiazanke, dekoracje?
nartu22 - bardzo ladne te paznokcie! elegancko z klasa ale nie jakos pospolicie cos tam sie blyszczy ale nie jak u sroki...
masz jeszcze jakies inne pomysly?

czy ktoras ma sukienke w kremie? jesli tak to jaki kolor pokrowcow na krzesla bedziecie mialy? biel czy krem? w hotelu ggdzie robimy wesele maja tylko biale i tak sie zastanawiam czy na tle bialych obrusow i pokrowcow moja suknia nie bedzie wygladala zle :/
do góry