Widok

Młode Pary 2013 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://cudownyslub.com/index.php?s=221&did=0&l=pl - albo ten,
podobno którys jest zlikwidowany, tylko nie wiem który, ale na mapce są dosłownie obok siebie, więc nie będzie problemu ;p
ooo tak wygląda z map google image
kurcze... niech się skupie ;p. Niedaleko jest salon sukien ślubnych czekaj... myślę... Aleja grunwaldzka, jakby na przeciwko Galerii Bałtyckiej, ale kawałek dalej w stronę gdańska głównego.
Widzisz Shanti! Może jednak bukiet ostra fuksja, a nie te herbaciane klimaty ;p.

Kurcze, masz wgląd na wszystko ;D.
Nartu22 a gdzie mniej więcej we wrzeszczu ?
Shanti, nie mów że jakiś remont teraz walnęli :) może dobrze, że w tym roku, przynajmniej na przyszły nie będzie rusztowań :)
orientujesz się może jak wygląda w katedrze kwestia czerwonego dywanu i strojenia kościoła ? tzn. czy trzeba sobie zażyczyć dywan, czy zawsze na ślubach jest rozkładany?
kwestia wystroju kościoła - słyszałam, że jak kilka jest par na dany dzień można się zzurzuć na przystrojenie, choć nie liczę na to, żę 23.11.2013 ktoś jeszcze będzie chętny no i obawiam się że cały wystrój kościoła będzie na mojej głowie.
we wrzeszczu widziałam taki sklep. poza tym shanti wstawiła info dot takich sklepów. Przejrzyj forum. Zdaje się że u Panien 2012 był poruszany ten temat
Dziewczyny,
orientujecie się może gdzie w 3 city lub okolice jest sklep z papeterią ślubą?
Jest mnóstwo sklepów internetowych, jednak myślę, że chciałabym dokładnie obejrzeć, zobaczyć, dotknąć itp:)
chodzi o zaproszenia,winietki,księgę gości,pudełka na koperty itp.
W ramach przygotowań warto zerknąć,

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/mikrodermabrazja-odswiezenie-skory-przed-slubem-promocja-ogl5347773.html
Wisienka, szczerze mówiąc nie brałam pod uwagę, bo to już trochę daleko. Ale sprawdzę - dziękuję :)
Wczoraj byliśmy na dwóch ślubach i powiem Wam ,że oprawa muzyczna ślubu jest bardzo ważna. Na pierwszym ślubie ślicznie śpiewający duet a na drugim jak siostra zapiała to była masakra. Na obu ślubach PM miał krawat :-) a jeżeli chodzi o Panny Młode to obie miały suknie długie w kolorze ecru. Pierwsza moim zdaniem bardzo się skróciła - niski partner i widać, że młoda była na płaskim obcasie i niezbyt wysoka a do tego miała baaaaardzo długi welon leżący na ziemi i bardzo ją to skróciło. Druga młoda bardzo się zlała, nic ją nie wyróżniało, suknia włosy i cera - wszystko było w jednym kolorze - bukiet był kremowy z fioletem ale taki malutki, że zginął na tle sukni. Na pierwszym ślubie kolorem przeowodnim był róż a na drugim fiolet.

Odwiedziliśmy też nasz Kościół i Pani właśnie go stroiła i pięknie to wyglądało :-) ale naliczyłam ok 80 kroków do ołtarza i się przeraziłam :-) do tego co mnie zaniepokoiło to za ołtarzem cała ściana jest zasłonięta rusztowaniami i wygląda to kiepsko mam nadzieje, że wyrobią się z tym do przyszłego roku :-)
Latte Dworek Oleńka w Tuchomiu bierzecie pod uwagę? Miałam tam wesele dwa miesiące temu i mogę polecić. Jedzenia dużo i dobre, obsługa też super a do tego nad jeziorem gdzie można zrobić super sesję :) Pokoje też mają z dobrą ofertą dla gości weselnych.
Shanti, nie sprawdzałam, ale dopisuję do listy :)
Indygo - jak zobaczyłam Cegielnię w Rzucewie to się zakochałam :) Ale jednak 295 zł za osobę mnie przeraża - szczególnie, że do tego dochodzą jeszcze napoje, alkohol, ciasta, tort - kwota rośnie.
Zaz - Filipa sprawdzałam w internecie :) Ale niestety - zajęte.
Meg - a znasz jakieś ciekawe opinie?
Latte, ja mam w przyszłym roku ślub w Kas Catering :)
Jeśli szukasz czegoś w okolicach Wejherowa to polecam zdecydowanie Filip Osłonino :) Urokliwa sala z duuuużą ilością jedzenia, a do tego 300m do morza :) No i noclegi też są- bodajże na 19os. (40zł/os).
Latte, rozumiem Wasze niezłomne poszukiwania miejsca na wesele, bo sami przez to przechodziliśmy. Knajpa miała być idealna albo żadna. Kompromisy nie wchodziły w grę. Trzymam za Was kciuki i nie róbcie nic na siłę. Jak wam się nie podoba jedno miejsce to szukajcie kolejnego, w końcu znajdziecie! A Cegielnię w Rzucewie braliście pod uwagę? http://www.cegielnia-rzucewo.pl/
Też nie chciałam graweru, ewentualnie jakiś symbol... Jednako ostatnio znalazłam gdzieś obrączkę dziadka i nie wiedziałbym, że to właśnie jego gdyby nie grawer: inicjały i data ślubu (swoją drogą 45 rok).
Może jednak warto wygrawerować chociaż datę?
zastanawiam się czy w ogóle jakikolwiek grawel chcę.Jak dla mnie grawela może nie być.

Pierwotnie obrączka moja miała być z 2 brylancikami, ale zrezygnowałam z nich, ponoć problem z poszerzaniem itp. w przyszłości.

Zresztą każda kasa zaoszczędzona się przyda - zbieramy na podróż poślubną.
Marzy mi się prawdziwy miesiąc miodowy - 4 tygodnie :D
Aga_Kr - bardzo ładne obrączki, ciekawe to wcięcie

Dziewczyny a planujecie grawer na obrączkach ?

Latte - faktycznie dużo sal odwiedziliście chyba najlepsze z okolicy i wszystkie odrzuciliście nieźle :-)

A sprawdzaliście Dom Weselny Jantar w Pucku ? http://www.jantar-puck.pl/glowna.html

Witam nową parę - w poniedziałek będę zakładała nowy wątek to dopisze Was do listy :-)
dzięki dziewczyny :)

Nasze wymagania - 130 osób, najlepiej przynajmniej kilka noclegów, wolny termin ;), klimatyzacja, dobre jedzenie, duuuuży parkiet bo moja rodzina bardzo dużo tańczy, okolice Wejherowa - chociaż nie ograniczaliśmy się. Co odrzuciliśmy? trochę tego jest:

Oycowa Zagroda - Gowino
Dzikie Wino - Reda/Wejherowo
Faltom Rumia
Grinholc Rumia
Victoria Bolszewo
Rajska Góra Paradyż/ Góra Pomorska
Magnat Bojano
Maciejka Koleczkowo
Opus Wejherowo
Casilla Kębłowo
Czardasz Luzino
Dworki w: Godętowie, Bychowie, Lisewie, Prusewie, Zwartowie
Zew Morza Jastrzębia Góra
Orfeusz Kłosowo
To chyba wszystko - te sale odwiedziliśmy :)
do góry