Widok

Młode Pary 2013 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chciałam zarezerwować zespół Best na 17.08 ;(((((((((((((((((((((((
Co najdziwniejsze, mój przyszły Mąż nalega na księgę gości :), a skoro przyszła głowa rodziny mówi że ma być, to ma być ;).

Nasze zaproszenia będą raczej zabawne, więc jeśłi o Księgę chodzi to mamy dowolność. Co nam się spodoba i nie będzie kosztować milionów to się kupi ;).
Natru piękna suknia!!! Chyba też się wybiorę do tego salonu :))

Fajnie, że nowe pary się dopisują! Tylko szkoda, że nikt nie bierze ślubu we Władysławowie :(

Ja od dwóch dni też się zastanawiam nad księgą gości i na razie nie wiem czy chce ją mieć, chociaż już wymyśliłam gdzie mogłabym ją położyć!

Dziewczyny czy któraś z Was zastanawiała się nad okrągłymi stołami?
cześć dziewczyny :-) fajnie, że nasze grono się powiększa .... przy najbliższej aktualizacji dopiszę Was do listy :-)

Dziewczyny planujecie księgę gości ? Bo my tak i długo szukałam odpowiedniej .... na początku myślałam, że będzie taka jak zaproszenia winietki itd ale po pierwsze zaproszenia chcemy zrobić sami a po drugie będzie nudno jak wszystko będzie takie samo. Najważniejsze dla mnie było to, żeby księga była biała z fioletowym akcentem, skromna ale elegancka, żeby nie było za dużo tam ozdób napacianych :-) i znalazłam takie na stronie : http://www.jdstyle.pl/ Może komuś też przypadną do gustu. A może widziałyście gdzieś podobne i tańsze to dajcie znać :-)
witam:) przybywam i ja :) ślub 17.08.2013 w Bojanie, wesele w Dworze Magnata w Bojanie, zespoł Best, kamerzysta i fotograf StudioBest tez zarezerwowany. Pozostalo wybrac kolor przewodni dekoarcji, kwiaty, zaproszenia, kosmetyczke i fryzjera oraz suknie i garnitur. ale z tymi decyzjami czekam do marca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam :) CzekoladowaPralinka to bedziemy "slubowały" w tym samym dniu tylko ja godzine po Tobie :)
Wreszcie nas przybywa :).

Ale fajowo :D
witam dolaczam do was Agata slub 31.03.2013 sukni slubna zamowiona w farage jestem bardzo zadowola z tego salonu
Ja idę dzisiaj do 2 salonów w Gdyni, jutro zdam relacje! :)
Odpowiem hurtowo na pytania :).

Miło mi że mówicie że jest ok.
Shanti, jak zobaczyłam na stronie Elizabeth Passion że wyprzedaż kolekcji 2012 do -40%, to czym prędzej umówiłam się na spotkanie, właśnie po to żeby przymierzyć moją wypatrzoną sukienkę 'z rozporkiem', jednakowoż sukienka nie jest kolumnowa, tylko szyta w linii A - czyli bez sensu, jak się ją przymierzy nie wygląda tak jak na zdjęciu, i ten rozporek w ogóle ginie. No i linia A niby dla wszystkich, ale jednak dla mnie nie. Jak to powiedziała Pani w jednym z salonów, jest Pani zbyt charakterystyczna, i te ozdoby.. to za dużo szczęścia na raz.

Swoją suknię przypadkiem kupiłam w salonie Farage w Gdyni - wspominałam że wyprzedaż ze względu na to że Salon się przenosi i chcą się towaru pozbyć.
No i ważne jest to, że zanim ją przymierzyłam nie byłam nią zachwycona, wydawała mi się taka nawet przesadzona tym zdobieniem z brylancików, wydawało mi się że to jest za ogromne i wcale nie będę z takim ogromnym pasem dobrze wyglądać, ale moja sis, powiedziała 'a co Ci szkodzi?'. Więc to wszystko dzięki niej.

Przerabiać ją muszę na własną rękę, bo by się już im nie opłacało (suknia była tak tania), a nie mogłam tez dopłacić za przeróbkę, bo Pani mi powiedziała że jakby zrobiła mi tą przeróbkę to zwyczajnie by ją zwolnili. Ale znam jedną krawcową, poza tym Pani z salonu dała mi numer do koleżanki, która też będzie potrafiła się tym zająć.

Szczerze powiem że jestem meeega szczęśliwa z tego zakupu. Oszczędność takiej kasy... a jestem zakochana widząc siebie w tej sukience.

Oczywiście moja mama też mówiła 'rok wcześniej, zwariowałaś, co my z nią zrobimy?' Ale moje argumenty zwyciężyły.

Poza tym sukienkę trzeba zwęzić, więc mogę swobodnie przytyć. Hahahahahaha
Nartu22 - sukienka śliczna chociaż ten Twój pierwszy model co pokazywałaś z rozporkiem to był czad :-) ale ta też jest śliczna i do tego taka oszczędność wow ..... to ona była tak przeceniona o 3 tys zł ? to ile ta sukienka kosztowała normalnie ? a wziełaś gotową ? czy będziesz miała przeróbki i odbierzesz ją dopiero przed ślubem ? Ja też bym nie rezygnowała z trenu , w Kościele pięknie to wygląda :-)

Ciekawe czy jak przymierze taki grecki styl to się nie zakocham w tych sukienkach :-)
Dziewczyny, A jakie salony z Gdańska polecacie?
kiecka jest cacy!!! Tez bede uderzac w ten styl, takie mis ie podobaja.
I graty Naryu22 za inters !
uzywana kupiłas?
Super kiecka Nartu! Interes życia zrobiłaś oszczędzając 3tysie! Nie rezygnuj z trenu, ładniej w kościele będzie- tak romantyczne :) a potem sobie podepniesz.
image
image
a więc sukienka jest w stylu greckim, troszkę podobna do tej poniżej, tylko ma tren i zdobienie jest bogatsze.

Myślę o rezygnacji z trenu, albo jakiejś przeróbce.
Hitem są zaoszczędzone pieniądze :) :) :) ponad 3000 :)

Hej,
sukienka jest śliczna. W sobotę jadę do salonu zobaczyć jakie fasony mi pasują i przymierzę w takim razie rownież taką ze stójką, żeby zobaczyć czy będzie pasować. Jeśli możęsz prześlij mi na emaila nr telefonu - będę dzwonić w sprawie przymiarki.
Dziewczyny nie wiem czy oglądałyście program Justyny Steczkowskiej : Ach co to był za ślub! bo ja w TV nie widziałam. Teraz oglądam na Ipla i polecam bo można podpatrzeć fryzury makijaże suknie itd. :-) ale to są emocje ja nie wiem czy ja sobie z tym poradzę, żeby się nie rozkleić :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.we-dwoje.pl/pronovias;dante;sprzedamwelon;3m,ogloszenie,73342.html

Tu link do ogłoszenia

Suknie można przerobić w dowolny sposob, albo cała stojke odciąć, albo zostawić tylko przód a gołe plecy...albo jak jest w oryginale jak kto woli :) Suknia ma długi tren, cała Wyszywana jest miesiącami się Kryształami... Polecam.
Dziewczyny wrzuce koło 21:00 jak młody zajmie będę miała chwile, ok?
do góry