Widok

Młode Pary 2013 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Indygo, mam pytanie. Widze,że chcecie wziac slub w kosciele sw. Jana. Czy umowiliscie ten termin z ksiedzem Niedaltowskim? I nie macie problemu z NCKiem? nasz slub bedzie w czewrcu 2012 i niestety rezerwacje na Jana są od... lutego 2013. Stad moje pytanie, bo ja juz poruszylam niebo i ziemie w tej kwesii.
Little_me- sorki za literówki!
Madzieek, jakie sale macie na oku i jakie sa ich wady i zalety? Może ktoś tu miał podobne przemyślenia.

Co do kuzynostwa to faktycznie posadziłabym razem ze znajomymi. Lepiej chyba sadzać za priorytet biorąc wiek, a nie pokrewieństwo. Jak będziecie mieć długie stoły to może akurat kuzyni będą dobrym przejściem miedzy rodzina a znajomymi?

Litlee_me- fakt usadzenie trzeba przemyśleć i poradzić się rodziców i znajomych z podobnym doświadczeniem. Poza tym ale ktoś miał pomysł, żeby sadzać cię z przyszłymi teściami na weselu.... Makabra :)
70-80, Nartu22 widzialam, ze ty w Dzikim winie robisz, tez na poczatku bralam ta resturacje pod uwage, ale stwierdzilam ze wyjdzie mi na tyle samo co w gda bo bym musiala albo nocowac jakos gosci albo im powroty zorganizowac i wiecej z tym klopotow bo kazdy woli o innej godzinie wracac. A ty jak robisz? moze jestes z tamtych okolic i nie masz problemu?
Dużo pozytywów słyszłam o Dzikim winie szkoda ze kawalek do niego mam...
właśnie tak myślę nad usadzeniem gości, jeszcze sporo czasu, ale to kwestia dość ciężka.

Madzieek, a na ile osób?
własnie sie zastanawialiśmy z moim narzeczonym czy młodych nie usadzi razem. Wiadomo znajomych razem posadzimy, ale czy nie dorzucic do nich kuzynostwa w podbnym wieku, aby razem sie bawili:) co myslicie nad taka opcja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
latem a dokładniej sierpień, chodz elastyczni jestesmy co do daty. Byle by był to okres wakacyjny. Naokuj mam 3 sale i każda ma jakieś wady mniejsze i wieksze i trudno nam podjac decyzje:)
ja też uważam że winietki powinny być. jednak ich ustawienie powinno być co najmniej trzy razy przemyślane i z kimś skonsultowane.. ja ostatnio byłam na weselu na którym usadzono nas razem z rodzicami mojego narzeczonego, jego bratem, mała siostrą i jakimś wujkiem i ciocią. reszta młodych była gdzieś indziej i oczywiście się przemieszczaliśmy, bo usadzenie zupełnie nam nie pasowało - codziennie z tymi osobami przebywamy i rozmawiamy, chcieliśmy zobaczyć co u znajomych i kuzynostwa..
także ja swoje winietki przemyśle trzy a może i cztery razy :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wielkie dzięki! Wasze rady są bezcenne!

Madzieek, a upodobaliście sobie chociaż już jakiś miesiąc, czy porę roku? Latem, jesienią a może wiosną?
hejja dziewczyny! dolaczam do was chodz jeszcze sie zastanawiamy co i gdzie jak i kiedy:D ale napewno w przyszlym roku!

Oczywiscie jak winietki to dla wszytkich albo dla nikogo. Byłam na weselu gdzie zapomniano ustawic winietki, to wraz z mam i siostra i naszymi partnerami siedzilysmy nie przy swojej czesci rodziny, a przy czesci rodziny z drugiej strony i w dodatku prazy straszych paniach z ktorymi nie bardzo bylo o czym rozmawiac...

Ja obcuje za winietkami i u mnie napewno beda:)
Ja bym sadzała ludzi tak jak się znają- mniejszy stres i dla nich, że muszą się silić na wymyślanie tematów rozmów i dla Ciebie, że źle kogoś posadziłaś. Myślę, że inaczej zaczną się roszady dosyć szybko. Chyba, że masz tak wymieszane toważystwo, że mało kto się zna więc wtedy weź pod uwagę wiek, zainteresowania, wykształcenie.

Ja będę sadzać razem rodzinę rozdzielając neutralnymi osobami tych którzy się nie dogadują. Strarsi będą siedzieć na końcu sali, a młodzi bliżej nas. Mamy o tyle łatwo, że mamy wspólnych znajomych i prawie wszyscy się znają. A razem będę sadzać tych którzy nikogo nie znają- nie będą mieć powodów do migrowania :)

Aha
WINIETKI muszą być, bez nich może być niezły syf i zamieszanie, więc nie ma co się zastanawiać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki!

A jest sens, trochę pomieszać towarzystwo? Mam na myśli młodych z rodziny Pana Młodego z młodymi z mojej strony, i analogicznie tak z dziadkami, ciotkami..?
Robić robić robić!
Byłam na weselu, gdzie nie było winietek i ludzie zamiast do toastu to do stołu :(
Ludzie usiedli w grupkach jak się znają i jak ktoś nie znał nikogo to siedział między jakimś wujkiem a babcią. Masakra!
no właśnie, to samo mówiłam (:.

tylkoo robić czy nie robić ;p?
Nartu22,
wydaje mi się że winietki albo dla wszystkich albo dla nikogo.
Dziewczyny!

Mam straszny dylemat. Uparłam się na winietki, ale mój przyszły mąż, twierdzi że mogę je zastosować, tylko dla tych najważniejszych osób, bo jeśli zrobie je dla wszystkich to goście będą nie zadowoleni.

Moja mama mówi że to moje wesele i to ja (my) musimy zadecydować. Moja siostra mówi to samo. Mówiąc szczerze już nie wiem co robić.

Nie podoba mi się pomysł żeby tylko dla części gości postawić winietki, bo dlaczego powinnam dać odczuć gościom że jedni są ważniejsi. A z drugiej strony wiadomo że rodzice, świadkowie itd.. są naj naj naj ważniejsi (zaraz po nas ;))).

Pomocy
Co do butów, to może spersonalizowane:
http://app.funindesign.pl/buty/konfigurator.php
albo
http://www.loft37.pl/pl/c/Zaprojektuj-Swoje-Buty/70
Można nawet haft dodać :)
Shanti Właśnie inaczej niż w muszce sobie mego nie wyobrażam, a na musznik 'za młody' jest, poprostu to do niego nie pasuje. A krawat, tak jak mówisz - zwyczajnie.

trzeba zacząć kupować :), żeby każdego miesiąca przygotowań sprawić sobie przyjemność :).

Zdecydowaliśmy się na zaproszenia, i chyba też niedługo je kupię. W końcu taki był plan, żeby kupować każdego miesiąca COŚ, żeby tak tego nie odczuć :).
Dziewczyny te buciki na zamówienie producenta Witt, które oferuje salon Fist Lady w Pruszczu Gd. mają również inne salony np. Langoria we Wrzeszczu ale z tego co mówiła koleżanka ceny w Pruszczu są niższe.

Duży wybór butów ma również salon Livia w Oliwie
http://livia-suknie.pl/dodatki-slubne/obuwie/

To tak informacyjnie :-)
do góry