Widok

Młode Pary 2013 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta, mamy ten sam termin :)

W ogóle jak tak sobie czytam, to Wy dziewczyny już bardzo dużo rzeczy macie pozałatwianych albo przynajmniej przemyślanych. My poza podstawą-czyli kościół, sala, fotograf i dj nie mamy nic więcej i myślę, że dopiero za kilka miesięcy będziemy kombinować dalej :) Ale mimo wszystko miło patrzeć na te wszystkie pomysły i zbierać inspiracje ;)
Polecam sale w Wyczechowie!! Bardzo klimatyczna, niedaleko od Gdańska, możliwość noclegu dla gosci (ok 40zł/os ze śniadaniem). Nie musisz martwić się o wystrój sali kwiatami gdyż wliczone jest to w cene oczywiscie masz mozliwosc wyboru kwiatów, koloru itp. tort też jest juz w cenie i wiele innych. Z terminami może być już różnie bo mają spore oblężenie ale naprawdę warto podjechać i zobaczyć, NAS sala zauroczyla! Rodzice też są zachwyceni!
Dołączamy i my :D Marta i Jacek 27.07.2013 :) Sala w Wyczechowie, :) jeszcze rok a ja się doczekac nie mogę....ale zapewne szybko minie :)
Dziewczyny,
coś mam problem z załadowaniem obrazka :)
poniżej link do obrączek jakie wybraliśmy :)

http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod137_0_o.jpg
bordowe mi sie podobaja no wlasnie ja tez nie jestem za welonem a siostra mnie namawia abym miala
Olusia3472 - myślałam o Twoim bukiecie, osobiście nie podobają mi się suknie w kolorze ecru ale ja w ogóle nie lubię brązów beżów itd. Gdybym jednak miała taką to zastanawiałabym się nad takimi bukietami:

delikatne romantyczne pastele, kremowe róże do sukienki i delikatne kolory, żeby bukiet nie zginął na tle sukienki :

image

z mocniejszych barwy wybrałabym bordo (czerwony pasuje mi do bieli)

image

image

image

a trzecia opcja to tak mnie natchneło jak napisałaś, że jesteś w tym temacie "zielona" a że ślub masz wczesną wiosną to:

image

image

image

image

image

to tylko takie przykłady bo nie wiem w jakich kolorach gustujesz i jakie bukiety lubisz czy kulki czy zwisające ale mam nadzieje, że coś Cię natchnie :-)
Latte - o KAS Catering nic nie słyszałam więc nie pomogę a z Muratem bym nie ryzykowała - to jeszcze rok czasu a z zagmatwanej sytuacji finansowej ciężko się wychodzi. Może warto poszukać jeszcze coś innego, jeżeli masz jakieś wątpliwości to może trzeci wybór będzie najlepszy.

Naspisz jakie miejsca już odrzuciłaś, jakie są Wasze wymagania ilośc miejsc noclegi okolica a może z dziewczynami podpowiemy Wam inne miejsca.

Olusia3472 - nie uważam, żeby dziecko przed ślubem coś zmieniało i nie uważam, że to źle. Jęzeli zawsze marzyłaś o welonie to nie warto rezygnować chybaże miałabyś się źle czuć to wtedy nic na siłe. Gdybym ja była w takiej sytuacji chyba bym nie ubrała welonu do Kościoła ale później na sale jakiś delikatny krótki czemu nie i na oczepinach byłoby czym rzucać :-)

Olusia3472 - macie już wybrany Kościół i sale bo nic nie napisałaś na ten tamat ?
Latte, faktycznie słyszałam że ciężka sytuacja Muratu.
Tak więc nie wiem, nie sądze, żęby całkowicie zamknęli, obawiałabym się raczej jakości jedzenia czy coś takiego. nic poza tym nie wchodzi w grę? Może się jeszcze rozejrzycie?
slub 15.30
moje dane orkiestra krzysztof krawczyk band wideofilmowanie i fotograf avmedia suknia farage fryzura ola czerwinska makijaz ela skoczen strojenie kosciola auta wiazanki slubne joanna zajecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
suknie mam z salonu farage tam wszystkie sukienki sa strojne niechce zbytnio mowic jaki model welonu nie planuje bo mam dwu letnia coreczka chociaz chcialam sie skusic a co wy na ten temat myslicie? brac welon czy nie?? a czerwone kwiaty???
Cześć Dziewczyny! Czytam Was intensywnie od dwóch tygodni, to juz mój stały punkt każdego wieczoru :) Jesteśmy na etapie wyboru sali weselnej i mam wielką zagwozdkę. Zastanawiam się nad KAS Catering i nad Muratem. Minusem pierwszego jest brak noclegu i słaby dojazd - ślub mamy w Wejherowie. Minusem Muratu jest to, że podobno są w słabej sytuacji (jako firma). Krążą takie plotki od jakiegoś czasu i zastanawiam się ile w nich prawdy i czy warto ryzykować... A co jak mi zamkną salę przed weselem? Co polecacie? Co słyszałyście? Mam nadzieję, że to dobry wątek :)
Evelcia - my mamy ślub na 15.30 i mama też kręci nosem i twierdzi, że się popiją do północy :-) ale wydaje mi się, że na październik jak wyjdziemy z Kościoła po 16 będzie ok.

Wow suknia za 500 zł to super a do tego suknia jest śliczna więc gratuluje zakupu :-) obrączki suknie buty jejcia to jakoś mega się ociągam .... normalnie aż się zestresowałam :-)

Evelcia a jaką masz sukienkę na poprawiny ? Długa krótka jasna czy w kolorze ?

Dziewczyny pochwalcie się wzorami obrączek jak macie już wybrane.

Olusia3472 - do sukni ecru pasuje bardzo dużo kolorów, wszystko zależy od dodatków Twoich upodobań czy macie jakiś kolor przewodni na weselu a rodzaj bukietu to łatwiej wybrać jak byśmy zobaczyły sukienkę :-) jeżeli suknia sama w sobie jest już bogata i ma kryształki to bukiet dodałabym spokojnieszy bez błyskotek żeby nie wyszło choinkowo :-)

Z tego co czytam to raczej większość z Was będzie miała sukienki delikatne proste i dopasowane :-) już się nie mogę doczekać naszych relacji i zdjęć ze ślubów :-)

Dziewczyny zmiany zapisane, nowy wątek zaloże w poniedziałek więc jak coś nowego się pojawi to piszcze :-)
hej laseczki dawno mnie nie bylo ale czytalam ;)
U mnie troche zmian a więc fotograf to Marcin Siemiątkowski
W kosciele dzis bylam ale powiedziano mi ze to za wczesnie i mamy przyjsc dopiero w pażdzierniku parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu
Klaudia_Michal, zaczniesz kupować to pojawią się pytania :).
Evelcia masz ten sam zaspół :) Ale jesteś przede mną .. także będe czekać co i jak ..:)
O tak .. za rok o tej godzinie będę ślubować ; ))
ale ten czas lecii ...
Tyle już tematów jest tu poruszonych, że już nie wiem na co pisać :))
olusia3472 może coś takiego?image
olusia3472 bez nerwów, poza Olla1 nikt za mąż nie wychodził ;p, więc właściwie wszystkie jesteśmy zielone :))/

Damy rade, spokojnie (:.

Powiem Ci że jakbyśmy zobaczyły sukienkę, byłoby łatwiej. Albo chociaż powiedz jaki fason, czy linia A, czy rybka, krótka, czy grecka? Jaki welon- i czy wogóle, a może stroik do włosów, buty jakie? fryzura..

w zasadzie wszystko jest ważne.

Chcesz żeby bukiet był bardziej romantyczny czy taki 'konkretny' z charakterem? sama rozumiesz...

Za duży wybór ;p
suknia jest ecri i ma duzo kamieni swarovskiego niewiem na jaki kolor sie zdecydowac co do dodatkow i kwiatow jestem poprostu zielona
do góry