Widok

Młode Pary 2013 (część 6)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: ?, foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej grupa Obiektywni, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też bardzo chciałabym się dowiedzieć jak ceny w salonie elizabeth passion? czy suknie wyglądają tak samo dobrze na żywo, jak na zdjęciach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny w przyszłym tygodniu tam bede wiec sie dowiem co i jak i napisze.
mam jakis przykładowy mały katalog sukien z cenami z EP, aaa i ostatnio (w lipcu) byłam tam na przymiarce ze względu na wyprzedaż. Ciężko powiedzieć czy ceny wysokie czy niskie, bo dla każdego znaczy to co innego ;p.
Dzisiaj byłam akurat w elisabeth passion.
Większość sukienek w przedziale cenowym 2.000 - 3.000, przynajmniej te, które ja przymierzałam.
Sukienki na żywo prezentują się bardzo ładnie, lepiej niż ww internecie.
Przymierzałam również jedną sukienkę z kolekcji 2013 -pojawiły się już na stronie internetowej, ale w salonie mają być dostępne wszystkie pod koniec października.
Byłam również w salonie agnes - gorsze sukienki, gorsze materiały, gorsza obsługa - takie jest moje zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
byłam na Renku. 3 zł wjazd (w zależności od wielkości samochodu) Jak na tą porę roku zaskakująco dużo jaskrów. Za to kwiatów na których mi zależy (późno letnich) było niewiele.. Sporo stoisk miało takie egzotyczne zabawne kwiaty- Protea.

Shanti - Widziałam śliczne fioletowe anemony! zauważyłam tylko na jednym stoisku niestety.

To co mi się podobało, to spory wybór zielonych dodatków do kwiatów którymi łatwo można urozmaicić kompozycje na stoły albo bukiety (nie mówię tu o jakichś paskudnych liściach palmowych oczywiście). Ktoś miał nawet gałązki z owocami dzikiej róży :)

Jeśli któraś zamierza robić sama kompozycje na stoły i bukiety to polecam wizytę na giełdzie w miesiącu ślubu (rok wcześniej albo nawet w przyszłym roku ze 2 tyg przed)- trochę to weryfikuje oczekiwania.
Klaudia_Michal Nie widziałam dywanu na żywo ani żadnych dekoracji tej babki trzeba by się było, którejś soboty wybrać podpatrzeć. Nauki ksiadz polecał zrobić na wielkanoc ale ja chyba zrobie u narzeczonego tam jest piatek- sobota a nie przez 3 tygonie 19-21 przecież to jakiś żart.

Co do sukien widziałam, że w Gdańsku na starym mieście to chyba ul.tkacka jest są suknie przecenione - 1000 zł podobno mają bardzo ładnie ale dla nas to chyba jednak za wcześnie :( Ja będę szaleć po styczniowych targach i oczywiście odpowiedniej diecie :D
Hej dziewczyny a podpowiedzcie mi jak się liczy napoje?? Wódki to 0.5 litra na głowę a zwykłe napoje?? I w jakich proporcjach kupujecie? Ile soków ile coli itp?
Ja wódke kupuję 0.5 na głowę
25 /30butelek wina wytrawne pół i słodkie
po 1l soku na głowe to mam już w cenie sali
4 zgrzewki wody gazowanej i 3 niegazowanej
i po 1,5 max 2 litra napoju na głowę i tu jadę w Pepsi /cola pół na pół oraz sprite i fanta 3do 2
aa i to wesele poprawiny robimy w domu dla małej liczby osob
Indygo ja wybieram się na giełde za 3 tygodnie dokładnie rok przed ślubem i zobaczymy czy w ogóle coś fioletowego będzie :-) oby oby ale o anemonach to nawet nie marzyłam :-) tu mnie zaskoczyłaś :-)

Jezeli chodzi o alkohol to wódkę liczymy 0,7l na osobę z poprawinami (bez poprawin 0,5l) + dodatkowe butelki na bramę, konkursy itp.
Dodatkowo będzie beczka z winem + barek z innymi alkoholami.

Napoje liczymy 2,5l/os. 40% gazowane ( cola, sprite, fanta - na stołach butelki 1l + woda gazowana w butelkach 0,5l ) 60% niegazowane ( soki + woda w dzbankach)
Anemony wyglądały naprawdę ślicznie :)

Alkoholu wyszło nam w sumie po 0,5 na głowę. Mamy różne alko do drinków więc kombinacja alpejska była z szacowaniem ile czego może zejść. Najwięcej wódki, potem chyba whisky, rum i martini oraz dodatki i likiery. I po lampce wina do obiadu. Oczywiście jak czegoś zabraknie będą mieć zapas na zapleczu. Pewnie jeszcze będziemy weryfikować ilość alko, jak będziemy wiedzieć ile ludzi przyjdzie. Napoje nie alko mamy w cenie menu.
Właśnie wróciłam z narzeczonym od "teściów". Głównie to pojechaliśmy zobaczyć jakie są ceny obrączek w mniejszym mieście u zwykłych jubilerów.
U jednego za komplet + grawer, 5mm półokrągłe chcieli 1.500 zł, a u drugiego za 3 mm 1.700 a za 5 mm 2.200 zł.
Bardzo fajne ceny i chyba u tego pierwszego będziemy zamawiać. Teściowa zaproponowała, że odda nam jakieś swoje nienoszone już pierścionki na przetopienie, a resztę dopłacimy.
hejka ja wlasnie zrobilam kolejny zakup i jednoczesnie interes zyciq otoz kupilam buty mozna je zobaczyc na stronie bialybucik.pl model monica obcas ok 6 cm na stronie cena 139 a ja na allegro kupilam od nich te same za 21,50 ;)
No proszę to faktycznie interes. :) Ja jestem w trakcie szukania butów. :) Ale chciałabym obcas taki 10-12 cm ponieważ ja jestem mała a mój A jest wysoki. :) A problem polega na tym że wszystkie buty wysokie mi się nie podobają. Ale podobno w Nine West od marca ma być kolekcja ślubna więc czekam. :)
Wow to faktycznie cena super :-) gratuluje zakupu :-)

Ja swoje również kupiłam w Nine West :-) mają tam super buciki i bardzo wygodne :-)

Dzisiaj dowiadywałam się u mojego jubilera jaki jest koszt wykonania obrączek i u niego to koszt 400 zł. Dużo czy mało ?? Jaka cena jest w Goldexie ??? za złoto zapłacimy swoim złotem i zostaje koszt brylancika :-)
shanti- Jak sprawdzalam to cena mojej obrączki to od 450-650 w zależności od rozmiaru i grubości. Więc dla mnie 400 za robocizne to by było dużo. Zobacz w goldexie jakiś podobny model.

tu masz ceny robocizny od Sikorskiego

http://www.zlotnikgdansk.pl/obraczki.php
ja juz zamowilam obraczki w goldexie jaki jest koszt zrobienia nie wiem my poprostu wybralismy model zapytalismy jaka cena mielismy swoje zloto pan wyliczyl nam cene za nasze zloto i odjal od ceny obraczek i tyle obraczki kosztowaly 2130(mieszane zloto + 1 brylancik) za nasze zloto wyszlo 780 czyli 1350 doplaty ale bedziemy miec jesczze swoje zloto takze bedzie mniej i powiedzilei nam ze w sumie nawet lepiej jak zaplacimy w zlocie bo jest im potrzebne i srebro tez moze byc (tylko tanie bardzo jest ale zawsze );D
Hej dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki... wiem, że raczej się rozglądałyście za większymi lokalami, ale może znacie jakieś fajne, nie zabijające ceną miejśce gdzie można zorganizować obiad?? Brak mi pomysłów...
Susanna - To może ja polecę knajpę w której sama będę mieć wesele- Tłustą Kaczkę w Gdyni za Klifem koło strzelnicy golfowej. Wejdz na ich stronę i zobacz czy ci się podoba. Przy Władysława IV w Gdyni też jest fajna knajpa włoska Cozzi się nazywa. Też mają stronę.

A jak jesteś z Gdańska to dużo dobrego słyszałam o Mon Balzac. Jest stronka.

W wszystkich ceny są restauracyjne a nie barowe, ale uważam że do przeżycia, poza tym każda z tych knajp jest fajnie urządzona, a otoczenie też się liczy.
Owocny tydzień można mi dopisać całą resztę :)
Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum.
Owocny tydzień można mi dopisać całą resztę :)
Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum.
do góry