Widok

Młode Pary 2013 (część 6)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: ?, foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej grupa Obiektywni, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poważnie! Siostra jednym słowem wyprowadziła mnie z równowagi :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny, ja rowniez planuje slub na wrzesien 2013, czy slyszalyscie cos o zespole tequila band z kwidzyna?? bo nie moge znalesc zadnych opinii na ich temat
Nie jesteś sama :) Też mamy tylko datę i salę :)
Shanti nie żartuj, że tak Ci Siostra odpowiedziała ?
Witam Nowe Pary :-)

Mam nadzieje, ze będziecie brały czynny udział w forum i podzielicie się z nami Waszymi pomysłami na organizację slubu i wesela :-)

kika_ja - jaką salę wybraliście ??
Witam,

też się dołączam:) Sylwia i Tomek, 14.09.2013, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi, a reszta daleko w polu...

Pozdrawiam serdecznie:)
Witamy serdecznie :)
Hej my planujemy nas wielki dzień 14.09 i jak tutaj poczytałam to jestem daleko w polu. Jak na razie nie mam wybranej fryzjerki, ani makijażystki. Tylko sale zaklepaliśmy :) Już nie wspomnę o fotografie :) W najbliższym czasie będę częstym gościem na tym forum. Więc chciałam się przywitać :)
Dziewczyny wszystkie zmiany wprowadziłam :-) Gratuluje idzie Wam nieźle :-)

Myśle, że aktualizację zrobimy już w nowym wątku nr 7 co Wy na to ???

U mnie gorzej :-( bo nie mogę otrzymać zgody na zespól do Kościoła. Siostra uwielbia jak jest cisza w Kosciele i im wiecej ciszy tym lepiej, a poza tym jak stac mnie na zespół to mam 1500 przygotowac za ślub i polecała audycje we wtorki w Radio Maryja :-)

udało mi się zdobyć chociaż numer tel do Proboszcza ale będzie dostępny po 7 października więc będę próbowała u niego :-)

i dostałam grafik na nauki i możemy je zrobić już w tym roku więc albo listopad albo grudzień i chyba je zrobimy, zeby potem był czas na inne rzeczy.

A teraz po spotkaniu z Siostrą idę się odstresować na koncert :-)
Szczerze to o moiej sali tez kolezanka mi powiedziala ze tynk jej na glowe spadl :P Widocznie ktos na pietrze grasował :P I powiem wam dziewczyny ze nasza sala byla nasza pierwszą sala która ogladalismy i ostatnia:P Kuzyn mojego narzeczonego mial tam wesele i cala rodzina zachwalala wiec nie bylo sie nad czym zastanawiac tylko od razy brac ja.
Zobaczymy w efekcie za rok jak wyjdzie ;)
mój m Skibe zna osobiscie co prawda ich tate no ale liczę ze sie odezwie przed i napomknie ze to nasze wesele w koncu kiedyś dla niego pracował :P
za nie co rozszerzone menu z upustem za piątek zapłacimy 178zł za osobe
plus 100zł za usługi foto/ dj bo Kamerzysci sa goścmi wiec normalnie z nami przy stole
Też tak myślę że chrzciny chrzcinami ale na weselu to sobie renomy nie będą chcieli psuć. O mojej sali też różne opinie krążą ale nie ma się co martwić na zapas grunt że ładna i my będziemy najpiękniejsze o jedzeniu nikt nie będzie pamiętał haha :D
Ja tylko wyraziłam opinie swoja i rodziny.Moj kuzyn powiedział że gdyby wiedział ze bedze tak mało jedzenia to nie zrobiłby tam chrzcin.Fakt faktem chrzciny to nie wesele bo za wesele sie jednak placi duzo wiecej kasy niz za chrzciny wiec cena zalezy tez od tego ile jedzenia bedzie na weselu.A poza tym wesele trwa cala noc wiec jedzenia musi byc duzo:) A chrzciny to jednak 4 h i czesc :) A co do tortu to napisalam, że gdyby wiedzieli ze tort bedzie taki jak wuzetka to by nie brali wz tylko inne ciasto:)Po prostu :) Za bardzo sie nei wysilili z tym tortem po prostu. Ja cale szczescie tortu nei mam wliczone w cene wiec moge sobie wybrac cukiernie gdzie mi go zrobia :)Jak bylismy na chrzcinach to byla znajoma mojej cioci pietro nizej na poprawinach i tez mowila ze jedzenie takie sobie wiec no moze to jednak od czegos zalezy :) Nie obrazajcie sie bo ja tylko napisalam swoja opinie na temat tej restauracji. A tak z ciekawości to ile placisz za osobe tam?
Ile ludzi tyle opinii moja koleżanka była zachwycona weselem w biancas. Mówi że jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo więc reszte im spakowali i jeszcze przez tydzien nie gotowala tylko gości potrawami z wesela czestowała. Grunt żeby wam się podobało :) Ja teraz w sumie jestem przerażona swoim zespołem tak żeśmy ich w ciemno wzięli bez żadnej rekomendacji ale to wykształceni muzycy więc może nie bedzie tak źle.
Kruszynka szkoda że nie podzieliłaś się tym wcześniej to dopiero 2 nie pochlebna opinia wiec nie wierze żeby było aż tak zle :) Fakt zrypałaś mi wieczór no ale cóż
co do wz to tortowe ciasto jaby ktoś nie wiedział ....
w ciągu roku pare razy się przejadę tam na obiadek i ocenie sama

sądze że wiele zalezy od osob które oceniają
to tak jak z porodem

w pażdzierniku mamy nauki :)
co do Zieleni to tak myślę że się pojawi dziękuje za stonkę
:)
My z nim mamy się spotkać w przyszłym tygodniu więc zobaczymy. :)

A co do fotografa podpisaliśmy umowę z Radkiem ale chyba na weselu zdjęcia będzie nam robił Sławek. Ale obydwoje się rewelacyjni. :) Byłam na weselu gdzie Radek robił zdjęcia i rewelacja. :)
Bylam w niedziele w BIANCAS na chrzcinach ktore byly robione na 50 osob no co niektorzy to robia na tyle osob wesele wlasnie. No i jezeli mam byc szczera to nie podobalo mi sie za bardzo.Ale kazdy ma swoje zdanie. Jedzenie mi nie smakowalo za bardzo,kelnerzy hmm sama nie wiem co mam o nich napisac...no bylo pusto na talerzach to zabierali i potem nie bylo na czym jesc...a wuzetka? Hehe gdyby moj kuzyn wiedzial ze tak bedzie wygladala wuzetka to nie brali by tortu :) no ciasta to ogolnie porazka nikomu nie smakowalo.No ale tak jak mowie to tylko opinia moja i rodziny z obu stron :)
oli_AG a może dołącz zieleń do tych ciepłych kolorów? Turkusowy mógł by wyglądać super, ale, ale bezpieczniejszy jest zielony.

Przykładowa paleta w takim zestawieniu.

http://www.theperfectpalette.com/2009/02/inspiration-board-11-cherry-orange-lime.html
spotkaliśmy się już, bardzo sympatyczny. Spodobał mi się jego pomysł, aby formą podziękowania dla rodziców był filmik, który nagramy przed ślubem,a w trakcie wesela wyświetlimy go na sali rzutnikiem. Próbki takich filmów są na youtube. Myślę, że będzie OK.:)

Nikusia widzę, że fotografa też macie z Fotogrupy... a kogo macie ? Bo my podpisaliśmy umowę z Radkiem.
aaa :) u nas też wypas :)
Umowa podpisana nasze wesele odbędzie się w BIANCAS :)
jestem zachwycona z podejścia właściciela na każde moje ale tort jaki chce kwiaty na stole jakie tylko chce lekkie zmiany w menu
podpowiedzi co do wina itp wiem np że jak kupi e2 rodzaje i mi zostaną to chętnie je odemnie odkupią co mnie cieszy nalewanie alkoholu za barem itp no bajka
owoce będą kupowane przez nich na platerze przy kawie i herbacie to koszt 100zl będą stały przy ciastach co tez mnie cieszy bo chciałam uniknąć poobrywanych winogron itp z centali stołu
wody mineralne też mam juz w cenie tak jak 60l soku poł na poł jabłko/ pomarańcz
Sala megaśna fajnie rozkłada sie nagłosnienie przerazała mnie podłoga a na niej kafle ale są specjalistyczne więc jest ok :D
Już się doczekać nie mogę aaa no i zostajemy przy dekoracji biel /pomarańcz i nie wiem co jeszcze do czerwieni i brazu pasuje turkusem chciałam przełamać ale się boje nie przesadzić
do góry