Widok

Młode Pary 2013 (część 7)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
I mnie tu dawno.nie bylo..i duzo zalatwilam juz przez ten czas ;-) Mamy:
-sale ( w tym tort i przystrojenie, florystke itp.)
-zespol
-suknie kupilam tydz temu (odbieram za 5 miesiecy)
-material na smoking (sciaganie miary u krawca mamy umowione na 9.11)
-umowioną makijazystke
-zespol do kościoła
- kamerzysta
-fotograf
-inny kamerzysta ktory bedzie nam robil podziekowania(bo ten.na wesele nie jest z pomorza)
-alkohol ( wodka) jeszcze musze wino i piwo na poprawiny zamowic iraz soki :-P ale wodka juz jest.;-)

ciesze sie bardzo bo jeszcze troche przed nami a przynajmiej wydatki nie skumuluja nam sie w 3 miesiacach ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
maniek-ma - wow super data :-) ja też chciałam mieć ślub zimą ale bałam się pogody ... gdyby ktoś mi zagwarantował biały śnieg i mrozek to bym się nie zastanawiała ale boję sie tej naszej chlapy :-( ale to magiczny dzień i na pewno będzie pięknie :-) i z przyjemnością dopisuję parę grudniową :-) i czekamy na dalsze info :-)

Latte - aktualizacja zrobiona :-) pochwal się wzorem obrączek ??

Marta25 - niezłe postępy .... zazdroszcze :-) też już chciałabym mieć tyle spraw załatwionych :-) napisałas bardzo ogólnie więc jezeli to nie tajemnica to mam kilka szczegółowych pytań :-)

u jakiego krawca szyjecie smoking ? Jaki macie zespół do Kościoła ?? ja nie mogę nic fajnego trafić a i tak mam problem z pozwoleniem z Kościoła :-( jakie wybraliście fotografa i jakich kamerzystów - dopisze do listy ?? i na jaką wódkę się zdecydowaliście ??
Laskiiiito tylko fragment calosc the best :D zaprezentowana na naukach naśmiałam sie jak glupia :D same nauki no coz zostawie was w niepewnosci do jutra :D http://www.youtube.com/watch?v=rgoAUxMaLtU&list=PL2D3CD7F60B120C25&index=3&feature=plpp_video
dobre :) z takich śmiesznych filmików o ślubie polecam http://www.youtube.com/watch?v=Q_pkb-xMz24
Smoking szyje mój dziadek ... jest krawcem. Zakład ma we wrzeszczu :) Jezeli chciała byś wiecej szczegółów albo zdjęc bo niedawno szył garnitury i smoking na ślub mojej przyszłej szwagierki ;) to moge podesłać ;)

Jeżeli chodzi o zespół do kościoła to moja mama ma kolezanke w pracy i sie zgadały, ze jej córka spiewa w kościele więc odjechałam w ostatnia niedziele do kościoła by posłuchać i baaardzo mi sie podobało wiec po mszy podeszłam i zagadałam i ugadałam :) Super jest to że maja tez swoje nagłosnienie mikrofony i cały sprzęt wiec nie trzeba sie o to martwić a kościół nie musi sie obawiac że musi nieznajomym pozyczać.

A zdecydowaliśmy się na Finlandię. Bo miałam okazję zakupić w atrakcyjnej cenie wiec zakupiliśmy.

Jak jeszcze jakieś pytania to wal śmiało ;) Na ile bede umiałą lub mogła to odp ;)

Teraz jestem na etapie szukania zaproszeń....chce miec zaproszenia winietki i podziękowania dla gości (małę pudełeczko) w jednym motywie i w rozsądnej cenie...i powiem ze łatwo nie jest.
mJak jest coś niedrogiego to nie a pudełeczka do "kompletu" a uparłam się na to i nie odpuszczę ;).
Niedrogie komplety sa ale do zaproszen i winietek sa np menu albo zawieszki na butelke a ja chce podziekowania a dokładnie małe kwadratowe pudełeczko z takim samym motywem jak na zaproszeniu i winietkach,
Jak bys chciała nr do tej dziewczyny z zespołu to moge Ci podesłać. ;)
Oli_AG napisz jak tam Twoje nauki bo jestem ciekawa czy masz tez tak fajnie jak ja:) po dwoch minutach zaczynam walke ze soba zeby nie wyjsc..... na ostatnim spotkaniu powiedziano nam ze po naukach w tej parafii jzu pare par sie rozstalo..... zostały nam jeszcze 3 spotkania, mam nadzieje ze wytrwam chociaz latwo nie jest...
Dziewczyny przerażacie mnie z tymi naukami :-( my zaczynamy 5 listopada i już się boję :-)

Marta25 - my będziemy szyć garnitur i planowaliśmy szyć u Dziekońskiego we Wrzeszczu ale z chęcią zobacze dzieło Twojego dziadka. Proszę o zdjęcia i jakieś szczegóły na maila: shanti.85@wp.pl
i oczywiście numer do tej dziewczyny - będzie super. Wielkie dzięki :-) i powodzenia w szukaniu zaproszeń. Ja planuje zrobić sama i zobaczymy co z tego wyjdzie :-) mam nadzieje, że starczy mi cierpliwości :-)
Shanti obys trafiła na lepsze nauki niz my... materialy ktore otrzymalismy na naukach a dokladniej dotyczace rachunku sumienia i spowiedzi pokazalismy znajomemu ksioedzu i ..... on byl tym zdziwiony... co ma piernik do wiatraka.... np przed spowiedzia mamy sie przedstawic i potem mowic np czy nie zadniedbywałam placenia rachunkow lub czy przeznaczalam uczciwą cześć swoich zarobków na utrzymanie Kosciola, czy nie uchylam sie od placenia podatkow, czy nie lamałam przepisow ruchy drogowego, czy nie pracowalam w dzien Panski...... lepszy rachunek sumienia mam w starej ksiazecce do modlitwy......ja juz wiem ze tam musze poprostu podpisac liste i tyle, nic wartosciowego sie nie dowiem szkoda bo liczylam na mądre wskazówki, nauki itd a tu lipa tylko irytacja :(
OMG. No to jedno dobre, że nie musimy chodzić na nauki (odbyliśmy je w ramach szkoły średniej). Masakra, ten 'rachunek sumienia' to jakiś podły żart...
To ja polecam z całego serca nauki przy Parafii Boboli
prowadzone są przez małżeństwo owszem księża też się pojawiali na 3 tematach jednego bym wykreśliła za to 2-och naprawde wysłuchałam z przyjemnością a uwaga jestem doś anty nastawiona również świadectwo sakramentu przedstawiły nam 3 różne małżeństwa w zabawny sposob
filmiki jaki podałam wcześniej rozbawiały nas do łez
super sprawą były zadania jakie robiliśmy w parach na kartkach extra sprawa było ich 5
czas naszych nauki to 2 dni piątek od 17:30 do 20:30 oraz sobota od 9 do 15
Nikt nic nie wymuszał nie narzucał co mi się mega podobało
utwierdziły nas że na prawdę pasujemy do siebie i tworzymy zgraną i dobrą pare
wszytko to w otoczeniu które mnie zaskoczyło
na ławkach serwetki jednorazowe kolorowe talerzyk z ciasteczkami dla każdego kawa herbatka a dziś dodatkowo barszczyk z krokietem
cena dobrowolna nasze spotkania sponsorowali młodzi z września my listopadowym para to tyle

Poradnie zaliczymy u mojej cioci na kawusi w listopadzie
i z banki jak to mówią

aaaaaa jedna para Regina i Andrzej świetnie opowiedzieli o ich metodzie tz kalendarzyku i powiem szczerze totalnie anty jestem ale oboje postanowiliśmy sprawdzić jak to jest

Powodzenia
dziewczyny poszukuję bucików turkusowych jednak na taki akcent się zdecydowałam ;))
podobaja mi sie klasyczne na wysokim obcasie
o takie jak byscie gdzies widziały dajcie znac
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oli AG to super, że takie fajne zajecia wam sie trafiły wlasnie na takie cos chcialam pojsc. Niestety trafilam jak trafilam... Ale zostały trzy spotkania to wytrwam:)

ze slubnych nowinek to znowu zamowilam buty takie same tylko wieksze - okazalo sie ze jednak maja wieksze rozmiary :)
poza tym to zmienilismy koncepcje dekoracji, wszystko kolor i styl. Teraz siedzimy i szukamy inspiracji. Musze napisac do pani od dekoracji czy dalaby rade cos takiego zrobic i co ona na ten temat mysli.
My po ostatnich wakacjach załatwianych przez znajomych boimy sie organizowac taki urlop na wlasna reke. Stwierdzilismy ze to zbyt wazny wyjazd zeby bylo cos nie tak a ze bedziemy i tak zabiegani i nie bedziemy mieli czasu to zostawimy to specjalistom. Z tego co sparwdzalismy w prospektach to jest kilka opcji miesiaca miodowego wiec w najblizszy weekend wybierzemy sie do biura podrozy i sie dowiem co konkretnie to znaczy itd.
Tak. I mam jeszcze najwięcej czasu z was Wszystkich, i proszę nie zostawiajcie mnie tu samej na końcu !!!
Mi też tego nikt nie za gwarantuję że będzie ładna pogoda, ale ta atmosfera Świąt takich bardzo rodzinnych przebija wszystko, dlatego nie mogła być inna data niż ta.
A z drugiej strony latem nie podoba mi się to że goście wolą spędzać czas na zewnątrz, niż na sali i się bawić do białego rana. A zimą no to będą wychodzić te osoby które muszą wyjść na dymka a w naszych rodzinach to mała mniejszość.
Nie zostawimy :). Nie martw się, Wszystko będzie dobrze :), nie zostaniesz sama :D
Marta25 Ja też poproszę o bliższe szczegóły dotyczące garniturów na maila j_grochowska7@wp.pl okazało się że moja krawcowa nie szyje i teraz nie mam pojęcia co dalej :)
jaki jest mniej więcej koszt uszycia garnituru dla nie za bardzo rozbudowanego Pana?? tak w przybliżeniu:)
Hej. Mam do was pytanie na co zwracacie uwagę jak wybierać fotografa lub filmowca czy tylko na zdjęcia które ma w galerii czy na całą ofertę. Co was skłoniło do tego żeby akurat wybrać tego. :-D
do góry