Widok

Młode Pary 2013 (część 7)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My robiliśmy obrączki we Władysławowie u sprawdzonego złotnika, moja mama już lata temu robiła tam sobie kolczyki i pierścionki, nic się z nimi nie działo. Złoto mieliśmy swoje, a za dwie 4,5mm obrączki (waga łącznie 10 gram) z grawerem, mieliśmy zapłacić 240zł. Został nam jeszcze niecały gram złota i zostawiliśmy to w rozliczeniu, co dało ostateczny koszt obrączek 160zł. Do ślubu mamy jeszcze niecały rok i pani poinformowała nas, że gdybyśmy chcieli jeszcze jakiś wzór na nich to zawsze możemy podejść i coś dodać, ale zostaniemy przy klasycznych. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Goldex jest tani, ma duży wybór wzorów, można regulować szerokość i grubość obrączki a w sieciówkach nie (lub nie we wszystkich wzorach). Można tez wprowadzać zmiany- poler, mat, satyna, wzorek itd. To co dla nas było istotne to mają też tytanowe obrączki.
Przeszłam się po zwykłych jubilerach (nie sieciowych) i niestety ceny tych samych modeli były sporo wyższe.
Owszem przeszłam wielu jubilerów ale wszyscy mieli wzorniki na rozmiar palca 9! Więc ja z rozmiarem 14 mogłam sobie co najwyzej wybrac "na oko" ale co nam się podoba a jak wygląda na palcu to zupełnie inna bajka. Pan z Goldexu ma chyba największy wybór wzorów w trójmieście, normalne rozmiary więc i można przymierzyć. U wszystkich innych gdzie pytałam z powierzonego materiału odliczają 10% na rozkrusz a w goldexie tylko 6% więc przy moich 15 gramach to robiło znaczną różnicę. Mając tyle złot mogliśmy sobie pozwolić na szersze więc ważą 5,5g i 6,5g resztę złota zostawiliśmy w rozliczeniu ( w Goldexie złom liczą bardzo dobrze- dostaliśmy 100zł/g) więc ostatecznie za 6mm obrączki zapłaciliśmy 327zł. Przez rok powiększanie/zmniejszanie gratis a jeżeli kiedykolwiek zgubimy obrączki to dostaliśmy kartę z której pan odczytuje dane i wyrabia identyczne. Polecam naprawdę.
Zgadza się, jest wielu jubilerów. Jednak w tak ważnym dniu, chcemy postawić na firmę godną zaufania, tak więc pierwsze firmy jakie przychodzą nam na myśl to Apart, W.Kruk... Niestety ich pozycja rynkowa wiąże się z wysokimi cenami. Ceny wysokie, a złoto to złoto. Poprostu Goldex został sprawdzony przez inne forumki, chociaż chyba Panny Młode 2012 najczęściej korzystały z usług niejakiego Pana Czarkowskiego. My przypadkiem odwiedziliśmy Goldex, zobaczyliśmy jaki duży jest wybór, ceny też były przystępne, więc zdecydowaliśmy się kupić obrączki u nich. Nie wiem jak się noszą, bo chociaż co jakiś czas je podziwiamy na naszych palcach, to nie wiadomo jak to będzie przy codziennym użyciu, natomiast, trzeba przyznać, że wykonane są solidnie.
mają obrączki dobrej jakości oraz opcje darmowego grawera, a pozniej zmiejszenia, powiekszenia. po dwóch latach noszenia obrączki są w dobrym stanie.
Mam pytanko dlaczego z GOLDEXU przecież jest tylu jubilerów złotników, a tutaj widzę że większość kupuję z właśnie z tego sklepu. Może to głupie pytanie, bo mam jeszcze cały rok na przygotowania i na razie taki wywiad przeprowadzamy co, gdzie i jak.
Gabi1- My też cały czas myślimy o prezentach dla rodziców. :/ i mamy pustkę. :( No ale jeszcze mamy trochę czasu to napewno coś wymyślimy.
Ostanio myśleliśmy że może jakieś dobre czekoladki z chocolissimo bo tam fajne i pyszne czekoladki można kupić. :)
Z tą sprzedażą złota to taki cudowny interes wcale nie jest. Przeliczcie sobie ile gram sprzedajecie a ile kupujecie. Ja miałam 10 gram swojego, a chciałam kupić 3 gramową obrączkę i drugą tytanową. Ceny sie właściwie wyzerowały, może 100 zł dostałabym w gotówce. Liczy się cena sprzedaży złota (złomu) na dany dzień- jak w lombardzie.
Wydaje się fajnie bo gotówki się nie wykłada ale pozbywa się złota które zyskuje na wartości mimo wszystko.

Co do podziękowań to bez urazy, ale uważam za raczej tandetne jakieś grawerowane szkła z allegro. Trąca latami 80tymi, chociaż wtedy to kryształy się wręczało a nie chińskie szkło.
My damy po wszystkim albumy ze zdjęciami ze ślubu i wystarczy, a w czasie wesela pominiemy ten nieciekawy moment podziękowań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej.
A kiedy są targi w Gdańsku, może bym się też wybrała i tam by na pewno doznała jakiś inspiracji jak by miało wyglądać wesele, bo ja mam w grudniu i tak jak przeglądałam internet to wszystkie inspirację są robione na okres wiosenno-letni, a mało jest właśnie na okres jesienno-zimowy.
a mozesz wiecej napisac jak to wgląda, bo ja też mam troche złota i też bym chciała wyrobić w goldexie. Ile gram na obraczki potrzebne? jak oni to licza?
Obrączki z Goldexu odebrane. Przepiękne i naprawdę z własnym materiałem wychodzą za grosze aż żal chować do przyszłego roku. To właśnie stąd się dowiedziałam o Goldexie więc moje drogie jesteście inspirujące!! Polecam w 100%
Ja palnuje dać takie coś typu grawer na szkle, z krótkimi podzikowaniami, zegarem i zdjeciami wygrawerowanymi naszymi z dziecinstwa i teraz. Chaiałm pokzazać o co mi chodzi, ale nie moge tej stronki znależć:( łądnie wyglada a nie "zaśmieca" pokojó.
jest to narazie taki mały pomysł do całosci:)
A oprócz tego mysle że dobrym pomysłem jest tez karykatura rodziców w prezencie:)
Dziewczyny wróce do tematu prezentow dla rodzicow. Macie jakies nowe pomysły? cos wam się przypomnialo? nadal mam problem z prezentami dla nich....

a zastanwiałyscie się nad tym zeby ukochanemu dac cos od siebie? jakąś osobistą pamiatke tego wydarzenia?
Właśnie ja też nie chcę futerka ;) Myślę o bolerku z grubej koronki, albo szalu.... podejrzewam, że i tak ze stresu będzie mi gorąco, więc myślę, że jakoś przeżyję:) Kurczę, ja jeszcze nic nie mam oprócz sali i orkiestry... trzeba zacząć powoli się ogarniać:)
Już oglądałam niektóre sesje w żółtych liściach i całkiem fajne są :)
no cóz lata nie bedzie...ale z drugiej strony zawsze bylam inna i nie myslalam o slubie w kolorach lata a w kolorach jesieni ten kliemat jest inny...pozatym marzy mi sie plener wlascie gdzies w liesie czy w parku gdzie sa drzewa lisciaste . Nie spodziwam sie ciepłej pogody najwazniejsza pogoda ducha. Dlatego do koscioła i na dwór bede miała coś cieplejeszego by nie zmarznac. szukam jakiejs alterantywy do futerka ;p
ogolnie juz pozostało mi pare drobiazgów do zorganizowania bo sale, oprawe muzyczna, filmowa i zdjeciowa mamy. Kwiatami sie nie martwie bo moja kuzynka zajmuje sie florystyka i zaproponowała ze mi zrobi w ramach prezentu biekty, ustroi kosciol i sale...nie protestowałam :)
Martinka2013, a nie boisz się, że będzie zimno ??? ogólnie wolałabym w sierpniu brać ślub, ale w Cedrowym Dworku to był jedyny wolny termin, a chciałam koniecznie tam... pisz, jak będą wyglądały Twoje przygotowania :)))
czahulka witaj w naszym gronie :) tego dnia i ja biore slubik :) wiec razem bedziemy swietowac !
shanti...odwazne ? hihi bo ja odwazna :) a tak powaznie uwielbiam buty na obciasie :) ja mam 166 cm a moj narzeczony 184 wiec troszke musze do niego podrosnac ;p
i taki jak moje buciki wybrałam akcent0wlasnie bdzie biel z turkusem :) bardzo zainspirowała mnie jedna forumka kolorem jaki miała na swoim slubie-zywy kolor zieleni :) i stwuerdzilam ze fiolet jaki chcialam na poczarku nie jest taki piekny i zywy wiec trzeba to zmienic
jesli chodzi o nauke to nam ksiadz mowil "co laska"
Shanti - to chyba zależy od kościoła. Koleżanka robiła w Gdyni weekendowe i mówiła że nic nie płacili. My zaczynamy w czwartek i za nauki płacimy 50zł ( w sumie symbolicznie) bo gdzieś czytałam że w którymś kościele pobierali 25zł/spotkanie. Ponadto musisz doliczyć 100zł za poradnie rodzinna:( I z tego co wiem nie ma znaczenia że ślub bierzesz w kościele w którym robisz nauki.

Kolory wybraliśmy ciemny fiolet przełamany bielą/ecru i fuksją - takie jest założenie ale zobaczymy:))
Shanti wydaje mi sie ze jest to bardzo nowoczesny rachunek sumienia, sa w nim tez pytania o stosunki homoseksualne o władze i ogólnie o problemy wspolczesnego swiata ...

Kolory to ecru/biały + zielony + ..... tu sie zdam na dekoratorke bo ja nie mam jakos wizji czym to dopelnic. Zobaczymy jakie kwiaty zaproponuje i wtedy wybierzemy dodatkowy kolor.

Zielony raczej ma pelnic role dopelnienia calości i widze go tylko w dekoracjach roslinnych (a ma byc ich sporo dlatego moze byc jednym z dominujacych kolorow), zadne zielone swiece, zielone serwetki raczej nie wchodza w gre no chyba ze dekoratorka jakos to zaaranzuje tak ze mi sie spodoba. Ale raczej chce ten kolor widzec tylko na roslinach a dodatki w kolorze ecru/biały lub ten trzeci kolor.

Odnosnie butow to ja mam problem :( rozmiar 3 jest na mnie za mały a 4 jest za duza :( niestety 3,5 nie robią. Cóż trzeba szukać dalej. Na wesele kuzynki kupiłam 5 par butow i dopiero 6 para okazala sie dobra ciekawe za ktorym razem trafie w moje slubne buty... dwie pary juz mam do zwrotu ;/ a szkoda bo te mi sie wyjatkowo podobaja!!! :(
Shanti zaczynasz tak szybko nauki??? ja myślałam, że wystarczy pół roku przed??? może też pomyślę, żeby już wybrać się do księdza :PPP
do góry