Widok

Młode Pary 2013 (część 7)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Film ważna rzecz - przykładem jest moja Chrześnica, która zna cały film swoich rodziców ze ślubu i wesela, tańczy przy piosenkach i mówi o mamie Księżniczka ;). Nie ważne czy film trwa 3, 5, czy 1,5h, czy filmowaniem zajmuje się profesjonalista czy np. kuzyn/ kolega... ważne jest urtwalenie najważniejszych momentów.

Co do butów- mam pewne wymagania, nie znalazłam takich które by mi się podobały, tzn raz - w kazarze, ale już ich nie ma ;/. Myślę, że ciężko mi będzie znaleźć odpowiednie :(.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Dziewczyny :)

Ależ się cieszę, że powstało takie forum.
I ja chciałabym się dopisać:
Kinga i Bartek; 17.08.2013; ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd").

Właśnie wybieramy wzory na zaproszenia, winietki i zawieszki (zrobimy sami). Fotografią wstępnie zdeklarował się zająć mąż mojej kuzynki. Ubiorem zamierzam się zająć po Targach Ślubnych w Gdańsku (styczeń 2013) Cały czas poszukujemy jakiegoś fajnego i niedrogiego kamerzysty. Ale czasu jest sporo więc luzik :) Poza tym to forum - napewno coś znajdziemy ;D
Pozdrawiam Was :D
My mamy wstępną listę na 120 osób, bo sala jest na tyle.Postanowiliśmy że na weselu nie będzie dzieci kuzynostwa. Wolałabym żeby jednak dzieci były, ale poszłam na kompromis ponieważ z rodziny narzeczonego byłoby ich ponad 20!! Więc ze 120 robi się 150!! Czuję, że będzie zgrzyt w rodzinie i to już na starcie :( Sprawę mamy jeszcze otwartą. Macie też takie dylematy?
kijanka - witam na forum :-) oczywiście dopisuję Ci do listy i pojawisz się przy najbliższej aktualizacji :-)

Jeżeli chodzi o dzieci to my zapraszamy z dziećmi tylko tych najbliższych, z którymi utrzymujemy regularny kontakt rodzeństwo i kuzyni z okolic. Dalszych kuzynów, których dzieci znamy słabo lub w ogóle zapraszamy bez dzieci. Zobaczymy jak to wyjdzie... mam nadzieje, że kłótni nie będzie .... mamy sporo osób bo lista na 157 a sala już nie taka pojemna. Jak odmówią nam jakieś osoby będziemy informowac, że mogą dzieciaki przyjechać.

Widzę, że kupowanie butów idzie nam całkiem nieźle :-) Nartu22 nie stresuj się ... na pewno znajdziesz śliczne i wygodne i to całkiem przypadkiem :-)

Ja też planuje kupić balerinki jakieś na wszelki ...... suknie będę miała długą ale chyba nie do ziemi ... jak już się zdecydowałam na kolorowe buty chciałabym je troszkę pokazać .... więc jak później zmienie na niskie nie będzie tak źle :-)
Cześć
Ja też chciałabym się dopisać:
03.08.2013-Asia i Piotr; Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk;Wesele Wanoga Chwaszczyno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o to moj kosciol z tym ze ja w czerwcu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a znacie jakas dobra diete???
ja zdecydowałam się na kupno butów przez internet bo nigdzie nie mogłam znaleźć w odpowiednim kolorze, a jak już były to miały za wysoki obcas. Stwierdziłam że zaryzykuje bo zawsze można zwrócić wciągu 10 dni :) oto moje butki:
image
dobra dieta :) proponuje na talerz nakladac poprostu mniejsze porce niz zwykle i zwiększyć aktynosc fizyczną :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Evelcia fajne te butki.
olusia ja bylam na dukanie, ale w zasadzie nie chcialam schudnac duzo i "oszukiwalam" - mialam takie jazdy, ze w srodku nocy zjadlam tabliczke czekolady ;)

nie stosowlam jej na maksa rygorystycznie, bo troche podjadałam, nie robiłam fazy stabilizacji na koniec i efektu jojo nie mam :) takze waga od slubu mi sie trzyma a jem calkowicie normalnie :P
polecam dietę south beach. jesz 5-6 posiłków dziennie, nie chodzisz głodna. Trudne są pierwsze dwa tygodnie, ale efekty są niesamowite :)) Ruch też czyni cuda :)
Dziewczyny, mam pytanie do tych które załatwiały już licencję. Ksiądz nie robi nam problemu, ale podobno tak jak w przypadku pozostałych dokumentów jak zaświadczenie z USC i o chrzcie musi być to dokument "świeżej daty" czyli w dniu ślubu nie może minąć 3 m-ce od jego wystawienia. Czy to standard, czy po prostu zależy od woli księdza?
Lulka- z tym aktem chrztu to straszna głupota (jak by coś mogło się kiedykolwiek w kwestii chrztu zmienić) ale to standard z tego co słyszałam, bo sami jeszcze papierków nie załatwiamy.
Ja póki co zamierzam MŻ (mniej żreć) i ruszać się :) Wszystko zależy ile chcecie się pozbyć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) ale nawet licencja musi mieć te datę?
Czytałam że niektóre dziewczyny już tę licencję załatwiały a ślub w przyszłym roku, więc nie bardzo rozumiem:( chyba jednak zależy od księdza:(
o licencji niestety nic nie wiem..
Monisia a jak z przystrojeniem Kościoła?Nam powiedziano w biurze że stroimy z parą która ma w tym samym dniu. Ale jak na razie jesteśmy sami w tym terminie.

Uważam że jest to jeden z ładniejszych kościołów w trójmieście.Tylko organisty nie chcemy.
kościół rzeczywiscie ładny ( moja była parafia) , ale z dekoracją nie mozna przesadzic, widziałam w zeszłym roku dekroacje - białe plasikowe wazony i sztuczne lilie i bluszcz przy kazdej ławce+ pergola jako początek alei do ołtarza. Gdybycie były zainteresowane dekoracją zapraszam do kontaktu na prv lub poprzez maila:)

jesli chodzi o licencje można ją otrzymać po odbyciu nauk, poradni, zebraniu protokołu, aktów chrztu+poświadczenia bierzmowania+ ewentualnie oceny ze świadect szkolnych , z religii. dokumenty są ważne 3 miesiace wstecz od daty ślubu, dlatego księża chca by były ważne jeszcze kilka dni po zawarciu małżeństwa, aby mieli czas zanieść je do urzędu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem zainteresowana mogę prosić maila?
do góry