Widok

Młode Pary (część 7)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

01 wrześnie - Kasia i Sebastian => Kościół w Straszynie, "Pod Lipami" w Łęgowie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Lucy dobrze że Cie w tym wątku złapałam ;)
Hej Magduś, przepraszam, że dopiero odpisuję, ale nie nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania, a więc...tak:
make-up próbny u Ani Stykały mam w piątek, więc baaardzo postaram się pamiętać, by dać Ci znać jak wyszło:)

do MR - byłam wczoraj na przymiarce w First Lady - korciło mnie, by zapytać Pani Patrycji, czy to wszystko prawda, co napisałaś (tzn. byłam ciekawa jak zareaguje), ale na miejscu nie poczułam takiej potrzeby, bo jest po prostu tak zajefajną, profesjonalną Kobietą, że nie mam żadnych wątpliwości.
suknię zamawiałam pod koniec lipca. w niedzielę przyleciałam do Polski, wczoraj miałam pierwszą przymiarkę. suknia już na mnie czekała (a więc przyszła na czas, jest cudna, super jakościowo, wszystko wg ustaleń - kształt litery A (pierwotnie było coś a la "rybka"), wymiary też, tylko że troszkę schudłam i na piątek będę miała ciut zwężoną:)
w piątek będzie druga przymiarka, a następna we wtorek (doszycie ramiączek, obcięcie dwóch warstw trenu, bo P.Patrycja doradziła, by zostawić tylko jedną, no i skrócenie, ale u mnie podobno nie będzie takiej potrzeby:D ). no i w środę odbiór, bo choć mogłabym zabrać suknię już we wtorek, to na środę będzie jeszcze podprasowana i podczyszczona, bo P.Patrycja mówi, że czasem przez te przymiarki trochę się gniecie i brudzi na dole.
do tego przymierzałam welon na różnych wysokościach głowy oraz bolerka - Pani Patrycja naprawdę zna się na rzeczy i szczerze doradza.
płatność przy odbiorze, co uważam, też jest rozsądne.
naprawdę, naprawdę POLECAM FIRST LADY
Zapraszam do współpracy http://jaceksiwko.com/galeria.php :)
Lucy ja tak troszkę nie nantemat ;)
zdecydowałaś sie wkońcu na makijażystkę byłlaś na próbnym u pani Ani Stykały ?
Do Lucy: tak jak napisałam nie chodzilo mi o oczernianie nikogo. Dałam tylko kilka tadi nie miałam niczego złego na myśli. Opisałam tylko to na to ja trafiłam w tym salonie wraz z koleżanka. Ogólnie mimo wpadek byłam zadowolona i nie ma co płakać nad "rozlanym mlekiem". Jedyne co chciałam przez to powiedzieć to tyle żeby nie odpuszczać. Ja nie miałam czasu na ubieganie się o to co było mi obiecane bo bardzo późno odbierałam kieckę. Krzywości w kkróceniu zostały poprawione w dniu odbioru sukni a ostateczne pracowanie zrobiła moja mama żelazkiem parpwym więc przeżyłam, biustonosz mialam dośc ciasny więc też mi nic nie wyszlo. Ale jak to sie mowi fakty sa faktami. Nie mialam nic zlego na mysli
Do MR - w pierwszym swoim poście "obsmarowałaś" salon First Lady i Panią Patrycję dosyć skutecznie... :-/
Natomiast w ostatnich postach wyczuwam jednak zadowolenie z tego salonu. To jak to w końcu jest???
Gdyby moja suknia 1) była krzywo skrócona, 2) źle odprasowana 3) nie wyczyszczona (mimo obietnic; a miałaś w końcu nową, czy używaną? bo się pogubiłam...) 4) nie miała podszytego stanika (również mimo obietnic) 5) nie przyszła na czas - nie napisałabym o salonie dobrego słowa i nie nazwałabym sukni "IDEALNĄ"...
Bo chyba liczy się całokształt...

Powiedziałaś to wszystko Pani Patrycji wprost?
Kurcze, aż mi się trudno uwierzyć w tyle nieprofesjonalizmu...

Nie wiem co mam myśleć i czy się denerwować, bo ja też mam suknię z First Lady, zresztą także przerabianą z "rybki" na "literkę A".
Rzeczywiście - Pomyliłam wykonawcę "Zawsze tam gdzie ty". Przyznaję się do błędu:P Jak to pisałam to widocznie myślałam o niebieskich migdałach.

Jeśli chodzi o prezenty dla gości to najpierw myśleliśmy o takiej małej paczuszce kawy dla każdego z nadrukowanym tekstem albo o lizakach albo właśnie o jakiś rafaello. Nie chcieliśmy żadnych aniołków ani takich rzeczy, bo to tylko leży na dnie szafy.. I w końcu kupujemy takie klipsy (nie wiem jak to się nazywa) - wklejam linka ze zdjęciem: http://img202.imageshack.us/img202/7206/sercememoklip.jpg
Na sercu napiszę nasze inicjały i datę, a do klipsa będzie przypięta karteczka, która będzie pełniła rolę wizytówki, a z drugiej strony będą nadrukowane podziękowania. I mam dwa w jednym :)
A może zadziała to html, to wkleję zdjęcie - spróbuję:
Do ilona22:trudno mi się wypowiedzieć w kwestii cen w tym salonie bo ja przymierzyłam tam zalednie 3 sukienki i zapytałam tylko o cene jednej, która mnie zainteresowała. Swoją sukienkę musiałam kupić bo był zmieniany fason z tzw rybki na sukienke w kształcie litery A. Zapłaciłam nieco ponad 2 tyś ale opłacało mi się to. W sąsiednim salonie też mierzyłam sukienkę w której się zakochałam i można było ją wypożyczyć ale za 1800 więc to w szczególnośći zadecydowało że kupiła a nie wypożyczyłam kieckę. W trakcie wyprzedaży ceny są zachęcające ale trzeba szybko się tam pojawić bo potem nie ma zbyt dużego wyboru. Mi niestety się nie udało bo myśllałam, że mam jeszcze dużo czasu a wtedy wyprzedaż była w styczniu.
dziewuszki piszmy w 8-mej czesci :) bo robi sie balagan :)

a jakie niulek kupujesz podziekowania dla gosci? Ja jakos nie mam pomyslu, bo wiem ze to tak czy siak bedzie wyrzucone...
wiec mysle ze po porstu dam jakies rafaello czy tym podobne...
Zawsze tam gdzie Ty to piosenka Lady Panku :) Perfect to taki zespół z kudłatym wokalistą Markowskim co śpiewał np. Kołysankę dla nieznajomej :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.salonfirstlady.pl/lokalizacja.html
Salon first Lady:)
Kasia2012 - będę czekać na opinie odnośnie "Filipa", bo jak dobrze patrzę, masz wesele w maju? :) Chociaż to jest akurat jedna z rzeczy, której jestem w miarę pewna...

A propos pierwszego tańca, my będziemy mieli, krótki mix 4 piosenek ważnych dla nas (każda się z czymś wiąże z całego naszego okresu bycia razem), ale taką "główną" piosenką będzie "Zawsze tam gdzie ty" Perfectu. Wszystko razem będzie trwało ok. 5 minut - nawet już wstępnie to połączyłam :)

W październiku (o ile nic się nie zmieni) będziemy kupować upominki dla gości.. Chcemy rozłożyć koszty, żeby ich nie odczuć tak bardzo :)
a gdzie się znajduje ta First Lady bo skaczę z części 7 na 8 iii się zamotałam
do mr
A jak cenowo w First Lady? Chciałam kupić coś z wyprzedaży, bo podobno teraz są duże zniżki, także mam nadzieję, że coś dla siebie znajdę;-)
każda z nas chciałaby wyglądać jak księżniczka;-) mam już za sobą pierwszy salon memolia w gdańsku, teraz wybieram się do first lady, mam nadzieję , że tam się nie rozczaruję i znajdę swoją sukienkę;)
Do ilona22
Podzielam zdanie każdej Panny młodej, że w salonie FIRST LADY są bardzo ładne sukienki choć nie wszystkie w moim skromnym guście ale znalazłam taką, króra mi odpowiadała a po poprawkach, które były możlie była wręcz idealna, taka jak sobie wymarzyłam:) Szukałam swojej sukienki nawet w Starogardzie ale to raczej z ciekawości i skuszona niższymi cenami ale to właśnie we wspomnianym salonie się udało. Warto być zdecydowanym i szukać do chwili kiedy spojrzy się na siebie w lustrze i powie się "wyglądam jak księżniczka, a nie jak kopciuszek"oczywiście wg swojej definicji księżnicznki:)
do mr:
Dziękuje Ci za opinie , bo chcę niedługo odwiedzić ten salon;-)przynajmniej teraz będę wiedziała na co mam szczególną uwagę zwrócić, jeżeli chodzi o ten salon. Ogólnie śliczne są sukienki z tego salon prawda mr?mi póki co najbardziej się tam podobają.
Dolaczam do Was:D

Asiulka i Adas--> 4 sierpnia 2012 Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ech, dobra, zakończmy już tą dyskusję ;)

Przejdźmy do 8 części wątku i kontynuujmy tematy bardziej związane z tym forum ;D
Olesia ale przecież nikt nie robi Ci niczego złośliwie, jeśli tak się czujesz to przykro mi...
do góry