Widok
Młode Stogi
Osiedle Młode Stogi jest pierwszą od dawna, deweloperską inwestycją mieszkaniową na Stogach. Powstanie nieopodal szerokiej, piaszczystej plaży. W okolicy położony jest także nadmorski las, w którego sercu znajduje się urokliwe jezioro Pusty Staw z niedawno powstałym pomostem widokowym. Na wycieczkę rowerową udać się można także do Śródmieścia Gdańska - zajmuje to kilkanaście minut.
W ...
więcej
W ...
więcej
A po trzecie, bliskość terminala kontenerowego, który się jeszcze rozbudowuje. Poza tym ceny to trochę chyba z kosmosu przykładowo niewielkie mieszkanie 2-pokojowe, lekko powyżej 40 m2 za cenę ponad 9.5 tys/m2, czyli w okolicach 400000 zł, gdzie np. na Lawendowym Wzgórzu mieszkanie 3-pokojowe, ponad 50 m2, jest w cenie 358000, co daje ok 7 tys/m2, a już całkiem rozwaliła mnie cena mieszkania na Wielkopolskiej, tam mieszkanie 3-pokojowe, ponad 60 m2, jest w cenie 389000, co daje 6.4 tys/m2. Podsumowując: Młode Stogi to droga inwestycja dla potencjalnego nabywcy. Znalazło by się jeszcze więcej minusów. Jestem mieszkańcem Stogów, więc wiem o czym piszę.
Co do budynków na Ugorach, o których wyżej, to mają doprowadzony gaz, więc kto mądrzejszy to pewnie ma ogrzewanie gazowe, ale są też tacy, co mają stare piece i palą byle czym, co się czuje...
Co do budynków na Ugorach, o których wyżej, to mają doprowadzony gaz, więc kto mądrzejszy to pewnie ma ogrzewanie gazowe, ale są też tacy, co mają stare piece i palą byle czym, co się czuje...
MY się zdecydowaliśmy :) Rozmawialiśmy dużo ze znajomymi, którzy kupowali mieszkanie od Robyga na Nowej Letnicy - oczywiście, standardowo mieli jakieś problemy po odbiorach, usterki do poprawienia, ale nie trwałało to długo. Ogólnie, ceny są swietne, standard wykończenia też wyższy, niż u konkurencji. Ogólnie, barzdo na plus i stwierdziliśmy, że włąśnie Młode Stogi będą naszym miejscem ^^
To nie była dobra decyzja. Baraki przy ul. Ugory ogrzewane w więkrzości węglem i gryzący dym z kominów to najmniejszy problem. W niedalekiej odległości Fosfory oraz Siarkopol. A z drugiej strony Rafineria.
I te wszystkie zakłady czuć na Stogach. Sam kiedyś tam mieszkałem.
Zachorowalność na raka mieszkańców Stogów też jest wyższa niż w innych dzielnicach. Żaden deweloper o tym nie wspomina.
I te wszystkie zakłady czuć na Stogach. Sam kiedyś tam mieszkałem.
Zachorowalność na raka mieszkańców Stogów też jest wyższa niż w innych dzielnicach. Żaden deweloper o tym nie wspomina.
Jestem innego zdania, będzie fajne osiedle niedaleko lasu i plaży .Jeżeli chodzi o baraki to nie są opalane węglem tak było kiedyś, natomiast fosfory są daleko bliżej jest do Letnicy ,Starego Miasta czy Nowego Portu. Rafineria żadnego oddziaływania wiem bo mieszkam na Stogach bardzo długo. Zachorowalność na raka nie wiem skąd te dane ?. Jak dla mnie najlepsza dzielnica nie blokowisko jak wiele innych osiedli.
Byłem kilka razy, słuchałem o różnych porach i praktycznie nie ma hałasu oprócz latających mew.
Większy hałas dobiega od strony centrum miasta niż od terminalu, ale to moje sugestie zaznaczam, że mam rezerwację mieszkania na tym osiedlu. Najlepiej jak każdy na miejscu oceni sam, jak dla mnie nie ma problemu. Rozbudowa terminalu idzie w kierunku Westerplatte a nie plaży Stogi. Dżwigi, suwnice portowe z daleka ciekawy element widokowy. Uważam ,że jest to jedne z nielicznych spokojnych miejsc do mieszkania najbliżej centrum z dobrą komunikacją i brakiem zakorkowanych ulic.
Zawsze są pewne minusy może cena za m2, ale i standard osiedla wydaje się być wysoki.
Pozdrawiam
Większy hałas dobiega od strony centrum miasta niż od terminalu, ale to moje sugestie zaznaczam, że mam rezerwację mieszkania na tym osiedlu. Najlepiej jak każdy na miejscu oceni sam, jak dla mnie nie ma problemu. Rozbudowa terminalu idzie w kierunku Westerplatte a nie plaży Stogi. Dżwigi, suwnice portowe z daleka ciekawy element widokowy. Uważam ,że jest to jedne z nielicznych spokojnych miejsc do mieszkania najbliżej centrum z dobrą komunikacją i brakiem zakorkowanych ulic.
Zawsze są pewne minusy może cena za m2, ale i standard osiedla wydaje się być wysoki.
Pozdrawiam
O lesie mozna zapomniec. Ma zostac wyciety w przyslowiowy 'pien' na jego miejscu beda magazyny. Juz powstaja tyle, ze na razie w tyle przy plazy, ktora rowniez bedzie zabrana. Droga dla tirow juz sie buduje. Etapami tak cwanie aby ludzie nie zwracali zbyt duzej uwagi. Jesli ktos chodzi po tym terenie to widzi zmiany. I wystarczy poszperac w necie aby znalezc plany jak to ma wygladac.